- Кабачкова закуска з сиром і помідором
- Рулетики з кабачків з беконом і соусом «Тартар»
- Капустяно-кабачковий закусочний пиріг
- Фаршировані човники з кабачків
На перший погляд може здатися, що недорогі і продаються буквально всюди кабачки - продукт суто для повсякденного вжитку, з якого можна готувати лише найпростіші, повсякденні страви що ні про які кулінарні шедеври не може бути й мови. Однак вмілі кулінари можуть приготувати з кабачків також святкові страви.
В основному це закуски: канапе, закусочні тортики, сотні варіантів рулетиков. Особливою популярністю холодні і гарячі закуски з кабачків користуються влітку, в самий розпал овочевого сезону. Ще б! Адже влітку зазвичай хочеться чогось легкого і некалорійного.
Пропонуємо вам 5 цікавих ідей для закусок. Ви можете приготувати їх на свій лад, змінивши на свій смак начинку або додавши ще якихось улюблених вами овочів. Готуйте з нами і насолоджуйтеся смаком!
Кабачкова закуска з сиром і помідором
Читай також: Мариновані кабачки з часником і базиліком
інгредієнти:
- кабачок - 2 шт.
- помідор - 1-2 шт.
- плавлений сирок - 1 шт.
- часник - 2 зубчики
- сметана - 1 ст. л.
- кріп
- панірувальні сухарі
- масло рослинне
Спосіб приготування: овочі вимийте, кабачки наріжте кружальцями завтовшки близько 5 мм, помідори наріжте невеликими шматочками.
Сирок натріть на тертці, вичавити часник, додайте дрібно порізаний кріп і сметану, перемішайте.
На гурток кабачка покладіть 0,5-1 ч. Л. сирної маси, потім шматочок помідора, ще трохи сирної маси і накрийте кружечком кабачка, трохи притисніть. У тарілку висипте панірувальні сухарі, кабачки обваляйте в сухарях з усіх боків.
На сковороді розігрійте олію і обсмажте кабачки з двох сторін. Готову закуску викладіть на серветку, щоб промокнути зайвий жир.
Рулетики з кабачків з беконом і соусом «Тартар»
Читай також: Блюдо дня: Скьяччата з кабачків
інгредієнти:
- кабачок - 1 шт.
- бекон - 400 г
- болгарський перець 1 шт.
- сіль
- Перець чорний
- соус тартар
Спосіб приготування: кабачок помийте, обсушіть рушником, тонко наріжте скибочками уздовж. Кожен шматочок посоліть і поперчіть. Болгарський перець промийте, очистіть від зерен і наріжте брусочками. На кожну скибочку кабачка покладіть скибочку бекону, на більш широку сторону - брусочек перцю і щільно скрутіть рулетик, закріпивши шпажкою або зубочисткою. Викладіть на деко і поставте в розігріту до 220 ° С духовку на 25-30 хвилин. Якщо хочете щоб рулетики вийшли більш рум'яні, змастіть їх збитим яйцем. Подавайте з соусом тартар.
Капустяно-кабачковий закусочний пиріг
Читай також: Овочевий пиріг "Мексиканське сонце"
інгредієнти:
- кабачок - 400 г
- капуста - 400 г
- яйце - 5 шт.
- борошно - 5 ст. л.
- сметана - 500 мл
- сіль за смаком
- часник за смаком
- сир - 30- 50 г
- масло рослинне
Спосіб приготування: кабачки натріть на великій тертці. Капусту наріжте. Змішайте кабачок і капусту, посоліть, додайте яйця. Перемішайте. Додайте борошно. Якщо раптом суміш здається сухуватою, почекайте пару хвилин - кабачки і капуста дадуть сік і суміш стане більш підходящою.
Смажте млинці на сковорідці з невеликою кількістю рослинного масла. Млинці повинні бути не товстими
Сметану змішайте з сіллю і часником. Промажьте млинці. Зверху посипте тертим сиром.
Фаршировані човники з кабачків
Читай також: Запечені кабачки "Човники" з сиром і зеленню
інгредієнти:
- кабачок (великий) - 2 шт.
- куряче філе - 600 г
- помідор- 4 шт.
- сир - 250 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- часник - 2 зубчики
- кріп - 50 г
Спосіб приготування: кабачки очистіть від шкірки, розріжте навпіл і за допомогою ложки вийміть серцевину. Отримані «човники» викладіть на деко і відправте в розігріту духовку (180 ° С) на 20-25 хвилин.
Куряче філе наріжте на невеликі шматочки. Обсмажте філе на середньому вогні до готовності. Дрібно наріжте цибулю і помідори. Гасіть, помішуючи, помідори з цибулею, поки суміш не загусне (тобто впоратися значна кількість рідини). Наріжте зелень і видавіть через Часничниці зубчики часнику. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте заправку для човників з кабачків (м'ясо, помідори з цибулею, зелень і часник і половиною тертого сиру). Суміш для фарширування викладіть в човники. Зверху посипте кабачки залишилася частиною тертого сиру. Надішліть розігріту духовку і млоїте до запікання сиру (5-10 хвилин).
кабачкові сендвічі
Читай також: Кабачок, запечений з сиром і помідорами
інгредієнти:
- кабачок - 1 шт.
- швейцарський сир - 100 г
- сирокопчена грудинка - 150 г
- помідор - 2 шт.
- рослинна олія
Спосіб приготування: грудинку наріжте тонкими шматочками, обсмажте на сухій сковороді мінімум 2 хвилини, перекладіть на тарілку. Помідори вимийте і наріжте кружальцями. Сир натріть на тертці.
Розігрійте духовку до 200 ° С. Деко накрийте листом пергаменту. Кабачок вимийте і, не знімаючи шкірки, наріжте уздовж пластинками завтовшки 1 см, потім кожну пластинку розріжте поперек, великий кабачок можна нарізати кружечками. Покладіть половину одержані шматочків на деко і присипте половиною тертого сиру. Зверху на кожен шматочок кабачка покладіть по шматочку грудинки і кухоль помідора. Накрийте залишилися шматочками кабачка. Посипте сиром і запікайте в духовці 7 хвилин.
Читай також: Консервуємо кабачки: 7 найцікавіших рецептів за версією Smak.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.