рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Декупаж меблів серветками своїми руками

  1. Трохи про історію декупажу
  2. техніки декупажу
  3. Матеріали для декупажу
  4. Декупаж меблів серветками своїми руками: покрокова інструкція
  5. Декупаж старих меблів своїми руками: відео

Багато людей звикли сприймати меблі як щось постійне і не підлягає зміні ... Предмети меблів, як правило, купують рідко і розраховують користуватися ними протягом довгого часу. І це обгрунтовано: меблі коштує недешево, ця частина інтер'єру досить важка і з нею просто важко виконувати будь-які маніпуляції. Що ж робити, якщо нових засобів на покупку не передбачається, а оновити обстановку дуже хочеться? Можна спробувати докласти вмілі руки і прикрасити старі меблі за допомогою декупажу.

Можна спробувати докласти вмілі руки і прикрасити старі меблі за допомогою декупажу

Трохи про історію декупажу

Французьке слово «decoupage» перекладається на російську мову як «вирізання». Увійшла техніка декупажу в наше життя найбільш повно в XX столітті, але витоки цього декоративного творчості йдуть в далекий XII століття, причому не французької історії, а Китаю. Вирізаними фрагментами в цій країні прикрашали свої житла китайські бідняки.

Згадки про оздоблення вирізаними паперовими картинками меблів можна знайти в історичних документах Німеччини і Польщі. Вони датуються XV століттям.

Вони датуються XV століттям

Найвища точка декупажного творчості відзначається в Європі в XVII століття. Саме в цей час стала популярною меблі, імпортована з Китаю і Японії з красивою інкрустацією. Але такі меблі була не по кишені багатьом бажаючим її придбати, та й привозили такі предмети в обмежених кількостях.

Ось тут-то і проявили кмітливість і невелику хитрість фахівці з цінної деревини з Венеції. Вони просто вирізали східні мотиви з паперу та наклеювали на меблеві поверхні, покривши їх багатошаровим кількістю лаку. За 30-40 шарів лаку доводилося наносити червонодеревникам, щоб домогтися аналогією з привезеної зі східних країн меблями.

Місцеві венеціанські умільці оцінювали свої «шедеври» набагато дешевше, тому вони і розкуповувалися охочіше.

Місцеві венеціанські умільці оцінювали свої «шедеври» набагато дешевше, тому вони і розкуповувалися охочіше

Слідом за меблями подібні імітаційні картинки стали приклеювати на стінах і стелях жител. В основному, це робили люди невисокого статку, намагаючись наслідувати моду в інтер'єрах забезпечених людей.

Поступово декупаж став більше завойовувати серця дам і перетворився на засіб прикраси різних жіночих предметів і речей: віял, ширм, шкатулок.

Зазнали змін з плином часу техніки і матеріали, але залишилося найголовніше - прикраса будь-чого за допомогою вмілого використання принципів декупажу.

Сьогодні техніка декупаж невід'ємна частина таких стилів, як прованс і Шеббі шик .

Сьогодні техніка декупаж невід'ємна частина таких стилів, як   прованс   і   Шеббі шик

техніки декупажу

Існує п'ять основних видів декупажу:

  1. Прямий (зображення приклеюється на зовнішню сторону декоруємої речі або предмета).
  2. Зворотній (використовують для прикраси скляних прозорих поверхонь, в цьому випадку картинка наклеюється лицьовою стороною до зворотної сторони скляного предмета).
  3. Об'ємний (частина декоративних елементів навмисне робиться вище всіх інших, для цього використовують багато шарів декупажних фрагментів або спеціальні моделюють маси).
  4. Димчастий (цей тип декупажу полягає в імітації художнього розпису, межа між зображенням і поверхнею практично непомітна, навколо малюнка з'являється димчастий ореол).
  5. Декопатч (вся поверхня предмета оклеивается паперовими шматочками з різнофактурного матеріалу - серветки, гофрований, листова папір і ін.)

Вибір техніки декупажу залежить від задумки декоратора, стилістики оформлення всього приміщення, в який будуть «впроваджені» предмети з декупажем.

Матеріали для декупажу

Декупаж не вимагає великої кількості матеріалів.

Маючи в наявності картинки з паперу та відповідний клей, можна отримати прекрасний декоративний елемент. Є й невеликий нюанс - для додання індивідуальності і благородства виробам, прикрашеним в техніці декупажу, можуть знадобитися і додаткові матеріали.

Є й невеликий нюанс - для додання індивідуальності і благородства виробам, прикрашеним в техніці декупажу, можуть знадобитися і додаткові матеріали

застосування паперу

Сподобалися картинки з листівок, барвистих журналів, етикеток і навіть з шпалер - все це може стати об'єктом, який наклеюють при декупажу. Календарі, газетні замітки, обгортковий папір в умілих руках декораторів можуть знайти своє друге життя, в ролі декоративного елемента.

Серветки-помічники

Основні матеріали, які доступні і за ціною, і за якістю, і за різноманітністю - паперові серветки. Можна використовувати звичайні серветки трьох шарів і невеликі чотирьохшарові хусточки з паперу. Продаються ці серветки і в господарських супер-маркетах, і в спеціалізованих рукодільних магазинчиках. Купуючи серветки в «товари для рукоділля», ви можете купувати їх поштучно, вибравши ту єдину, яка потрібна вам за творчим задумом.

Купуючи серветки в «товари для рукоділля», ви можете купувати їх поштучно, вибравши ту єдину, яка потрібна вам за творчим задумом

Карти для декупажу

Є у продажу і спеціальні глянцеві карти з малюнками - тематичні аркуші паперу різного розміру, які групуються в так звані декупажние карти. Ці «помічники» для рукодільниць можуть випускатися в двосторонньому варіанті (для зворотного декупажу) і по кілька однакових примірників (для додання обсягу).

Переваги декупажних карт в тому, що вони практично не рвуться при намоканні, майже не змінюють розміри при наклеюванні. Якщо серветки приклеюють в основному на світлу поверхню, то фрагменти декупажних карт можна використовувати і на темних покриттях. Карти дуже еластичні і стійкі до тертя.

Карти дуже еластичні і стійкі до тертя

фактурна папір

В декупажу великих і скляних поверхонь можна скористатися рисової папером. Вона легка в обігу і з її наклеюванням впорається навіть починаюча рукодільниця. Єдина вимога при роботі з нею - не видаляти фрагменти, а виривати. Папір волокниста, легко лягає на поверхню. Сировина для її виробництва - рисова солома.

Серветки з рисового паперу додадуть виробу оригінальний і незвичайний вид, тому що вони повністю повторюють форму предмета (через волокнистої структури).

Існує ще шовковична і бананова папір, яку також люблять майстри декупажу. Шорстка і пухка, такий папір, включає в себе різні вкраплення, її застосовують в фонових і фактурних покриттях.

клей

Щоб декупажних виріб виглядав акуратно і якісно, ​​потрібно придбати клей на водній основі. Звичайно, найкраще застосовувати спеціально розроблений клей, але через брак такого, можна використовувати звичайний ПВА.

Звичайно, найкраще застосовувати спеціально розроблений клей, але через брак такого, можна використовувати звичайний ПВА

Матеріали для покриття поверхонь

Для фарбування, старіння поверхонь використовують:

  • акрилові та масляні фарби;
  • пігменти;
  • металізовані пасти;
  • бітум.

Для того, щоб покриття було схоже на позолочене, застосовують поталу, металізовану фольгу.

Матеріали, якими користуються майстри декупажу, не обмежуються перерахованими вище, насправді їх набагато більше.

Матеріали, якими користуються майстри декупажу, не обмежуються перерахованими вище, насправді їх набагато більше

Декупаж меблів серветками своїми руками: покрокова інструкція

Простір для вашої творчості і втілення задумів декупажу в життя - меблі. Для початку можна потренуватися на чомусь недорогому - дитячому стільчику, табуреті, журнальному столику.

Задумавши змінити зовнішній вигляд своїх меблів за допомогою декупажу, скористайтеся такими покрокові інструкції:

  1. Створюємо в голові або на аркуші паперу проект того, що хочемо отримати в результаті декупажу.
  2. Купуємо необхідні матеріали, які підходять за задумом (декупажние карти, серветки, клей, лак)
  3. Зашкуріваем поверхню меблів за допомогою дрібної наждачного паперу.
  4. Заповнюємо пори меблів (якщо такі є) спеціальними засобами.
  5. Вирізаємо фрагмент серветки, який будемо приклеювати до меблів.
  6. Вирізавши потрібний фрагмент, відокремлюємо «зайві» шари, залишивши тільки зовнішній, з малюнком.
  7. Промащуємо фрагмент клеєм за допомогою невеликого пензлика. Можна для зручності покласти його на поліетилен або канцелярський файл.
  8. Обережно, щоб не пошкодити вирізаний шматочок серветки, переносимо його на підготовлену поверхню меблів (дуже зручно це робити за допомогою файлу) і пропрасовуємо пензликом, намагаючись «вигнати» все бульбашки і розгладити всі заломи.
  9. Дочекавшись, коли фрагмент висохне (не поспішайте !!!), покриваємо приклеєну картинку прозорим лаком на водній основі.

), покриваємо приклеєну картинку прозорим лаком на водній основі

Бажано повторити останній пункт не менше трьох-чотирьох разів, причому, час між покриттями лаком має бути досить для просихання попереднього шару (не менше однієї години).

Декупаж старих меблів своїми руками: відео

Декупаж - відмінний варіант для перетворення старої, але дорогий серцю меблів. Як бути, якщо меблі застаріла, а у вас немає коштів на придбання нової? Що робити, якщо предмет інтер'єру дуже дорогий вам і представляє якийсь важливий шматочок вашому житті?

Можна спробувати змінити зовнішній вигляд старих меблів, вдавшись до допомоги декупажу.

Що ж робити, якщо нових засобів на покупку не передбачається, а оновити обстановку дуже хочеться?
Як бути, якщо меблі застаріла, а у вас немає коштів на придбання нової?
Що робити, якщо предмет інтер'єру дуже дорогий вам і представляє якийсь важливий шматочок вашому житті?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com