рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як вибрати щоденник? - 16 ПРАВИЛ

  1. У цій статті я б хотіла поділитися практичними порадами щодо вибору щоденника, які, я сподіваюся, допоможуть...

Я постійно користуюся ежедневниками, ось уже 10 років, і за цей час встигла спробувати різні варіанти: датовані і недатовані, в твердій обкладинці і в м'якій, на пружинах, в палітурці і т.д.

У цій статті я б хотіла поділитися практичними порадами щодо вибору щоденника, які, я сподіваюся, допоможуть вам знайти свого ідеального паперового помічника.

Основні моменти, на які я рекомендую звернути увагу:

  • обкладинка щоденника повинна бути міцною. Це може бути щоденник в твердій палітурці або в м'якій, але при цьому щільною обкладинці. Передбачається, що ви їм будете користуватися щодня, можливо, його потрібно буде брати з собою в сумці. Оформлення щоденника має бути таким, щоб він не розвалився від такого частого використання ще в першому кварталі року.
  • В продовження першого пункту рекомендую вибирати щоденник не на пружинах, а в палітурці. У мене не раз бувало, що в щоденнику на пружинах випадали сторінки або при гортанні вони пошкоджувалися, застрявали в кріпленнях. При покупці щоденника в палітурці перевірте, щоб він добре відкривався і було зручно писати на розвороті. Якщо ви все таки хочете вибрати варіант на пружинах, важливо, щоб вони були цілісними і міцними.
  • Дизайн щоденника повинен бути для вас приємним, таким, щоб щоденник хотілося брати в руки. Коли я працювала в компаніях, нам закуповували щоденники і видавали на початку року. Вони були в строгому оформленні (коричневі, чорні, сині). Помічала за своїми відчуттями, що такий щоденник згодом починав викликати у мене негативні емоції і асоціації з якимись проблемами. В останні роки я зупиняю свій вибір на щоденниках з абстрактними малюнками або з квітами. Таке оформлення і мені око радує, і в той же час його доречно взяти на будь-яку зустріч, виглядає цілком пристойно.

Таке оформлення і мені око радує, і в той же час його доречно взяти на будь-яку зустріч, виглядає цілком пристойно

  • У щоденника має бути гарна якість паперу. Вона не повинна бути занадто тонкої, просвічувати або бути жорсткою і шорсткою. Я вважаю за краще, щоб колір паперу був білим, хоча це момент для мене непринциповий. При виборі щоденника потрібно орієнтуватися на свої відчуття, коли гортає його сторінки, чи буде вам приємно з ним щодня працювати.
  • Наступний важливий критерій при виборі щоденника - його формат. Я не люблю занадто великі і занадто маленькі тижневики, оптимальний формат для мене - А5.
  • Е жедневнік не повинен бути занадто важким. Здавалося б, це очевидно, але недавно я бачила в магазині щоденники, вага яких була явно більше кілограма. Як таким користуватися, а вже тим більше, як його взяти кудись з собою, для мене загадка.
  • При виборі щоденника я звертаю увагу на шрифт тексту. Він повинен читабельним, не надто яскравим, але при цьому я не дуже люблю чорний, віддаю перевагу інші кольори.
  • Я вибираю щоденник з простим і лаконічним оформленням, а всі інші записи я веду в інших блокнотах або в електронних додатках. В останні роки набирають популярність щоденники з додатковими розділами для запису думок, ідей, різними мотивуючими цитатами тощо. Задумка, звичайно, непогана, але такі доповнення лише відволікають, так як основна функція щоденника - все таки планування справ. Так, наприклад, у мене є щоденник досягнень, куди я щовечора записую, чого я досягла за день, чого нового навчилася тощо. Оглядовий планування я роблю за допомогою інтелект-карт , Списки веду в Trello і Wunderlist.

Щоденник для мене - це точка фокусу. Навіть в самий метушливий день, відкривши його, я в лічені секунди розумію, що мені потрібно зробити. Мій погляд не чіпляється за життєві цілі, і я не переношуся подумки в роздуми про життя і т.д. Для цього у мене є інший час і інші зручні для цього інструменти.

  • Я вибираю щоденник на розвороті якого видно весь тиждень відразу. Для мене це важливий критерій, таким чином, я відразу можу «розкидати» справи зі свого списку по днях тижня, балансуючи навантаження. Наприклад, немає сенсу писати все на понеділок, де і так вже достатньо пунктів, якщо вівторок і середа практично вільні. Раніше у мене не раз були щоденники, де на розвороті є тільки два дні. Це призводило до того, що всі термінові справи записувалися на перший день, який зліва, а все, що могло почекати, на сторінці праворуч. І потім те, що справа, могло ще не раз переноситися з дня на день, так як нові термінові справи, які виникали протягом того дня, витісняли список «на потім».
    Зараз я відразу визначаю, на який саме день внести цю справу і з щотижневим розворотом це робити просто і швидко. Якщо за термінами визначитися складно, така справа я заношу в папку «Вхідні» в Трелло, щоб про нього не забути і врахувати при плануванні в майбутньому.
  • Я вважаю за краще купувати датовані щоденники. Це увійшло у мене в звичку ще з тих пір, коли я працювала юристом, і мені доводилося брати участь у судових засіданнях. Якщо слухання переносилося, то наступний розгляд могло бути через тільки через пару місяців. Само собою, що під час засідання мені було не до того, щоб датувати щоденник. Також важливо було цю інформацію відразу записати, щоб не втратити, не забути про неї. Якщо ще якусь справу призначалося до слухання, потрібно було враховувати, щоб не було накладок і два засідання були призначені на один і той же час.
    Цією ж системи планування я дотримуюся і зараз. Мій щоденник датований, тому вже на самому початку року я можу внести в нього багато інформації, яка мені заздалегідь відома: дні народження і річниці, терміни подання звітності та платежів, важливі дати та ін. ( Детальніше про це я писала в одному зі своїх минулих статей ). Такий підхід дозволяє мені планувати наперед і при цьому економить багато часу при складанні щоденних списків справ протягом року.

Такий підхід дозволяє мені планувати наперед і при цьому економить багато часу при складанні щоденних списків справ протягом року

Вам сподобається

У багатьох моїх минулих щоденниках не було місячних розворотів і це було дуже незручно. Мені доводилося окремо роздруковувати лист для планування місяці, а потім я і зовсім купила готовий планувальник на місяць для ведення контент-плану. На щастя, в моєму новому щоденнику є такі місячні розвороти, що дуже зручно і істотно полегшує процес планування нового місяця.

  • Я не купую щоденники з розміткою по годинах і вам не раджу, якщо ви, звичайно, не топ-менеджер або інший фахівець, у якого кожні півгодини - годину ділова зустріч.
    Спроби прив'язати до певного часу миття вікон або прибирання в шафі не несе практичної користі і тільки викликає зайвий стрес. Наше життя досить непередбачувана, щоб кожен свій час можна було заздалегідь запланувати.
    В цьому питанні я дотримуюся жорстко-гнучкої системи планування Гліба Архангельського. Справи в моєму списку на день записані в дві колонки, де зліва ті справи, які прив'язані до часу (фактично це 1-3 справи в день), а праворуч все те, що просто потрібно зробити протягом дня, неважливо, в який саме час.
    А щоб виконання справ не затягувалося, я вказую приблизний час на виконання кожного з них. Як свідчить перший закон Паркінсона: «Робота займає весь час, яке на неї відведено» і я це не раз перевірила на собі.
  • У щоденнику має бути досить ліній для запису інформації. Часто бачу щоденники, де на день виділено 1.5 - 2 см². Мені незрозуміло, що взагалі там можна записати, і такі щоденники я ніколи не купую.
  • Купувати щоденник на рік або на півроку? Ця тенденція стала досить популярною в останні роки, щоб щоденник починати вести з середини року, не прив'язуючись до початку календарного року. Я до цього питання підходжу з практичного боку: я купую щоденник раз на рік, щоб не витрачати знову час на його вибір і покупку. А для того, щоб планувати на квартал, півроку тощо. Необов'язково купувати новий щоденник. Це питання підходу до планування і системи, якою ви дотримуєтеся. Щоденник на півроку більше схожий на хороший маркетинговий хід виробників, який допомагає без зусиль збільшити їх продажу вдвічі.
  • Дуже зручно, коли в щоденнику є закладки, розмітки по місяцях або відривні куточки, що полегшує пошук потрібного розвороту в щоденнику, особливо під час останніх місяців року.
  • Великий плюс щоденників для мене, якщо вони мають ззаду якісь кишеньки, куди можна вкласти важливі замітки, квитанції тощо., Які можуть знадобитися найближчим часом.
  • І останній момент, про який би хотілося сказати, - це ціна. На жаль, дорога вартість не гарантує якісний зміст. Така ціна може обумовлюватися розкрученістю бренду і зростаючим попитом на цю продукцію.

Вибирайте зручний і практичний щоденник - це найважливіше.

Я сподіваюся, що мої рекомендації і досвід користування ежедневниками будуть вам корисні. А як ви вибираєте щоденник, на що звертаєте увагу в першу чергу?

Будьте креативні і ефективні, тоді ваше життя неодмінно зміниться на краще!

(Фото надані автором публікації)

Передплачуйте і слідкуйте за оновленнями

Купувати щоденник на рік або на півроку?
А як ви вибираєте щоденник, на що звертаєте увагу в першу чергу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com