- Тістечко «Картопля» - Рецепт №1
- Тістечко «Картопля» - Рецепт №2
- Тістечко «Картопля» - Рецепт №3
- Тістечко «Картопля» - Рецепт №4
- Тістечко «Картопля» - Рецепт №5
- Смачного!
Всіма улюблене тістечко «Картопля» - 5 варіантів приготування. Вибирайте будь-який, все гарні!
Тістечко «Картопля» - Рецепт №1
Інгредієнти (на 20 штук):
- Сухарі ванільні - 500 г
- Молоко згущене - 400 мл
- Какао-порошок - 50 г
- Вершкове масло - 200 г
- Шоколад темний 70-80% какао - 100 г
- Коньяк - 30 мл
- Цитрусові цукати (за смаком) - 20 г
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно перемолоти сухарі в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки або млини, головне щоб не залишилося неперемолотих шматочків.
- В окремій мисці перемішуємо банку згущеного молока з какао-порошком. Какао потрібно взяти 2 столові ложки з гіркою. Перетираємо до зникнення грудочок, додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і ставимо на маленький вогонь (поки масло не розтане).
- Далі в мисці розтоплюємо на водяній бані плитку гіркого шоколаду. Для цього в каструлю наливаємо гарячу воду, в воду поміщаємо посудину з поламаним шоколадом і ставимо на вогонь, щоб вода постійно кипіла.
- З шоколадної маси додаємо до шоколадно-масляного крему половину, тобто 50 грам, а решта піде на прикрасу.
- В кінці підмішуємо в шоколадний крем дві столові ложки коньяку (для аромату).
- Тепер змішуємо сухарну крихту і шоколадний крем.
- В результаті вийде шоколадна крихта. Якщо «тісто» вийде сухим, додайте в нього трохи молока.
- Для формування картоплин краще спочатку формувати з тіста ковбаски, розрізати з на однакові шматочки і катати з них кульки або брусочки.
- Можна покласти всередину якусь начинку, найкраще щось з яскравим смаком. Як варіант, цитрусові цукати (на смак).
- Для прикраси нарізаємо всі ті ж цитрусові цукати дуже тоненькими смужками.
- Що залишився від приготування тіста шоколад ще раз підігріваємо до рідкого стану. Кожне тістечко обмазуємо зверху шоколадом і кладемо по два шматочки нарізаних цукатів.
- Тепер чекаємо коли шоколад застигне. Найсмачніше тістечка на наступний день, коли вони гарненько просочаться.
Тістечко «Картопля» - Рецепт №2
Складові:
- 100 г вершкового масла;
- 100 г згущеного молока;
- 2 ст. л. коньяку або рому;
- 2 ст. л. порошку какао;
- 1 стакан молока;
- 400 г пісочного або бісквітного печива.
Спосіб приготування:
Печиво перемолоти в блендері або м'ясорубці в крихту. Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром. Змішати размолотое печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
Тістечко «Картопля» - Рецепт №3
Складові:
- заварний крем
- 200 мл молока
- 100 г масла
- 2 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки борошна
- 1 яйце
- ванілін
- 300 г крихти від печива
- 2 столові ложки какао
- 50 г горіхів (за бажанням!)
Спосіб приготування:
Горіхи подрібнити або перемолоти на м'ясорубці, перемішати з крихтою. Додати какао.
Готуємо заварний крем:
Цукор борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати віночком, щоб не було грудочок!). Вбити яйце, перемішати. Решту молока влити в каструльку і нагріти.
Тоненькою цівкою вливаємо яєчно-молочну суміш в гаряче молоко, при постійному помішуванні, на мінімальному вогні! Молочна суміш швидко гусне! Додати масло і заважати до повного його розчинення. Зняти з вогню.
Поступово в гарячий крем всипаємо крихту. Формуємо тістечко. Готове тістечко обваляти в какао або в напої Несквик. Прикрасити за бажанням.
Тістечко «Картопля» - Рецепт №4
Складові:
- 500 г крихт печива
- 200 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 2-4 ст. л. какао
- 150-200 мл молока
- Ванілін, кориця - до смаку
Спосіб приготування:
Печиво подрібнити в кухонному комбайні. До печива висипати какао, цукор, ванілін і корицю, перемішати. Розтопити вершкове масло, вилити до печива.
Молоко трохи підігріти і тонкої влити до печива. З тіста сформувати тістечко картопля з печива і прибрати в холодильник на кілька годин.
Тістечко «Картопля» - Рецепт №5
Інгредієнти (на 10 порцій):
Для бісквіта:
- 3 яйця
- 90 г цукру
- 75 г борошна
- 15 г крохмалю
Для крему:
- 125 г вершкового масла
- 65 г цукрової пудри (!)
- 50 г згущеного молока
- 1 ложка лікеру «Бейліс» (можна коньяку, рому)
- Какао-порошок
Спосіб приготування:
Печемо бісквіт:
- Білки відділяємо від жовтків.
- Жовтки збиваємо з 2/3 цукру до білого крему.
- Білки збиваємо в піну, додаємо цукор, що залишився і збиваємо в міцну піну.
- Білки збиваємо з жовтками. Додаємо борошно, крохмаль і все акуратно перемішуємо.
- Тісто виливаємо на деко і випікаємо при температурі 200 градусів 12-15 хвилин.
- Готовий бісквіт потрібно добре остудити, а потім в блендері подрібнити в крихту.
Готуємо крем:
- Вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою в крем. Увага! Цукрову пудру не варто замінювати цукром, так як цукор не розчиниться.
- Потроху додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати.
- Чуть-чуть крему залишаємо для прикраси.
Робимо тістечко «Картопля»:
- У миску викладаємо бісквітну крихту, зверху - крем, бейліс і все як слід перемішуємо.
- Формуємо тістечка, обвалюють в какао-порошку і зверху прикрашаємо кремом.
- Поставимо тістечко в холодильник і через годину-дві вже можна насолоджуватися чудовим смаком домашньої «картопельку».
Смачного!
джерело