Желатин - речовина, яка володіє желирующими властивостями і служить незамінним інгредієнтом у багатьох стравах. Желатин використовують при приготуванні заливного, желе, муссових і суфлейний прошарків, десертів, зефіру, крему.
Випускають желатин у вигляді пластин, кристаликів дрібних або великих, які не мають запаху і смаку. Ви можете придбай швидкорозчинний желатин, звичайний желатин у вигляді кристалів або у вигляді пластинок. Кожен з цих видів желатину розчиняється трохи по-різному. Тому дуже важливо знати, як розчинити желатин без грудочок. Наша порада допоможе вам розібратися, як швидко розчинити желатин у воді і зробити це правильно.
Перед тим, як розчинити желатин у воді, врахуйте деякі нюанси:
- заливайте желатин для набухання водою кімнатної температури. Не використовуйте для цього окріп;
- не доводьте його до кипіння, інакше його желюючий властивості знизяться;
- не розчиняються в алюмінієвому посуді, тому що він придбає неприємний смак і темний колір;
- якщо в желатиновому розчині залишилися нерозчинені грудочки, то розчин можна в кінці процідити через ситечко;
- від кількості взятого желатину буде залежати консистенція страви. Якщо взяти 20 грамів желатину на 1 літр рідини, то желе вийде «тремтячим», а якщо взяти 50 грам желатину, то таке желе буде дуже щільним і його можна буде різати ножем.
Мабуть, це все тонкощі ... А на практиці все ще простіше.
Для роботи нам знадобиться желатин - 2 ст. л., вода - 200 грам, сито, каструля, миска.
У воду кімнатної температури всипати желатин, розмішати. Залишити на 30-35 хвилин. За цей час желатин набубнявіє.
Викласти мисочку з набряклим желатином в каструлю з гарячою водою і помішувати, поки желатин не розчиниться (воду до кипіння не доводити).
Процідити розчин. Желатин готовий до роботи.