рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чи можна заздалегідь купувати речі для новонародженого: прикмети і забобони

  1. Звідки могло з'явитися повір'я? шукаємо причини
  2. Психологічний аспект. Чи не зациклюємось на негативних думках
  3. Корисні поради
  4. Переваги підготовки приданого
  5. Вирішили не готуватися заздалегідь? Це також добре!
  6. Необхідні речі
  7. Відгуки матусь

Ви очікуєте поповнення, але вас мучить питання, чи можна заздалегідь придбати придане для малюка? Ви чули про те, що це погана прикмета - завчасно збирати необхідні речі для дитини, який ще не народився на світ? Зараз нам належить розглянути дану проблему з різних сторін, розставити правильні акценти. Постараємося зважити всі «за», «проти» і налаштуватися на позитивну хвилю.

Зміст статті

Звідки могло з'явитися повір'я? шукаємо причини

В першу чергу спробуємо з'ясувати, з чим пов'язано народне повір'я про дитячий посаг. Чому багато людей впевнені: збирати речі для малюка заздалегідь - дуже погана прикмета і такі дії можуть несприятливо позначитися на здоров'ї дитини, викликати труднощі при пологах. Виявляється, є кілька причин того, чому придане теста завчасно.

  • З медичної точки зору. Раніше матусі особливо ретельно готувалися до перших пологів. Подальше поява на світ первістка викликало бурю емоцій, а молода мама прагнула заздалегідь зібрати абсолютно всі речі. Вона самостійно підшивала пелюшки, кроїла, в'язала, шила сорочечки з чепчиками і багато іншого. На це йшло багато сил, маса часу. Коли жінка цілими днями займалася шиттям, в'язанням, намагалася зробити більше обновок для майбутнього малюка, вона могла тим самим викликати негативні процеси в своєму організмі. Фіксована поза, втома, відсутність регулярних прогулянок негативно відбивалися на здоров'я. У підсумку ті вагітні жінки, які готували посаг для майбутніх малюків, відчували себе гірше. Саме тому проблеми при народженні дитини пов'язували саме з підготовкою приданого. Хоча насправді вони викликалися звичайним перевтомою, неправильною позою під час вагітності;
  • Містичний аспект. Звичайно, в потойбічний світ вірять далеко не всі, проте ми не в силах з точністю спростувати його існування. Можна спробувати прислухатися до думки людей, які вірять у прикмети, перекази, керуючись не тільки забобонами, а й конкретним життєвим досвідом. Так, здавна вважалося, що новий одяг є своєрідним «порожнім будинком». Якщо майбутній володар нарядів поки не з'явився на світло, одяг постараються зайняти злі духи. І вони почнуть боротися за неї, витісняючи з життя малюка, не дозволяючи йому народитися або завдаючи шкоди його здоров'ю. Побоюючись цих злих духів, люди якраз і відмовлялися від завчасної підготовки приданого;
  • Практичний аспект. Раніше в сім'ях було багато дітей. Речі не викидали, а зберігали для інших малюків. Тому готувати посаг для майбутньої дитини просто не було необхідності. Це невигідно, непрактично, адже пелюшки, сорочечки та інші наряди для немовлят залишалися від інших хлопців. Придбання чергових речей було не виправдане з економічної точки зору: неможливо для кожного купувати нові комплекти. Дітей багато, тому старі речі прігождаются новонародженим.

Ми бачимо, що причин появи такої прикмети може бути багато. Але що ж вирішити сучасної матусі? І як позбутися неприємного відчуття, якщо ви все-таки наважилися порушити цей містичний «заборона»? Для початку зупинимося на психологічному аспекті.

Психологічний аспект. Чи не зациклюємось на негативних думках

Думка про те, що готувати посаг для дитини заздалегідь небезпечно, широко відомо. Якщо ви хочете зробити по-своєму, вам потрібно про це забути. Чужі уявлення про життя, всесвіт, необгрунтовані страхи якихось людей не повинні вас турбувати. Поставте перед собою конкретну мету: орієнтуйтеся на чужу думку, усвідомте переваги підготовки приданого для малюка. Подумайте, як багато позитивних моментів у такий завчасної турботи про дитину, яке лише має народитися.

Оскільки відома «погана прикмета» про завчасну підготовку приданого для малюка явно веде нас в сферу містики, переказів, ми зупинимося на іншому повір'я. Воно теж дуже давнє, сильне, тому в нього багато хто вірить. Існує думка, що ми здатні своїми діями кодувати майбутнє, готувати певну «базу», що притягує до себе саме ті події, які ми загадали. Коли майбутня мама постійно спілкується з малюком, поки що перебуває в утробі, набуває для нього речі, шиє одяг, вона програмує майбутнє, притягує позитив в своє життя. Це дуже важливо як раз з містичної точки зору. Пам'ятайте про це. Програмувати хороше необхідно! Тільки ви повинні бути впевнені, що все буде чудово. Сумніви, страхи треба моментально відмітати.

Корисні поради

Тепер прочитайте кілька корисних порад. Ви дізнаєтеся, як вести себе, щоб ніякі думки, прикмети не псували вам життя, не відбивалися на настрої і психологічному стані.

  1. Прийміть власне рішення. Зрозуміло, вагітній жінці не так просто піти проти традицією. Однак вам треба просто подумати і чітко визначитися: якщо ви вирішите готувати посаг заздалегідь, вас не повинні турбувати похмурі думки. Це ваше життя, ваш особистий вибір. Треба вміти переступати через забобони. Якщо вам зручніше підійти до проблеми з практичної точки зору, просто забудьте про прикмету. Згадайте краще, що тисячі жінок готували посаг малюкам заздалегідь. І нічого поганого не відбувалося, навпаки - їм було комфортно. Якщо ж ви все-таки не хочете ризикувати, в вас сильний містичний страх, то теж прийміть свій вибір. Вам спокійніше перестрахуватися? Будь ласка. Речі можна купити і потім, це не страшно.
  2. Не звертайте уваги на чужі думки. Чи відчуваєте, що на вас тиснуть? Вам розповідають про прикмету? Просто не звертайте уваги. Ваше завдання - формувати навколо себе позитивне простір, налаштовуватися на позитивну хвилю. Абстрагуйтеся від негативу, адже від вашого психоемоційного стану залежить і здоров'я малюка, якого ви носите під серцем.
  3. Заспокойтеся. Умиротворення, спокій, врівноваженість - це якраз те, що необхідно вагітній жінці. Не варто приділяти цьому питанню про прикмету, пов'язаної з дитячим приданим, занадто багато уваги. Просто послухайте вашу інтуїцію і дійте.

Взагалі, найкраща порада вам дасть інтуїція! Прислухайтеся саме до своїх відчуттів. Мене, наприклад, свого часу дуже довго лякали різними історіями про всілякі проблеми, які можуть виникнути через попередньої покупки приданого. Говорили, що можуть бути труднощі під час пологів, злі сили не захочуть віддавати наряди малюкові. Знайомі переконували не купувати речі заздалегідь, посилалися на давні повір'я та досвід предків. Я ж відповіла просто: «Я так хочу». Мені подобалося ходити по магазинам, вибирати чарівні дрібнички і потроху заповнювати комод майбутньої принцеси нарядами. Я просто фізично відчувала, як моя дівчинка вже починає радіти вибору мами, як вона задоволена, що для неї вже стільки всього приготовлено! Мені теж було дуже приємно спостерігати, як росте число особистих речей Сонечки.

Спробуйте! Ви побачите, як це здорово. До речі, я ще вірю в програмування майбутнього. Так що я не цілком вільна від містичних поглядів, просто я дивлюся на це питання з зовсім іншого боку. Наші думки притягують події. Думайте позитивно - у вас все буде добре. Так, у моєї дівчинки, коли вона народилася, комод вже буквально ломився від «нарядів».

Читаємо також:

Міфи, страшилки і помилки про вагітність і пологи.Краща добірка: 63 міфу - http://razvitie-krohi.ru/beremennost/planirovanie-i-podgotovka/mifyi-strashilki-i-zabluzhdeniya-o-beremennosti-i-rodah-luchshaya-podborka-63-mifa.html

html

10 цікавих фактів про дитину під час вагітності + міфи - http://razvitie-krohi.ru/beremennost/planirovanie-i-podgotovka/10-zabavnyih-faktov-o-rebenke-vo-vremya-beremennosti-mifyi.html

Переваги підготовки приданого

Тепер пора подумати про конкретні плюси.

  • Свобода вибору. Коли матуся сама займається підготовкою приданого для малюка, вона може врахувати абсолютно всі нюанси. Вона буде впевнена, що все вибрано правильно, готові саме ті речі, про які вона мріяла. Пояснювати комусь, що купувати, набагато складніше, ніж вибирати самій. Стільки часу, сил на пошуки необхідних речей після пологів вже не буде. Коли матуся поспішає, вона зайнята турботами про дитині, зазвичай отримується маса непотрібних, невідповідних предметів. Потім доведеться все ці гладити, прати, розбирати ( як доглядати за дитячими речами ). Саме тому багато хто радить підшукувати придане без поспіху. Найбільш сприятливим періодом для цього вважають другий триместр;
  • Стовідсотковий комфорт гарантований! Коли є час, можна в спокійній обстановці знайти все необхідне, підібрати ідеальні речі. Чи не доведеться поспішати. Після пологів займатися придбанням речей незручно. У молодої мами немає сил, а на руках вже малюк, який теж вимагає уваги. Краще зробити все заздалегідь, самостійно, ніж потім переживати в пологовому будинку що чогось немає. Звичайно, можна все довірити татові, але вибір речей для крихти - це все-таки жіноча справа. Чоловіки зі списком приданого зазвичай стають розгубленими, оскільки вони погано орієнтуються в таких обновках, як матеріали і розмірах. Ось покупка коляски або ліжечка, де потрібні певні технічні навички, дійсно по плечу чоловікові. Тут тато у всьому розбереться, навіть зуміє перевершити маму;
  • Позитивні емоції гарантовані. Знаю по собі, наскільки приємно вибирати дрібнички для свого майбутнього малюка. Ці почуття ні з чим не порівняєш! Я підбирала пеленочку, сорочечки, чепчики і вже уявляла собі, як в них буде лежати моя майбутня красуня. І все збулося!

Як бачимо, плюсів у завчасних приготувань досить.

Вирішили не готуватися заздалегідь? Це також добре!

До речі, якщо вам спокійніше не порушувати прикмету, ви цілком можете не готувати заздалегідь придане для малюка. Це ж ваш особистий вибір. І у нього теж є свої переваги.

  • Довіра рідним. Ваші близькі оцінять ступінь вашої довіри, якщо ви доручіть всю підготовку їм поки будете перебувати в пологовому будинку. При цьому вам взагалі не доведеться витрачати на це час, сили;
  • Можна згадати стару традицію. Речі для малюка купуються заздалегідь, але зберігаються у кого-то з близьких людей;
  • Хороший варіант - вибирати і замовляти все в інтернет магазинах . Матусі так буде помітно простіше, а батькові потім залишиться тільки домовитися з кур'єром, перевірити, забрати і випрати речі.

Необхідні речі

Ви все-таки вірите в прикмету? Вирішили заздалегідь придане для дитини не збирається? Тоді вам необхідно запастися деякими основними предметами. Це ті речі, які обов'язково повинні бути підготовлені завчасно.

  1. Ліжечко з постільною білизною. Коли матуся повертається з пологового будинку, часу підбирати ліжечко вже немає. Малюка треба відразу в неї класти. При цьому вибір ліжечка - відповідальна справа, яку не варто комусь передоручати. Бажано знайти надійну, міцну, трансформується ліжечко, у якій можна буде піднімати огорожу, опускати передню стінку для зручного сповивання ( як вибрати ліжечко - види ліжечок ).
  2. Коляска. Її теж слід вибирати вкрай ретельно, заздалегідь. У ній ви потім відразу ж заберете малюка додому. Краще придбати якісну фірмову коляску з можливістю трансформації. Є складні моделі, коляски з перекидний ручкою, знімним верхом. Для малюка треба забезпечити комфорт, безпеку ( як вибрати коляску для новонародженого - види колясок ).
  3. Памперси з пелюшками, ковдрочку або конверт. Мінімальний набір на перший час треба мати під рукою. Адже ви будете сповивати, одягати малюка вже в пологовому будинку. Зараз є відмінні конверти для новонароджених, набори пелюшок.
  4. Медикаменти, гігієнічні засоби. Беріть список у лікаря, акушерки. Необхідно мати з собою хороший набір медикаментів для малюка.

ЧИТАЕМ ТАКОЖ:

Повний список речей для новонародженої дитини - http://razvitie-krohi.ru/veshhi-dlya-malyisha/spisok-neobhodimyih-veshhey-dlya-novorozhdennogo.html

html

Топ-5 непотрібних і топ-5 необхідних речей для новонародженої дитини - http://razvitie-krohi.ru/veshhi-dlya-malyisha/nuzhnyie-i-bespoleznyie-veshhi-dlya-novorozhdennogo-rebenka.html

html

Повний склад дитячої аптечки - http://razvitie-krohi.ru/veshhi-dlya-malyisha/detskaya-aptechka-dlya-novorozhdennyih.html

Відгуки матусь

Прийшов час ознайомитися з відгуками матусь. Ми читали форуми, розмовляли з молодими мамами особисто. Почну зі свого досвіду. Мені знайомі, рідні якраз розповідали про поганий приймете, переконували заздалегідь нічого не готувати. Однак мені для повного спокою, впевненості в завтрашньому дні потрібно було все продумати, придбати, зшити завчасно. Я вже знала, що у мене буде дівчинка, і вибирала речі для майбутньої принцеси з величезним задоволенням. Звичайно, почала я з коляски, ліжечка, колиски для поїздок в автомобілі. Але і наряди, пелюшки з сорочечки, чепчики я теж активно набирала. Якісь дрібниці пошила власноруч, але багато сил на це не витрачала, щоб не нашкодити здоров'ю. Зараз моїй дитині рік, все в порядку. Давайте почитаємо відгуки інших матусь. Хто з них вирішив купувати придане для малюка?

Ольга

Я довго думала, чи варто заздалегідь, ще до народження дитини, купувати йому речі. Прикмета відома. Потім вирішила обмежитися найнеобхіднішим: ми вибрали коляску з ліжечком, конверт, комплект пелюшок. Всього по мінімуму. Потім, коли я приїхала з пологового будинку, довелося витратити час на походи по магазинах. Зате я не хвилювалася, що спрацює погана прикмета. Адже особистих речей майже не було.

Аїда

Чесно кажучи, я трохи хитрувала, коли говорила про те, що забобони для мене дуже важливі. Насправді не дуже-то добре переносила вагітність, тому ходити по магазинам, вибирати дитячі речі не було бажання. Я повністю сконцентрувалася на здоров'я, самопочуття. Місця, де було багато людей, мене просто дратували. Розповівши близьким, що прикмета така є, мене вона турбує, я попросила все купити вже без мене, коли я відправлюся народжувати. Мої батьки з чоловіком так і зробили. Все вийшло чудово. Я не займалася покупками, не турбувала злих духів і не втомлювалася. Мені прикмета допомогла.

Тетяна

У прикмети я не вірю. Відразу скажу, що переконати мою маму було непросто. Вона речі заздалегідь не готувала, побоюючись забобонів. Але я твердо стояла на своєму. Це ж так здорово: вибирати крихітні наряди, бродити серед полиць, відшукуючи найпрекрасніші речі, перевіряючи фасони і якість матеріалів. Я отримувала колосальне задоволення від такого шопінгу, тому речі для малюка купувала всю вагітність.

Марія

Мені дуже сподобалося все речі для дитини готувати заздалегідь. У нас з чоловіком є ​​в квартирі дитяча. Як тільки дізналася про вагітність, відразу стала прикрашати кімнату іграшками, брязкальцями, а комод потихеньку заповнювала пелюшками з чепчиками, сорочечки. Взяла кілька красивих зручних конвертів. Малюк у нас перший, тому знадобилося і ліжечко, коляску купувати. До 7-го місяця у мене вже було повне придане для нашого хлопчаки.

Світлана

У прикмети я не дуже вірю, але хіба мало що. Про всяк випадок вирішила не турбувати злих духів. Бабуся моя вірить в містику, мама теж порадила перестрахуватися. Раптом все це діє? В принципі, для мене не мало це великого значення: купувати речі заздалегідь чи ні. Для свого спокою вирішила нічого не готувати. Мені навіть конверт з пелюшками купили вже після пологів. Чоловік все відмінно організував. Я провела в пологовому будинку три дні, а чоловік взяв відгули на цей час і встиг все придбати. Правда, деякі речі не підійшли, але в цілому все чудово. І я не турбувалася через погану прикмети.

Катерина

Ми з чоловіком, двома мамами, моєї і його, майже всю мою вагітність з великим задоволенням вибирали придане для малюка. Це таке задоволення! Щотижня вибиралися в магазини, щось знаходили в віртуальних торгових точках. Це було чудово. А прикмети мене не турбують.

Лідія

У мого малюка все було готово заздалегідь. Я як раз програмувала хороше. Коли вибирала дитячі речі, купувала і якісь іграшки, комбинезончики, які взагалі знадобляться тільки через пару років. Нехай лежать і чекають свого часу! А на перших порах у мене накопичився багатий набір речей, ще коли я була всього на третьому місяці. Купувати все заздалегідь приємно, практично.

Тепер ви багато знаєте про завчасну підготовку приданого для малюка. Вибір залишається за вами!

***

Хочете першими читати наші матеріали? Підписуйтесь на наш телеграм-канал

Звідки могло з'явитися повір'я?
Ви чули про те, що це погана прикмета - завчасно збирати необхідні речі для дитини, який ще не народився на світ?
Але що ж вирішити сучасної матусі?
І як позбутися неприємного відчуття, якщо ви все-таки наважилися порушити цей містичний «заборона»?
Вам спокійніше перестрахуватися?
Чи відчуваєте, що на вас тиснуть?
Вам розповідають про прикмету?
Вирішили не готуватися заздалегідь?
Вирішили заздалегідь придане для дитини не збирається?
Хто з них вирішив купувати придане для малюка?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com