рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ванночка для ніг в домашніх умовах: масажна і парафінова

  1. Види ножних ванночок
  2. Проведення процедури в домашніх умовах
  3. Від набряків і для зняття втоми
  4. Від мозолів і натоптишів
  5. Для усунення неприємного запаху
  6. Кращі рецепти
  7. З содою
  8. парафінові
  9. З гірчицею
  10. З морською сіллю
  11. З перекисом водню
  12. З кори дуба
  13. скипидарні
  14. Як вибрати гідромасажну ванну
  15. Протипоказання для застосування

Світлана Маркова

Краса - як дорогоцінний камінь: чим вона простіше, тим дорожче!

Як приємно після довгої ходьби прийти додому, розслабити свої ніжки, відпочити. А що, якщо поєднати почуття розслабленості з користю для шкіри? У цьому вам допоможе ванночка для ніг. Розслаблюючі ванночки з гідромасажем, що пом'якшують і очищають шкірний покрив - вибір великий. Щоб вибрати відповідну, вам стане в нагоді інформація про правильне використання коштів, нюансах в плані догляду за шкірою.

Статті по темі

Види ножних ванночок

Існують такі види ванночок:

  1. Лікувальні. При простудних захворюваннях високою ефективністю володіють процедури з зігріваючими властивостями. Для неї 50 г гірчичного порошку розводять водою, нагрітою до 60C і пропарюють ноги до появи поту.
  2. Пом'якшувальні. Для додання шкірі м'якості стакан геркулесових пластівців заливають склянкою окропу. Через 20 хвилин додають в тазик з теплою водою.
  3. Очищаючі. У літрі теплої води розчиняють столову ложку морської солі і дві чайних ложки соди. Якщо морської солі немає, то її замінюють звичайної кухонної або мильним розчином.
  4. Контрастні. Вам знадобляться два тази з водою. В одному температура води повинна бути 40C, в іншому - 15C. По черзі на 20 секунд опускаємо ступні в кожен з тазиків.
  5. Тонізуючі. У теплу воду додайте по 2 краплі олії лаванди, евкаліпта, розмарину, 2 столових ложки морської солі.
  6. Від надмірної пітливості. За дві столові ложки полину, листя горобини, кори дуба заливаємо окропом (0,5 л). Після 20-хвилинного настоювання розбавляємо теплу воду відваром.
  7. Для підтримки імунітету. Робимо настій з лляного насіння: 4 столових ложки трави заливаємо склянкою окропу, після настоювання додаємо в тазик з водою.

Проведення процедури в домашніх умовах

Необов'язково для ванночки відводити спеціальний час. Можна процедуру зробити як доповнення під час сидіння за комп'ютером або читання книжки. Багато часу не буде потрібно, найоптимальніший період - від 15 до 20 хвилин. Не можна залишати стопи в ємності більше півгодини, від цього на шкірі утворюються некрасиві складки, вона сильно морщинится. Температура води в тазику залежить від типу ванночки. Це прекрасний спосіб очищення шкіри, її розслабленості, відпочинок після денної суєти.

Від набряків і для зняття втоми

Набряки добре знімає розведений двома літрами води яблучний оцет або сік лимона. Для цього потрібно:

  1. Взяти половину склянки будь-якого із засобів.
  2. Не можна використовувати надто гарячу воду для такого виду ванночки.
  3. Щоб розслабити ноги, зняти з них втому, вам потрібно в тазик з водою додати настій ромашки і липового цвіту.
  4. Щоб його приготувати, на 0,5 л окропу додають по 2 столових ложки липи і ромашки.
  5. Наполягають 20 хвилин, готують ванночку.

Від мозолів і натоптишів

Мозолі, тріщини на шкірі і натоптиші - річ неприємна і приносить дискомфорт, біль при ходьбі. Мозолі на ногах не так нешкідливі, як може здаватися - вони провокують викривлення постави і ходи. Дуже цікавий і благотворно діє на шкіру ніг рецепт з використанням чорносливу, який потрібно використовувати перед сном. Після того, як ви зробите всю процедуру, вночі ходити потрібно акуратно: споруди на ногах занадто ковзають і є ризик впасти.

Процес приготування:

  1. На одну процедуру вам буде потрібно 8 штук чорносливу без кісточок і 1 стакан молока.
  2. Проварюємо чорнослив в молоці до м'якого стану, залишаємо остигати до теплого стану, збиваємо відвар блендером або міксером і додаємо в тазик з водою.
  3. Після того, як рідина охолола, витягуємо ніжки і обробляємо їх пемзою, пилою.
  4. Змащуємо густим кремом, одягаємо на ноги поліетиленові кульки і лягаємо спати.

Для усунення неприємного запаху

Після важкого дня ноги виділяють не дуже приємний запах? Тут допоможуть набори трав: лаванди, ромашки, шавлії, чистотілу, деревію. За допомогою трав готується відвар, який вливають в миску з теплою водою. Натуральність кошти дозволяє використовувати його навіть найбільш переконаних противників косметологічних матеріалів.

Процес приготування:

  1. Всі перераховані вище трави в кількості по 2 столових ложки кожної заливають 5 склянками крутого окропу.
  2. Через 30 хвилин відвар з'єднуємо в тазику з 2 літрами води, ложкою морської солі і ефірними маслами для пом'якшення шкіри.
  3. Можна взяти розмаринову масло, олія лаванди, сосни, виноградної кісточки.
  4. Процедура не тільки усуне поганий запах шкіри, але і додатково пом'якшить ступні.

Кращі рецепти

Перш, ніж почати використовувати ванночку, обов'язково зробіть пробу кошти на алергічну реакцію на вигині ліктя. Компоненти у вигляді масел деяких трав підходять не всім. З'ясуйте доступність кошти, його наявність в потрібній кількості і основне призначення ванночки. Температурний режим і компоненти не вилікують вас від простудних проявів, а засіб від поту не розм'якшити мозолі.

З содою

Зайва пітливість, натоптиші, тріскається шкіра ступень - вагомий привід для використання содової багатофункціональної ванночки. Процес приготування:

  1. Ви можете розчинити для ванночки чисту соду.
  2. Додаєте на 1 літр теплої води 1 столову ложку содового порошку і застосовуєте протягом 20 хвилин.
  3. Після такої процедури бажано нанести на ноги живильний крем і надіти шкарпетки.

При додаванні в таку содову ванночку відвару ромашки, календули або чистотілу, процедура посприяє розм'якшення п'ят і затверділої шкіри. Провести сеанс по обробці пемзою, спеціальною пилкою проблемних ділянок ніг після такої содової ванночки буде легше. Календула і чистотіл додатково загоюють дрібні тріщинки шкірного покриву ступень.

парафінові

Все більш популярною серед клієнтів модних косметологічних салонів стає парафінова ванночка для рук і ніг. За допомогою парафінотерапії вам вдасться провести зволоження, розм'якшення шкіри, зняти стрес, втому і зміцнити нігті. Гарне прогрівання ніг усуває хворобливі відчуття в суглобах. Процедура дуже проста навіть для використання вдома. Частота використання: 1-2 рази на тиждень.

Щоб досягти правильної консистенції кошти, підіть такими етапами роботи:

  1. Косметичний парафін розтопіть на водяній бані до теплого стану. Він не повинен обпалювати шкіру.
  2. Під час розтоплення головного інгредієнта почистіть добре шкірний покрив стоп за допомогою лосьйону і скрабу.
  3. Опустіть ноги максимум на 10 секунд і вийміть. Повторюйте процес 5 разів до появи на ступнях товстого шару парафіну.
  4. На ніжки надіньте пакети, теплі шкарпетки і залиште на півгодини (всю ніч). Потім парафін знімається і на шкіру наноситься крем.

З гірчицею

Дуже високоефективний засіб для боротьби із застудою, інфекційними хворобами. Процедура знайома ще з дитинства, мами застосовували гірчичний порошок, як тільки з'являвся кашель або нежить. Протипоказана ванночка з гірчицею в разі хвороби для людей з високою температурою. Їдальня гірчиця не підійде для такої ванни, вам стане в нагоді сухий гірчичний порошок.

Процес приготування:

  1. Беремо літр гарячої води, додаємо столову ложку гірчиці.
  2. Занурюємо ноги на певний час: від 10 до 30 хвилин, але в міру остигання води потрібно додати в тазик гарячої рідини, ноги не повинні різко охолоджуватися.
  3. Проводити процедуру потрібно щодня до тих пір, поки симптоми хвороби не пройдуть, і людина повністю не одужає. В день потрібно 1-2 процедури.

З морською сіллю

Ванночка з морською сіллю знімає не тільки фізичне напруження ніг, але і допомагає звільнитися від важкої емоційної енергетики, зняти стрес і напруження. Такі сеанси мають лікувальні властивості при застуді, профілактичними для венозних захворювань. При простудних проявах ванночки застосовують щодня до моменту одужання, а при слабкості і хворобах судин - два рази на тиждень.

Поліфункціональний рецепт сольовий ванночки:

  1. На літр теплої води потрібно взяти краплю хвойного масла, столову ложку крупної морської солі. Розчиняємо інгредієнти.
  2. Опускаємо стопи в рідину і утримуємо близько півгодини.
  3. Як тільки вода остигає, підливайте гарячої води з розведеною морською сіллю.

З перекисом водню

Повернути п'ятах гладкість, м'якість і ніжність без відвідувань салонів цілком можливо. Помічником для ніг в такій важливій справі стає звичайна перекис водню. У використанні кошти дуже важливий момент правильної пропорції, щоб не нашкодити ступень. Перекис дозволяється використовувати, якщо загрубение п'яти не було викликано серйозним захворюванням.

Процес приготування:

  1. Щоб размягчать п'яти нам буде потрібно: 4 столових ложки перекису водню, 1,5 літра гарячої води.
  2. Розводимо слабкий розчин перекису в рідини, паримо ніжки 5 хвилин, виймаємо і проводимо очищення розм'якшених п'ят пемзою або спеціальною шліфувальною пилою.
  3. При проведенні процедури вперше краще потримати ноги в воді 2,5 хвилини.
  4. Перекис - їдкий продукт, тому ванночки дозволено робити не більше двох разів на тиждень.

З кори дуба

Безпечний засіб боротьби з пітливістю ступень вийде приготувати самостійно за допомогою дубової кори. При проведенні такого сеансу 1-2 рази в тиждень ви зможете впоратися з неприємною патологією і підвищеним потовиділенням. Для створення корисного відвару робимо наступне:

  1. Беремо 500 мл води, столову ложку дрібної кори дуба.
  2. Ставимо воду на вогонь, чекаємо закипання і опускаємо дубову кору.
  3. Варимо близько 7 хвилин, накриваємо і наполягаємо. До готової рідини додаємо 200-300 мл гарячої води, поміщаємо стопи в тазик. Коли вода починає остигати - витягуємо, витираємо насухо.

скипидарні

Лікувальні властивості скипидарною ванночки роблять благотворний вплив не тільки на здоров'я шкіри ніг, але і всього організму. Показаннями до таких косметологічних сеансів є:

  • артроз;
  • артрит;
  • гіпертонія;
  • вірусні інфекції;
  • період лікування після інсульту;
  • ослаблений імунітет.

Процес приготування:

  1. На 3 літри теплої води додається 20 мл скипидарного аптечного розчину, ретельно перемішується.
  2. Опускаємо стопи, сидимо не більше 10 хвилин, після чого ноги насухо витираються.
  3. Надягаємо бавовняні шкарпетки і даємо ніжок відпочити.
  4. Повний курс: 10-20 процедур.

Як вибрати гідромасажну ванну

Задалися питанням, яка масажна ванночка для ніг краще? Beurer, Rowenta, Bosch - компанії, що випускають якісні електричні пристрої по догляду за стопами. Ось кілька порад для того, щоб вибрати кращий гідромасажер

  1. Дуже зручно, якщо в пристрої є в наявності функція підігріву води.
  2. Коли в апараті присутня можливість використання його без рідини, то це додатково ще і масажер, обробка стоп проводиться за допомогою обдування повітряним струменем. Такий пристрій буде зручно взяти з собою в поїздку.
  3. Чим більше режимів роботи Гидромассажер, тим більше лікувальних властивостей він зможе надати ступень. Функція вібромасажу - для розслаблення, інфрачервоний режим - при хворобах, бульбашковий - для зняття спазмів. Підкорений режим сприяє поліпшенню очищення шкіри.
  4. Важливо зручність експлуатації: стійке положення на різних поверхнях, дистанційне керування.

Протипоказання для застосування

Існує ряд причин, при яких варто відмовитися від подібного косметологічного сеансу. Категорично забороняється проведення процедури без дозволу лікаря при:

  • вагітності;
  • обмороженні;
  • варикозі;
  • захворюваннях судин;
  • цукровому діабеті;
  • алергії на компоненти, що входять до складу відварів, настоїв і т.д .;
  • високій температурі тіла.

Дізнайтеся, що таке Массажер для ніг , Як ним користуватися, його види та характеристики.

Відгуки

Марина, 27 років Почитала відгуки і вирішила використовувати ванночку з перекисом. Мені хотілося позбутися загрубілої шкіри на ногах і мені це вдалося. Потримала ноги близько 4 хвилин в розчині, почистила пемзою - результат вже було видно. Коли стала повторювати процедуру раз на тиждень, то від грубої шкіри і сліду не залишилося. Христина, 31 рік Ванночка-масажер Ровента для ніг була куплена близько року тому. Варто під ванною нікому не потрібна. Дуже незручна штука, ковзає по підлозі, громіздка. Обіцяний підігрів води у ванні я не помітила. Не рекомендую до покупки, вартість висока, а толк для ніг нульовий. Ольга, 29 років Завжди парю ноги, коли хворію з гірчичним порошком. Пару днів ванночок і кашлю з соплями не було в помині. Не можна робити ванночку тільки тим, у кого висока температура або алергія, а в іншому засіб супер - недорого і доречно. Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:А що, якщо поєднати почуття розслабленості з користю для шкіри?
Знайшли в тексті помилку?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com