Кулінарний майстер-клас: покроковий рецепт з фото як приготувати тістечко «Картопля» з печива в домашніх умовах.
Неодмінний «представник» кондитерського ряду в радянських кафетеріях, їдальнях і булочних - тістечко «Картопля», і сьогодні любимо ласунами різного віку, популярно і разом з перевіреними часом сметанника, медяники впевнено конкурує з новомодними десертами зарубіжної кухні. Організуємо чаювання з чудовими тістечками, згадуючи смак з дитинства!
Складові:
- пісочне печиво (можна замінити солодким крекером) - 300-330 г;
- згущене молоко - 170 г;
- цукор (дрібний) - 2 ст. л .;
- какао - 3-4 ст. л .;
- вершкове масло - 100 г + 1 ст. л .;
- цукрова пудра - 1 ст. л.
1. Бажаючи знизити калорійність десерту, вибирайте солодкий крекер без добавок. А якщо зайві сантиметри талії не загрожують, краще використовувати досить масляниста пісочне печиво, яке легко і ідеально кришиться. Розминаємо в саму дрібну крихту. Частина відсипатися в окрему миску для прикраси заготовок.
2. Сгущенку переливаємо в толстодонной ківш, кидаємо брусок вершкового масла, пару ложок дрібного цукрового піску - постійно помішувати, прогріваємо компоненти, даємо крупинках розтанути, а маслу - розтопити.
3. Знімаємо молоко з плити, всипаємо 2-3 ст. л. порошку какао і збиваємо вінчиком, об'єднуючи складові. Не слід турбуватися про що з'явилися шоколадних грудках, так як тісто в будь-якому випадку рівномірно забарвиться і придбає пластичну структуру.
4. Додаємо теплий розчин в пісочну крихту.
5. Перемішуємо, одночасно просочуючи подрібнене печиво. Доводимо до щільного стану.
6. Приступаємо до формування тістечок «Картопля». Відщипуємо від загальної маси шматки бажаного розміру, скачуємо круглі і / або довгасті заготовки, частина з яких паніруємо в какао, а решта в світлій крихті. Ложку підталого при кімнатній температурі масла розтираємо з цукровою пудрою (з розрахунку 1: 1), прикрашаємо білим кремом і ставимо на півгодини в холодильник.
7. Перед подачею кожне домашнє тістечко «Картопля» поміщаємо в паперову «чашу», пригощаємо і насолоджуємося його дивовижним смаком!