рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити працюючу модель світлофора самостоятельно⋆Детскій світ

Можна змайструвати діючу модель світлофора самостійно Можна змайструвати діючу модель світлофора самостійно. Для його виготовлення нам потрібно приготувати одну батарейку і три лампочки для кишенькового ліхтарика, а також невеликий моток звонкового або іншого тонкого дроту. З тришарової фанери нам треба випиляти передню і задню стінки головки (футляра) моделі світлофора. На передній стінці випиляємо три отвори діаметром дев'ять міліметрів. З внутрішньої сторони їх необхідно обклеїти шматочками папірусному паперу червоного, жовтого і зеленого кольору. Звичайний білий папір можна легко і швидко пофарбувати фломастерами або акварельними фарбами.

На задній стінці світлофора потрібно закріпити патрони для лампочок. Їх можна зробити самим зі смужок жерсті або з мідного дроту. Лампочки можна встановити в світлофорі і іншим способом: в задній стінці просвердлимо отвори і вставимо в них цоколі лампочок. Провід в цьому разі потрібно припаяти до лампочок без патронів. Один провід можна припаяти до цоколю з внутрішньої сторони задньої стінки, а інший - зовні.

Увага: при установці лампочок стежте за тим, щоб вони припадали точно навпроти отворів передньої стінки.

Передню і задню стінки головки світлофора потрібно з'єднати смужкою картону. У цій смужці ми зробимо виріз. Виріз повинен бути внизу головки; крізь нього виходять назовні дроти від лампочок. Картон приклеїмо до ребер передньої і задньої стінок столярним і казеїновим клеєм. Після того як зберемо головку, між лампочками до фанерних стінок її приклеїмо поперечні перегородки з щільного паперу з вирізом для проводу. Перегородки загороджують світло сусідній лампочки, щоб не відбулося змішання квітів.

Зверху зовні до отворів приклеїмо козирки, вирізані з цупкого паперу.

Зверху зовні до отворів приклеїмо козирки, вирізані з цупкого паперу

Стовп світлофора виріжемо з круглої палички діаметром приблизно 10 міліметрів. Зміцнимо її в підставі, зробленому з дошки . Для цього можна зробити напівкруглу виїмку в верхньому її торці, приклеїти і прибити цвяхом смужку картону, а потім цією смужкою обклеїти головку світлофора. Бічні стінки її вийдуть подвійними.

До основи світлофора приклеїмо дощечку, на якій змонтуємо пульт управління. Встановимо, повзунок і чотири контакту - чотири мідних гвоздика або кнопки - і заб'ємо їх в дошку.

Увага: дошка повинна бути добре висушеної щоб уникнути замикання.

Повзунок - це смужка латуні або жерсті. Одним кінцем її закріпимо до дошки шурупів або цвяхом - вона повинна повертатися в ньому. Інший кінець повзунка притиснемо до одного з трьох контактів. Повзунок трохи зігнемо, щоб він пружинив і щільніше притискався до контактів

Контакти можна зробити у вигляді затискачів, а повзунок - у вигляді рубильника. Поруч з пультом управління укладемо батарейку. Лампочки з'єднаємо паралельно: кінець одного загального проводу приєднаємо до одного з контактів на пульті управління. З цим же контактом з'єднаємо один з контактів батарейки. Другі дроти від лампочок приєднаємо до трьом іншим контактам: кожну лампочку - до окремого контакту.

другий контакт батарейки з'єднаємо з повзунком. Перекладаючи повзунок з одного контакту на інший, будемо запалювати різні лампочки.

Увага: Провід від лампочок, стикаються один з одним, повинні бути обов'язково в ізоляції.

Бажано збирати світлофор під наглядом дорослих. При бажанні надалі цю модель світлофора можна переробити в відмінну світломузику.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com