рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Попереджувальні дорожні знаки. Інформація для школярів

  1. Рекомендуємо подивитися:

Ці знаки попереджають водіїв про те, що вони наближаються до небезпечних місць на дорозі.

Попереджувальні знаки мають трикутну форму, білий фон і червону окантовку.

Серед найпоширеніших в містах попереджувальних знаків - знак «Пішохідний перехід» Серед найпоширеніших в містах попереджувальних знаків - знак «Пішохідний перехід».

Цей знак призначений для водіїв: він попереджає їх про те, що попереду знаходиться пішохідний перехід. Побачивши такий дорожній знак, водій стає дуже уважним і готується знизити швидкість - адже попереду можуть бути пішоходи. А ось пішоходам треба пам'ятати: переходити вулицю в тому місці, де встановлений знак «Пішохідний перехід», не можна!

А цей знак називається «Діти» А цей знак називається «Діти». Швидше за все, ти багато разів бачив його. Він встановлюється біля шкіл, дитячих садів, заміських таборів відпочинку, тобто в тих місцях, де на дорогу можуть раптово вийти або вибігти діти. Звичайно, дітей на дорозі бути не повинно! Але вони можуть там з'явитися, і водій повинен бути про це попереджений. Ось і ставлять на дорогах цей знак. Іноді школярі вважають, що цей знак, як і знак «Пішохідний перехід», дозволяє переходити дорогу в цьому місці. Адже на ньому зображені діти, які тікають через дорогу! Ні, цей знак також призначений для водіїв. Так що пам'ятай: цей знак зовсім не дозволяє переходити дорогу в тому місці, де він встановлений.

На знаку «Дорожні роботи» зображений чоловічок з лопатою в руках. Цей знак попереджає водіїв про те, що попереду ведуться будівельні або ремонтні роботи на проїжджій частині, тротуарі або узбіччі; отже, тут можуть бути викопані ями, купи піску, різні механізми і машини. Все це може бути дуже небезпечним і для водіїв, і для пішоходів. Особливо в темний час доби. Адже місця проведення таких робіт не завжди обгороджені і освітлені.

Знак «Залізничний переїзд із шлагбаумом» попереджає водіїв про місце перетину проїжджої частини із залізничними коліями Знак «Залізничний переїзд із шлагбаумом» попереджає водіїв про місце перетину проїжджої частини із залізничними коліями. На переїзді, перед яким встановлений цей знак, під час руху поїзда проїжджа частина дороги закривається шлагбаумом - спеціальної поперечиною, яка, опускаючись і піднімаючись, закриває і відкриває дорогу через залізничний переїзд. Для кращої видимості шлагбаум розфарбовують білими і червоними смугами. Відкриває і закриває шлагбаум або автоматичний пристрій або черговий, який знаходиться на переїзді і вночі, і вдень. Цей знак попереджає водіїв про те, що при наближенні поїзда переїзд буде закритий шлагбаумом.

На знаку «Залізничний переїзд без шлагбаума» зображений паровозик. Цей знак попереджає водія: «Будь уважний! Попереду залізничні колії, не обладнані шлагбаумом! ». І водії, і пішоходи повинні самостійно прийняти рішення - можна або не можна переходити або переїжджати в цьому місці залізничні колії. Підійшовши до такого знаку, уважно прислухайся і подивися і направо, і наліво - чи не наближається поїзд. Якщо ти впевнений, що поїзди немає - можна переходити залізничні колії.

Наступні три знака попереджають водіїв про те, що на дорозі є небезпечні повороти. Якщо лінія, зображена на знаку «Небезпечний поворот», повертає направо, значить, в цю сторону і йде небезпечний поворот дороги. Якщо лінія повертає ліворуч, то і поворот йде наліво. Наступні три знака попереджають водіїв про те, що на дорозі є небезпечні повороти

Подвійний вигин лінії на знаку «Небезпечні повороти» попереджає водіїв про те, що попереду дорога робить кілька крутих, небезпечних поворотів. Значить, необхідно бути дуже обережним.

Наступні три знака попереджають водіїв про небезпеку, які можуть чекати їх на не дуже хороших дорогах. Кожен з цих знаків ставлять перед небезпечною ділянкою дороги. Наступні три знака попереджають водіїв про небезпеку, які можуть чекати їх на не дуже хороших дорогах

Знак «Нерівна дорога» попереджає водіїв про те, що попереду знаходяться ділянки дороги, що мають нерівності, вибоїни, горби.

Знак «Слизька дорога» встановлюють в тих місцях, де дороги бувають дуже слизькими Знак «Слизька дорога» встановлюють в тих місцях, де дороги бувають дуже слизькими. У гарну погоду ця ділянка дороги не є небезпечним. Але під час дощу або снігопаду, а також осіннього листопаду або зимової ожеледиці дорога в цьому місці може стати дуже слизькою.

Знати ці знаки необхідно і пішоходам. Адже через поганий стан дороги машину може занести, вона з'їде з дороги на узбіччя або виїде на тротуар. Але ж там можуть знаходитися пішоходи. Знати ці знаки необхідно і пішоходам

Знак «Викид гравію» попереджає водіїв і пішоходів про неякісні ділянках дороги. Гравій - це невеликі камінчики округлої форми. Іноді ними покривають дороги замість асфальту або використовують при ремонті доріг. Гравій, як і інші дрібні камені, небезпечний і для водіїв і для пішоходів. Він може вилетіти з-під коліс їдуть автомобілів і потрапити в що знаходяться поблизу пішоходів або в скло автомобілів. Про цю небезпеку і попереджає знак «Викид гравію». Знак «Викид гравію» попереджає водіїв і пішоходів про неякісні ділянках дороги

Існують і інші попереджувальні знаки, наприклад «Звуження дороги», «Крутий спуск», «Перегін худоби», «Дикі тварини», «Перетин з трамвайною колією». Але все небезпеки, які можуть виникнути на дорозі, передбачити неможливо. Тому в тих випадках, коли для даної небезпеки важко підібрати відповідний знак, ставлять попереджувальний знак «Інші небезпеки». Існують і інші попереджувальні знаки, наприклад «Звуження дороги», «Крутий спуск», «Перегін худоби», «Дикі тварини», «Перетин з трамвайною колією»

Серед попереджувальних знаків є два знака, які дуже важливі для Санкт-Петербурга - міста численних набережних і мостів. Це знаки «Виїзд на набережну» і «Розвідний міст». Багато вулиць Санкт-Петербурга виходять на набережні його річок і каналів. Недосвідчений водій, особливо якщо він їде на високій швидкості або в темний час доби, може не впоратися з керуванням і впасти в воду. Про це і попереджає знак «Виїзд на набережну». На жаль, щороку в Неві, Фонтанці, каналах Санкт-Петербурга виявляються і легкові і вантажні машини.

Знак «Розвідний міст» попереджає і водіїв, і пішоходів про те, що попереду знаходиться міст, який розлучається Знак «Розвідний міст» попереджає і водіїв, і пішоходів про те, що попереду знаходиться міст, який розлучається. У Санкт-Петербурзі таких мостів багато. Розводять їх зазвичай вночі, для того щоб пропустити йдуть по Неві суду. Недисципліновані водії (а іноді і пішоходи) нерідко намагаються переїхати або перебігти через такий міст, коли його вже починають розводити. Для того щоб попередити таких порушників, і встановлюється знак «Розвідний міст».

Рекомендуємо подивитися:

Дорожні знаки. Інформація для школярів

Дорожні знаки. заборонні знаки

Дорожні знаки. Знаки пріоритету. Інформація для школярів

Дорожні знаки. Розпорядчі знаки. Знаки особливих розпоряджень. Інформаційні знаки. Знаки сервісу. Знаки додаткової інформації

Коли і де з'явилися дорожні знаки

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com