рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Свербить голова і випадає волосся: що робити? Сверблячка шкіри голови: причини і лікування

  1. Причини свербіння шкіри голови
  2. Профілактика свербіння шкіри голови і випадання волосся

Одна з найчастіших проблем, з якими стикаються як жінки, так і чоловіки - свербіж на голові і випадання волосся. Коли виникає нестерпний зуд голови, людина мимоволі розчісує її, що призводить до виникнення расчесов і появи корости. При цьому розчісування сверблячих місць не приносять полегшення стану, а ведуть до погіршення ситуації.

Виникає замкнуте коло: голова свербить, людина її чеше, виникають розчухи, які сверблять ще сильніше, що викликає більше бажання продовжити розчісування голови.

Якщо свербить голова і випадає волосся, це є приводом для відвідування лікаря-трихолога.

Для того, щоб голова перестала свербіти, необхідно з'ясувати причину, яка веде до його появи. Не можна покладатися тільки на власні сили. Тільки консультація фахівця лікаря-трихолога здатна позбавити людину від сверблячки голови і випадання волосся.

Коли виникає проблема, постає питання, чому свербить голова і випадає волосся, а також питання, як позбутися від неприємних відчуттів.

Причини свербіння шкіри голови

Сверблячка шкіри голови і випадання волосся причини можуть викликати найрізноманітніші і без втручання фахівця часом можуть залишатися загадкою.

Сверблячка голови і випадання волосся причини мають різні, але є цілий ряд, який є найбільш ймовірними.

Серед найбільш поширених причин сверблячки голови і випадання волосся є наступні:

  1. Наявність паразитів на голові. Найбільш часто зустрічається педикульоз, або демодекоз. Виникає через відсутність або недотримання правил особистої гігієни. Використання однієї гребінця різними людьми, спільний сон на одному постільній білизні та інші побутові причини можуть служити приводом для появи вошей. Після усунення паразитів свербіж припиняється, і волосся перестає випадати. Це одна з найпоширеніших причин, чому свербить шкіра голови і випадає волосся.
  2. Наявність жирної себореї або сухої себореї. Ця причина часто викликає ураження шкірного покриву голови, що веде до сильного свербіння шкіри голови і випадання волосся. При цьому сальні залози працюють в посиленому режимі і виробляють велику кількість шкірного сала, що веде до появи лупи у людини. Себорея може бути сухою, жирною або змішаною. Дерматит себорейной етіології необхідно лікувати тільки за рекомендаціями трихолога, щоб не запустити процес. Терапія тривала і комплексна.

3 3. Алергічні реакції. При цьому сильне свербіння голови і випадання волосся можуть спровокувати будь-які речовини:

  • шампуні, ополіскувачі, маски для волосся;
  • нові косметичні препарати;
  • лікарські засоби та інші реагенти.

Для того, щоб позбутися від неприємних відчуттів, необхідно припинити використання коштів, які, ймовірно, могли стати алергенами. Як засіб для миття волосся рекомендується застосовувати нейтральні шампуні, які не мають в своєму складі лаурилсульфат натрію.

Якщо голова постійно свербить і є лупа, є привід задуматися про зміну препаратів.

4. Якщо свербить голова і випадає волосся, причини можуть ховатися в фізіологічної особливості організму.

Одна з причин, чому свербить голова і випадають волосся- це сухість шкіри голови. Сверблячка є незмінним супутником сухості шкіри. При цьому волосся виглядає недоглянутими, тьмяними, втрачають блиск і густоту, стають ламкими і погано вкладаються. Крім того, з'являються посічені кінчики волосся. Все це виникає через недостатню вироблення шкірного сала сальними залозами голови. Все, що виробляється сальними залозами, негайно вбирається у волосся, однак, через малу кількість виникають перераховані вище симптоми. Для позбавлення від даної проблеми необхідний ретельний догляд за волоссям і шкірним покривом голови. В якості основних методів терапії використовують професійні препарати для волосся , Відчутно допомагає зволожуючий і живильний ефект.

Читайте також:

Чому випадає волосся під час вагітності?

Рецепти гірчичних масок для росту волосся

Андрогенна алопеція у чоловіків і жінок

5.Еще одна причина, чому свербить голова і випадає волосся: недостатнє надходження в організм людини вітамінів. При цьому негативний вплив надає нераціональне незбалансоване харчування з низьким вмістом в продуктах вітамінів і мінеральних речовин. Проблема усувається при прийомі вітамінізованих препаратів ззовні і перегляд раціону харчування.

6. Алергія на фарбу для волосся. Для жіночої частини населення є однією з провідних причин, що викликають сильне свербіння голови і випадання волосся. Усувається шляхом скасування використання фарби для волосся. Перед фарбуванням волосся необхідно провести тест на алергію за інструкцією, вказаною на фарбі для волосся. Дана патологія супроводжується характерною ознакою: сильний свербіж, аж до нестерпного після нанесення барвника.

7. Якщо сильно випадає волосся і свербить голова, це є приводом для обстеження у фахівця.

Грибкові захворювання також є однією з причин, чому свербить шкіра голови і випадає волосся. Діагноз виставляється лікарем-трихологом після необхідного обстеження пацієнта. Лікування тривале, комплексне, яке вимагає постійного контролю. Крім місцевої терапії лікувальними шампунями, ополіскувача та масками для волосся включає в себе прийом всередину протигрибкових препаратів в залежності від збудника захворювання. Призначаються такі препарати тільки лікарем для досягнення необхідного ефекту. При цьому з періодичністю проводяться контрольні методи обстеження, які дозволяють встановити, як проходить лікування.

8 8. Негативний вплив навколишнього середовища, постійні стресові ситуації, важкий розумову працю також можуть призводити до появи свербіння голови і розвитку тріходіни. Дане захворювання виникає через перенапруження м'язів голови. При цьому свербить потилиця або дуже свербить вся голова. Як лікування використовують розслабляючий масаж голови, який відновлює кровопостачання волосяних фолікулів і дозволяє позбутися від підвищеного випадіння волосся.

9. Сверблячка шкіри голови і випадання волосся причини можуть мати в інших захворюваннях організму. Супутні захворювання також можуть провокувати свербіж шкірного покриву голови і випадання волосся. Серед них найбільший вплив можуть надавати:

  • ендокринологічні порушення, в тому числі цукровий діабет, захворювання щитовидної залози;
  • гормональнозалежні захворювання;
  • неврологічні розлади;
  • псоріаз.

Профілактика свербіння шкіри голови і випадання волосся

Для того, щоб волосся було здоровим, необхідно дотримуватися простих правил:

  • дотримуватися особистої гігієни волосся, не використовувати чужі гребінця, рушники, постільна білизна;
  • підбирати шампуні, бальзами-ополіскувачі, маски відповідно до свого типу волосся;

У цьому відео докладно розказано про проблеми, що викликають свербіж і випадання волосся

- проводити тести на алергічні реакції при використанні нових засобів, а також фарб для волосся;

- при проведенні стрижок необхідно стежити, щоб всі використовувані інструменти були продезінфіковані спеціальним засобом;

- дотримуватися здоровий спосіб життя: відмовитися від куріння, вживання алкогольних напоїв;

- дотримуватися раціональні збалансоване харчування;

- при необхідності додатково приймати вітамінізовані препарати;

- якщо сильно свербить голова і випадає волосся, не затягувати з візитом до лікаря;

- не займатися самолікуванням;

- при постійних стресових ситуаціях приймати заспокійливі збори, валеріану;

- Не розчісуйте зудить місце. Постійні розчухи можуть привести до приєднання бактеріальної інфекції, а постійне механічне тертя - до появи зони алопеції;

- виконувати всі рекомендації лікаря;

- використовувати професійну серію косметики для волосся, що продається в аптеці;

- при необхідності приймати протигрибкові або антигістамінні препарати за призначенням лікаря.

Сверблячка шкіри голови і випадання волосся лікування вимагає комплексного після огляду фахівця. Після детального обстеження лікар зможе відповісти, чому сильно свербить голова і випадає волосся, а також призначити адекватне та ефективне лікування.

Тільки правильна і своєчасна діагностика і комплексне лікування здатні усунути проблему і позбавити пацієнта від сверблячки шкірного покриву голови, а також знизити або повністю усунути випадання волосся. Якщо свербить голова і випадає волосся, що робити підкаже лікар-трихолог.

Вас також зацікавлять статті:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com