рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Побутова Техніка - Поради щодо вибору різака для паперу

  1. критерії вибору

Різак незамінний атрибут для офісів, друкарень і рукодільниць

Різак незамінний атрибут для офісів, друкарень і рукодільниць. Різак дозволяє дорізати папір до необхідного формату, нарізати брошури, бейджи. Основні переваги пристрою у швидкій і рівною нарізці. На ринку велика різноманітність ножів і ножиць, але чому ж слід віддати перевагу різака для паперів? Саме про це докладно розказано нижче.

Тип різання



- Шабельні різаки вважаються універсальними і найбільш потужними, максимальна партія різання досягає 50 листів, найчастіше 20-30 аркушів. Застосовуються для прорізання середніх тиражів паперу в копіювальних центрах і офісах. Справляються з нарізуванням широкого діапазону матеріалів, таких як: папір, фольга, картон, калька, шкіра. За принципом роботи шабельний різак нагадує ножиці. З одного краю закріплений гострий ніж, з іншого краю розташовується рукоятка. Щоб уникнути травм виробники додали в конструкцію захисний кожух, для більшої ефективності багато моделей забезпечили контрножем. Незважаючи на гостроту ножа, точність різу у шабельних ризиків менше ніж у дискових. Чим більше партія різу, тим нижче точність, це можна виправити, зменшуючи тираж нарізки, але відповідно зростуть трудовитрати. Для нарізки великих партій візиток або малоформатної друкарською продукції такий тип різання недоцільний.
Істотний недолік шабельного різака - складність заточення ножа. Ніж-шабля має еліпсойдную форму, тому простий заточуванням обійтися не вийде. Для заточки ножів такої форми необхідно дороге устаткування, цим і обумовлюється не маленька ціна на нові ножі.
Незважаючи на всі недоліки, тип сабельной різання дуже популярний і поширений завдяки компактності і не високу вартість пристрою.

- Роликові (дискові) різаки
- Роликові (дискові) різаки. Використовуються в офісах, фотостудії, рекламних агенствах. Дозволяють рівно (без зсуву) нарізати партію до 20 аркушів, підходящий варіант для різання невеликих тиражів друкованої продукції та підрівнювання. Принцип роботи полягає в переміщенні ріжучого елемента уздовж направляючої. Ріжучий елемент розташований в захисному кожусі, який рухається по штанзі. На робочому столі встановлено контрніж (металева пластина), при різанні лінія розрізу розташовується між ріжучим елементом і контрножем. Такий спосіб дозволяє нарізати невеликі обсяги паперу без значних відхилень в точності. Недоліком є ​​прогин штанги (чим вона довша, тим швидше з'явиться прогин) і утворенню зазорів між диском і контрножем. Перевага дискових різаків в можливості роботи з великими форматами паперу, аж до формату А0. Дискова конструкція дозволяє поєднувати в одному пристрої кілька корисних функцій: нарізку, біговка, фігурний край. Ріжучий елемент (диск) швидко зношується, тому виробники випускають широкий асортимент комплектуючих, як для рівною, так і для фігурного різання по порівняно невисокій вартості. Замінити ріжучий інструмент не важко. Саме через простоту обслуговування і дешевизни роликові різаки користуються популярністю в невеликих друкарнях і офісах.

- Гільйотинні різаки розраховані на друкарні і офіси з великим оборотом
- Гільйотинні різаки розраховані на друкарні і офіси з великим оборотом. Пристрій займає багато місця і має значну вагу. Важкий ніж і надійна конструкція дозволяють нарізати тираж в 200 аркушів. Принцип роботи гільйотини різака не зовсім схожий з усім відомої гільйотиною. Крім прямого різу, виробники модифікували сучасні моделі і внесли можливість розрізу навскіс. Удосконалена конструкція додає ефективності пристрою і дозволяє справлятися з великими обсягами паперів. До важливим достоїнств слід віднести високу точність різу, чим не можуть похвалитися шабельні різаки. Сучасні моделі забезпечені підсвічуванням лінії різу, оптичними лінійками і ноніусом. З усією серйозністю виробники підійшли до питання безпеки, наскільки відомо з історії, гільйотина досить травмонебезпечний (м'яко кажучи) прилад. З цієї причини більшість представлених моделей оснащені світлочутливі датчиками, які негайно зупиняють роботу ножа при попаданні сторонніх предметів на лінію різу. Невеликі настільні моделі обладнані захисним кожухом.
Плюсом конструкції вважається зручність обслуговування і розумні витрати на заміну деталей (ножів). Гільйотинні різаки дозволяють знімати ніж і повторно заточувати в майстернях. Великі і важкі ножі менше схильні до зносу, деформації, сколів. Після кількох «кустарних» заточек ножа рекомендується купувати новий.
Крім ножа необхідно стежити за станом марзану - планки, що розташована на робочій поверхні по лінії різу. Зазвичай марзан виготовлений із пластику або дерева, служить для пом'якшення удару гільйотини, запобігає псуванню і швидке затуплення леза. Марзан є таким же витратним матеріалом як і ніж, доступний у продажу і легко замінюється.
Ще одним плюс гільйотини різака в його безшумності, жоден з попередніх типів не може похвалитися такою особливістю. У промислових масштабах, коли нарізка відбувається весь день, шум не варто списувати з рахунків.
Однак гільйотини різаки недоцільно купувати для дрібних підприємств і офісів, використовувати такий різак на стопках в 20 аркушів не вигідно.

Максимальний формат і робоча поверхня

У різаках виробники вказують максимальний формат різання, прилад для нарізання будь-який формат меншої розмірності. Всі існуючі формати вказані в ISO 216.
У різаках виробники вказують максимальний формат різання, прилад для нарізання будь-який формат меншої розмірності
А0 і А1 - плакати, креслення.
А3 і А2 - газети, креслення, плакати.
А4 - найпоширеніший формат паперу, на якому друкується все, від документів до листівок і журналів.
А5 -листівки, листівки буклети.

Крім підтримуваного формату необхідно звернути увагу на розмітку робочого столу, чим більше осьових ліній на поверхні, тим простіше орієнтувати і вирівняйте весь стос паперу. Наявність розмітки в градусах зручне доповнення до вертикальних і горизонтальних орієнтирів. Так само варто враховувати матеріал виготовлення робочої поверхні, зустрічаються моделі з пластику або металу. Пластикової поверхнею оснащені невеликі мобільні моделі, конструкція з сучасних пластиків легка і міцна. Однак метал вважається більш зносостійким варіантом, сильно ускладнює різак, через що частіше використовується на стаціонарних пристроях.

критерії вибору



В першу чергу при виборі різака необхідно відштовхуватися від того де і як він буде використовуватися.
Для малого або середнього офісу слід вибирати моделі шабельного або дискового способу різання, вони дозволять розрізати до 20 аркушів паперу, фотопаперу, плівки, тонкого картону з максимальним форматом А4. Вартість таких моделей варіюється в межах 1000 - 10000 рублів .
Друкарням, фотостудія і великим підприємствам з великим документообігом краще вибирати модель різака в залежності від пропонованих вимог. Так офісу, який займається документами формату А4, немає необхідності переплачувати за широкоформатний різак, підійдуть моделі будь-якого типу з кількістю різу від 20 до 150 аркушів. Ціновий діапазон яких 10000 20000 рублів .
Друкарням і фотостудій, які займаються друком постерів і плакатів доведеться вибирати максимальний формат А0, А1, А2 вартістю від 4000 до 11000 рублів . У широкоформатних різаках не варто розраховувати на великий обсяг партії, тому вузькоспеціалізованим друкованим підприємствам краще купувати кілька ризиків для різних форматів.
Для друкарень, які видають книги і журнали найкращим придбанням буде професійний стаціонарний гільйотинний різак ціною від 10000 до 28000 рублів .
Рукодільниць, які займаються скрапбукінгом і творчістю важлива наявність нарізки різних матеріалів. Виробники випускають недорогі моделі з можливістю нарізки картону і тканини формату А4, А3.

6840

10

На ринку велика різноманітність ножів і ножиць, але чому ж слід віддати перевагу різака для паперів?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com