Сьогодні для вас - наші угорські булочки, прямо з пилу, з жару.
Називаються вони - "осине гніздо", по-угорськи darázsfészek, звучить як "Дораш фе-Ейсаку". Зізнаюся, що цей рецепт "з радянських 70-х" очікував мене майже рік, я побоювалася за нього братися. Чесно, навіть не уявляла, як можна пекти булки прямо в молоці.
.. Нещодавно раптом на нього прийшло натхнення і я швиденько його реалізувала. Довелося, правда, в допомогу взяти свою Тетяну з Будапешта, так як в інгредієнтах російською сайті був недолік і у мене вийшло рідкуватий тісто, ну і заодно вже сьогодні перевірила на угорських сайтах. Я раджу вам прямо зараз починати, я в своєму житті нічого смачнішого і ніжніше з дріжджовий випічки не їла, якщо врахувати, що використовуються самі звичайні продукти.
Складові:
тісто
- Борошно в / с - 300 -350 г
- Жовток яічний- 2 шт
- цукор-рафінад - 2 шт або 1 ст. л.
- Дріжджі свіжі - 20 г
- Молокo - 200 мл
- Сіль - 0,5 ч. Л.
начинка
- Цукор - 150г
- Ванільний цукор - 1 пач.
- Масло вершкове - 150 г
- горіхи (за бажанням)
Соус для запікання
- молоко (або 10% вершки) - 300мл
- цукор - 100 гр
Готуємо опару для дріжджового тіста. Свіжі дріжджі (у мене в пакеті сухі - 5 гр, згідно переказу, надрукованому на пакеті), 2 шматки цукру-рафінаду і 1/2 чашки теплого молока змішуємо.
Ставимо в тепле місце до підняття пінистої шапки. Тепер змішуємо жовтки, сіль і залишився тепле молоко і розтираємо, щоб не було згустків жовтка. Ось так - неправильно, тобто борошно потім, інакше виходять згустки, які важко розтерти.
Додаємо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Якщо воно у вас виходить занадто м'яке, додайте ще борошна.
Накриваємо серветкою і ставимо знову в тепле місце на 30 хвилин. На посипаною борошном поверхні розгортаємо тісто, товщиною в мізинець. Воно повинно вийти ні тугим, ні рідким. Я розкачувала його в 2 заходу, перший був у палець, другий тонше, в 3 -4мм. Тут так: якщо хочете побільше булочки отримати, розгортайте в 1-2 рулону, якщо зовсім маленькі - то розділіть тісто на 5-8 частин. Збиваємо м'яке вершкове масло з цукром.
Формуємо 1-2 або декілька маленьких тугих рулонів, кожен змащуємо сумішшю для начинки
закочує дуже щільно, защипуємо по можливості і нарізаємо товщиною по 3-5 см, в залежності від того, наскільки у вас висока форма.
Тепер розставляємо їх вертикально в жароміцний посуд на відстані 1 см один від одного. Нехай булочки постоять ще хвилин 20-30, поки не збільшаться в розмірі і не заповнять собою всю форму.
Підігріти для соусу 300 мл теплого молока або 10% вершків і змішати з цукром. Вилити половину в форму. Випікати 15 хвилин в попередньо розігрітій до 185-200 градусів духовці. Форму краще взяти вище, щоб кипляче молоко не перелилося. Я ж підставила деко на всякий випадок. На фото здається, що булочок багато, а насправді, всі говорять, що МАЛО і треба відразу робити 2-4 норми. Так, форма у мене ця невелика, на лист А4.
Дістати з духовки. Долити решту 150 мл солодкого молока і поставити назад хвилин на 15-20. До повного вбирання молока і до карамельного кольору.
Ці булочки поки без соусу ... зверху хрусткі ...
Ці вже политі ... м-м-м-м ... дас іст фантаст, ребьята ...
Можна і горіхами всередині посипати, ось такі знайшла я на угорському сайті
Сьогодні, коли цих булочок вже немає - мені здається, що я не тільки з дріжджовий випічки нічого не їла смачніше, але і взагалі - в свій жізні..простіте вже мене ... не тільки спокушаю, а справжню правду кажу!
Напевно, я це "осине гніздо" сьогодні знову закручу ...
Кулінарні рецепти і статті про Угорщину від Люби Ildiko на улюблені рецепти
Сподобався наш сайт? Приєднуйтесь або підпишіться (На пошту будуть приходити повідомлення про нові теми) на наш канал в МірТесен!