рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ловля чехоні, на фідер, поплавок, спінінг, вибір місця + Відео

  1. Ловля чехоні - повадки, вибір місця вудіння
  2. Ловля чехоні на поплавкову вудку
  3. Лов спінінгом чехоні
  4. Ловля чехоні на фідер
  5. Відео ловля чехоні

Чехоня може досягати до 60 см в довжину і важити 2 кг, хоч це дуже рідкісні екземпляри в основному на гачок попадаються рибини вагою 300-500 г. Ловля чехоні відбувається в річках, що впадають в басейни Азовського, Чорного, Каспійського, Аральського й Балтійського морів.

Чехоня, хоч і відноситься до сімейства коропових, але за формою будови тулуба, помітно відрізняється від своїх побратимів. Спина у нього пряма, а живіт опуклий, на череві знаходиться гострий кіль, без луски. Взагалі тулуб чехоні шаблевидної, подовжене і стисле з боків, голова невелика. Рот у чехоні верхній, досить великий, нижня щелепа круто задерта вгору, очі великі. Луска дрібна, блискуча і легко зчищається. Спинний плавець розташований біля хвоста і має невеликі розміри. Анальний і грудні плавик великі, причому кінці анальних дістають середини грудних. Хвостовий і спинний плавники мають сірий колір, інші пофарбовані в жовтий. Бічна лінія йде зигзагами і розташована в нижній частині тулуба. Спина має темно-зелений відтінок, боки світлі.

Зміст статті

Ловля чехоні - повадки, вибір місця вудіння

Чехоня не зустріти в малих річках, їй до душі річки великі і швидкі. Водиться також у проточних озерах і близько шлюзів великих водосховищ. Чехоня не любить місця зарослі травою і водоростями, також її не зустріти на ділянках, де дно вкрите мулом. Місця вона вибирає відкриті і глибокі. Улюблене місце проживання - це глибокі яруги, біля вирів, ділянки під кручами на яких ростуть верби, там вона харчується що впали в воду комахами, правда зовсім близько до берега не підходить. Зграї чехоні часто легко знайти в місцях з середньою і швидкою течією, біля великих плес. Чехоня осіла риба, але в межах обраної нею території веде активний спосіб життя, і в запалі полювання за комахами нерідко вискакує з води. У теплу пору тримається біля поверхні, полюючи на комах, що впали в воду, з похолоданням опускається в придонний шар, з настанням ночі ховається за невеликими острівцями, що впали в воду деревами і різними нерівностями дна. Напередодні зими чехоня збирається в великі косяки і залягає в ямах, глибиною близько 15 м, де її активність зводиться до нульової. Нерест чехоні відбувається при нагріванні води до температури 12 °, для середньої смуги це травень, початок червня, під час нересту вона майже не полює.

Найбільший недолік чехоні - це те, що досить важко визначити місце її проживання, тому ловити чехоня, також як ловити головня , Карася чи коропа не вийде. Найчастіше чехонь виявляється на гачку, як бонус, при ловлі інших видів риб. В основному розташування зграї визначають по грі цієї риби на поверхні під час годівлі, тільки після її виявлення можна приступати до цілеспрямованому ужению. Чехоня смілива, атакує здобич несподівано і жадібно, так що клювання ви точно не пропустите, також висока ймовірність саме підсічки. Проте, підсікати її слід різко і розмашисто. При виведенні, сильного опору від чехоні очікувати не варто, головне не поспішати і не піднімати вище води, оскільки губи у неї слабкі і їх можна порвати під вагою риби. Давши рибі дати ковтнути повітря, ми ще більше ослабимо її опір. Якщо сильно не шуміти, то на одному місці можна зловити кілька риб, із закінченням клювання необхідно переходити на нове місце.

Ловля чехоні піде активніше, якщо її підгодувати. Прикормка повинна бути розсипчаста, мати легкі і важкі фракції, містити компоненти створюють каламуть і елементи, що діють за принципом гейзера, шиплять, пузиряться і активно руйнують приманку. Приманка включає в себе варені зернові злаки, такі як пшениця, овес, трохи недоварені пшеничні і ячні крупи або висівки. Як пилової суміші можна взяти панірувальні сухарі, молоко, макуху, «Геркулес», після трохи змочити їх, щоб позбутися від грудочок, буде корисно, особливо якщо ви ловите з дна, додавання в прикормку кокосової стружки. Підгодовувальні кулі при руйнуванні їх цілісності подиміти в верхні шари води і залучать чехонь. Гейзером послужать таблетки активованого вугілля або спеціальні прикормки, наприклад «Дельфін-гейзер». На виході ми отримаємо підгодовування, легкі фракції якої залучать рибу, а важкі опустилися на дно, допоможуть її удержать.Правда варто враховувати, що підгодовування для лову на фідер , Має свої особливості, які необхідно буде враховувати при її виготовленні.

Ловля чехоні на поплавкову вудку

Для лову чехоні вудилище береться легке, так як вудка в основному тримається в руках, щоб не пропустити клювання. Довжина вудилища близько 3,5-4,5 м середнього ладу з тестом 5-15 гр. Котушка береться безінерційна середнього розміру має легкий перебіг, розмір шпулі залежить від дальності закидання, це не короп і багато відпускати волосіні при виведенні не доведеться, або інерційна (наприклад, відносно недорога «Нельма»). Основна волосінь діаметром 0,18 мм, повідці діаметром 0,16 мм і довжиною близько 30 см. Вантажило звичайна «оливка». Особливих вимог до вибору поплавка немає. Гачки № 4-6 за радянською класифікацією в залежності від розміру насадки.

Гачки № 4-6 за радянською класифікацією в залежності від розміру насадки

Поплавок на дальній кидок

Під стрімким берегом, де глибина понад 2,5 метра і є дерева і чагарники, розвісивши крони над водою, варто пошукати чехонь годується комахами на поверхні води. У цьому випадку її краще ловити на махове вудилище довжиною 7-9 м. З відвантаженням поплавка 2,5-3,5 гр.

Ловля чехоні на поплавкову вудку відбувається в основному в проводку, використовуючи короткі і швидкі підтяжки. В якості насадки використовуються гнойовий черв'як, опариш 2-3 штуки на гачок, мотиль, коник.

Для далеких закидів (понад 30 м), краще використовувати матчеву вудку довжиною 3,7-4,2 м і тестом до 30 гр. Монтаж матчевій оснащення має свої особливості, це використання важкого поплавця «Ваглер», що має форму стріли. Ловля чехоні на дальній кидок, проводиться одним стилем проводки - повільне підмотування, що відрізняються тільки постійною зміною глибини проводки. Перезабросах необхідно проводити часто, відразу, як тільки снасть вийде з підгодованого місця.

Ловля чехоні дальньою занедбаністю, вимагає великої кількості прикормки, так як кучність закидання рогаткою слабенька, в середньому слід використовувати 15-20 куль.

Лов спінінгом чехоні

Вудилище для лову береться легке з тестом 3-15 гр., Швидкого ладу, щоб відчувати навіть слабке дотик. Котушка безінерційна спінінгом з розміром шпулі дозволяє намотати близько 100 м волосіні. Волосінь Монка діаметром 0,2-0,22 мм або плетені 0,1-0,13 мм.

Вибір приманки залежить від дальності закидання, але якщо риба стоїть недалеко від берега, то підійде вобла, при даному способі лову воблер сплавляють за течією, так щоб він пройшов над зграєю чехоні, а після, підмотуючи, проводять його над нею. Для більш далекого закидання непогано себе зарекомендувала колебалка кастмастер вагою 7 гр., При ловлі на дану приманку проводка здійснюється повільно і плавно, без зупинок. Також непогано відбувається ловля чехоні на блешні, що коливаються довгою 4-7 см, оснащені трійниками, поверх яких намотані яскраві, бажано червоні вовняні нитки. При даному способі лову блешня закидається проти течії, після недовгого відпустки волосіні, скоби котушки закриваються, в результаті чого блешня починає тонути і перевертатися з боку на бік.

Ловля чехоні на фідер

Довжина бланка залежить від місця лову і дальності закидання, при далекому закиданні довжина не менше 3,6 м, лад також не грає особливої ​​ролі, важливо - тест фідерного вудилища , Який необхідно підбирати під вагу годівниці в 40-60 гр. але

Така досить легка годівниця береться через те, що клювання часто відбувається під час падіння годівниці на дно, а також тому, що повільно тоне годівниця краще підгодовує верхову рибу, яку потрібно зацікавити опуститься на дно. Якщо ви ловите на бистрині де сильна течія, тоді вам варто використовувати важкі 80 грамові годівниці, бажано з грунтазацепамі або трикутні, щоб протягом їх не зносило

годівниця

Котушка безінерційна, шпуля повинна вміщати близько 100 м волосіні. Волосінь береться Монка діаметром 0,2-0,25 мм або плетінка 0,14-0,18 мм. Повідці використовуються діаметром 0,14-0,16 мм, довжиною 1-2 м. Гачки з тонкої, але міцної дроту і трохи загнуті всередину № 6-8, перед насадкою надаватися кулька пінопласту, який, як і довгий повадок не дає приманки швидко опуститися на дно.

Перед початком лову чехоні необхідно зробити 15-20 закидів повної годівницею, для закормкі місця лову, при цьому утрамбовувати підгодовування не треба. Закиди слід робити в одне місце, для чого використовувати кліпсу затримку, за винятком, коли довжина закидання не перевищує 20-25 м. Подовгу чекати клювання не варто, якщо чехонь НЕ клюнула протягом 5 хвилин, слід витягувати приманку. В якості насадки використовуються гнойовий черв'як, опариш, мотиль, також можна спробувати половити на живця, правда, дуже маленького.

Відео ловля чехоні

Ловля чехоні в гастрономічних цілях має великий сенс, тому що її м'ясо, хоч і кістлява, але досить смачне, зі специфічним ароматом. Найсмачніше чехонь в сушеному або в'ялена вигляді.

цікаво прочитати

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com