рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою

  1. Який картопля вибрати Це один з найбільш відповідальних моментів! Якщо хочете отримати по-справжньому...
  2. форма
  3. Як порізати картоплю
  4. Як приготувати картоплю по-селянськи
  5. 2. Зваріть
  6. 3. Обсушіть картопля
  7. 4. Проконтролюйте наявність важливих тріщин
  8. 5. Обсмажте в улюбленому маслі
  9. Картопля по-селянськи на сковороді
  10. Картопля по-селянськи в духовці
  11. Картопля по-селянськи в мультиварці
  12. 6. Надайте страви смак
  13. 7. Подавайте картоплю гарячою

Який картопля вибрати

Це один з найбільш відповідальних моментів! Якщо хочете отримати по-справжньому чудове блюдо, ретельно оцініть наступні чинники.

крахмалистость

Знаменитий шеф-кухар Хестон Блюменталь (Heston Blumenthal) запевняє, що найсмачніша картопля по-селянськи виходить з сухих, найбільш крохмалистих сортів - тих, що легко розварюються . Як правило, такі коренеплоди мають світло-коричневу шкірку і майже білу м'якоть. Крахмалистость дозволить досягти найбільш вражаючого контрасту між хрусткою скоринкою і буквально тане в роті серединкою готового блюда.

А ось чітко жовтувату, вологу, щільну, немов воскову картоплю варто відкласти для якихось інших рецептів .

форма

Невеликі круглі картоплини - не ваш варіант. Їх складно нарізати таким чином, щоб вийшло якомога більше плоских граней. Але ж обсмажені хрусткі межі в картоплі по-селянськи - ключовий, чи не самий чудовий момент!

Краще вибирати витягнутий картопля розміром приблизно з середнє авокадо. Його легко нарізати на вісім частин, кожна з яких матиме три великі плоскі грані.

Як порізати картоплю

Тут існують різні підходи. Але їх об'єднує одна мета: зберігши шкірку і впізнавану, важливу для картоплі по-селянськи трикутну форму, зробити якомога більше плоских граней.

Все той же метр кулінарії Хестон Блюменталь, наприклад, пропонує різати картоплю хрест-навхрест. Спочатку - уздовж на дві половинки. Потім, розгорнувши картопля на 90 градусів, ще раз уздовж - у вас вийде чотири однакові витягнуті «часточки». І потім одним рухом - поперек.

Це дійсно простий і швидкий, проте не оптимальний варіант. Студенти Ессекского університету провели нескладний геометричний аналіз картоплин і з'ясували, як нарізати коренеплід, щоб отримати максимальну площу хрусткої скоринки.

Перший крок в їх концепції повторює практику Блюменталь: картоплина ріжеться уздовж навпіл. Але потім потрібно розгорнути картоплю на 90 градусів і розрізати віялом.

Але потім потрібно розгорнути картоплю на 90 градусів і розрізати віялом

Ця методика нарізки отримала назву edge cut. Дізнатися більше про математичних викладках і роботі ножем можна в підготовленому студентами відео.

Студенти заявили, що нарізаний таким чином картопля виходить смачніше. І вони не були голослівні. Експериментатори не полінувалися приготувати пару сотень порцій картоплі по-селянськи в традиційній і новій нарізці. А потім відправили отримані страви на дегустацію товаришам по кампусу і в кілька найближчих ресторанів. Абсолютно безкоштовно, попросивши лише, щоб їдці порівняли і оцінили по-різному нарізані порції картоплі.

Результат: дегустаторам більше сподобалася картопля в нарізці edge cut. Так що користуйтеся напрацюваннями і не дякуйте!

Як приготувати картоплю по-селянськи

1. Позбавтеся від зайвого крохмалю

Незважаючи на те, що спочатку краще вибирати крохмалисті сорти як більш ніжні, частина крохмалю все-таки потрібно видалити. По-перше, це дозволить картоплі краще тримати форму при термообробці. А по-друге, крохмаль - зайва глюкоза, яка далеко не кожному потрібна. Звичайно, в першу чергу мова про тих, хто стежить за фігурою або страждає від діабету .

Хороший спосіб позбавитися від надлишків крохмалю - покласти почищену і нарізану картоплю в каструлю і поставити на 5 хвилин під проточну холодну воду.

2. Зваріть

Доведіть воду до кипіння і викладіть в неї підготовлені картопляні дольки так, щоб рідина покривала їх хоча б на 1 см. Солити воду можна, але не обов'язково. Якщо ви шанувальник витончених смаків, додайте невеликий пучок чебрецю і трохи лимонної цедри.

Кладіть в окріп, це важливо. Чим довше бульби знаходяться в воді, тим більше корисних речовин вони втрачають, так що наше завдання - зварити їх якомога швидше.

варіть до готовності. Досить, щоб картопля стала м'якою і легко протикати, наприклад, ножем або зубочисткою. На це піде 7-10 хвилин.

Не дайте овочам розваритися! Вам потрібні цілі часточки.

3. Обсушіть картопля

Обсушіть картопля

Вивалити варену картоплю в друшляк. Якщо боїтеся, що картопля розвалиться, використовуйте шумовку. З її допомогою акуратно перекладіть часточки в друшляк або на підготовлене рушник. Будьте обережні, постарайтеся не обпектися.

Дочекайтеся, поки вода повністю стече, а часточки охолонуть.

4. Проконтролюйте наявність важливих тріщин

Якщо ви все робите правильно, при охолодженні плоскі грані картоплі підуть дрібними неглибокими тріщинами. На наступному етапі ці тріщинки допоможуть картоплі увібрати жир і покритися дійсно хрусткою скоринкою.

Якщо їх немає, акуратно попрацюйте виделкою: виконайте на плоских гранях кожної часточки неглибокі отвори.

5. Обсмажте в улюбленому маслі

Хтось вважає за краще рідке арахісове, кому-то по душі оливкова, хтось не мудрує і обходиться звичайним соняшниковим. Якихось єдиних рекомендацій щодо вибору немає.

Процес обсмажування може варіюватися в залежності від того, де саме ви збираєтеся готувати картоплю.

Картопля по-селянськи на сковороді

Картопля по-селянськи на сковороді

Сковорода повинна бути досить глибокою і широкою, щоб порція картоплі помістилася на ній в один шар. На маслі можна трохи заощадити: досить 0,5-0,7 см.

Доведіть масло на сильному вогні до кипіння, викладіть картопляні часточки по всій поверхні і залиште смажитися хвилин на 5. Не перевертайте, щоб не розламати скибочки до того, як вони схопляться скоринкою! І стежте, щоб картопля не підгоріла.

Через зазначений час переверніть картоплю так, щоб вона стосувалася денця ще не обсмаженими гранями.

Смажте на сильному вогні, час від часу перевертаючи і домагаючись рівномірного золотистого кольору з усіх боків. Намагайтеся не пережарити, інакше картопля придбає характерний горілий присмак.

Картопля по-селянськи в духовці

Вам буде потрібно глибока і широка форма, щоб все часточки помістилися на ній в один шар. Масла варто налити побільше, щоб не пересушити картоплю.

Розігрійте духовку до 180 ° С, поставте в неї форму з маслом і почекайте 15 хвилин. Коли масло розігріється, викладіть в нього картопляні скибочки, акуратно перемішайте і поверніть форму в духовку. Залиште на 60-75 хвилин, перевертаючи кожні 20 хвилин і домагаючись рівномірного обжарювання з усіх боків.

Картопля по-селянськи в мультиварці

Картопля по-селянськи в мультиварці

Відразу попередимо, що тієї самої, хрусткої скоринки у вас не вийде, оскільки температура в мультиварці невелика і картопля швидше звариться, а не обжарится. Однак корочка - нехай і не ідеальна - все-таки буде, а блюдо все одно вийде смачним.

Залийте в чашу мультиварки вбрання масло так, щоб воно піднімалося над денцем приблизно на 1 см. Виберіть режим «Мультіповар» або «Випічка» з температурою не нижче 125-130 ° С і доведіть масло до кипіння. Акуратно викладіть в чашу картоплю і, не знижуючи температури і не перевертаючи часточки, залиште на 20 хвилин. По можливості не закривайте кришку, щоб картопля позбавлялася від зайвої вологи.

Потім переверніть скибочки і знову залиште на 20 хвилин. Залежно від бажаного ступеня прожарювання і готовності можна перевернути ще раз і залишити смажитися на 10-15 хвилин.

6. Надайте страви смак

Роздавите кілька зубчиків часнику , Змішайте з дрібно порубаним розмарином і додайте до картоплі за 3-5 хвилин до готовності. Також можна додати кілька цілих часникових зубків і нарізану кільцями цибулю. Не забувайте перемішувати!

7. Подавайте картоплю гарячою

goodfood.com.au

Якщо ви не солили воду при варінні, перед подачею посипте картоплю крупною сіллю за смаком. Кожну порцію прикрасьте гілочкою розмарину.

Читайте також 🥘👩🍳🍴

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com