рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Міські легенди: Жахливе місце на околиці Хабаровська

  1. "Будинок архітектора"
  2. "Вороняче гніздо"
  3. Таємничий об'єкт НКВС
  4. "Глушилка" ворожих голосів
  5. Компресорна станція примусової вентиляції тунелю
  6. "Вежа Інфіделя"

Містичне будівлю на околиці Хабаровська. Фото: Олексій Тіміргалеев

Редакція ІА AmurMedia зробила підбірку найпоширеніших легенд про "вороняче гніздо" (ФОТО)

Таємниці і секрети про міста, їх околицях і визначні пам'ятки багато десятиліть привертають людей, спраглих їх розгадати. ІА AmurMedia запустило рубрику "Міські легенди", в якій покаже Хабаровськ з іншого боку. Так, одним з найпопулярніших серед хабаровчан місць стало "Вороняче гніздо", воно ж "Будинок архітектора" або "Вежа Інфіделя".

Це місце має безліч назв і версій появи на хабаровської землі. Воно оповите таємницею, так що привертає людей вже кілька років. Інтерес підігрівається ще і відсутністю офіційних документів та інформації. Знаходиться воно на сопці за адресою: вул. Мостова, 2 "б" , В безпосередній близькості до мосту через Амур. Загальна площа по документам близько тисячі сімсот вісімдесят п'ять кв. метрів. Складається будинок з двох відсіків - в одному з них влаштовані два величезних резервуара невідомого призначення, а другий відсік порожній і тримається на палях. Поруч з будинком знаходиться ще два величезних резервуара, кожен площею в 132,6 кв. метра.

метра

Місце розташування вежі. Фото: Архів

Загальна площа по документам "будівлі з резервуарами" - 219,1 кв. метра. Відомий і загадковий об'єкт далекосхідної столиці з часом перетворився на символ міста. І сталося це не тільки тому, що з його даху був зроблений знімок "Амурського моста", нині розміщений на п'ятитисячний купюри. А скоріше тому, що це місце заражає хабаровчан спрагою до розгадування загадок, змушуючи їх вишукувати нюанси появи "Вороньего гнізда" і тлумачити про прокльони і жахи, пов'язаних з ним. Редакція ІА AmurMedia зробила підбірку самих ходових легенд, головним героєм яких став "Будинок архітектора". Загальна площа по документам будівлі з резервуарами - 219,1 кв

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Фото: Олексій Тіміргалеев

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Фото: Олексій Тіміргалеев

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

"Будинок архітектора"

Серед хабаровчан ходить легенда, що цей дивний будинок став притулком примари архітектора, що спроектував ці будинки. Особняк, будучи дітищем талановитого майстра, перетворився в його могилу. Будівництво будинку було різко обірвано з якихось причин в 30-х роках минулого століття. А ось архітектор, який потрапив під гарячу руку, незабаром упав від куль під час розстрілу в стінах "недобудови". Тіло його нібито замурували там же. Тепер дух невизнаного проектувальника бродить по будинку, лякаючи всіх, хто зважився зайти туди. Городяни кажуть, що періодично найвідважніші збираються в групи і влаштовують ритуали за викликом духу. Може бути тому вежа нерідко стає і містичним місцем, де люди отримують переломи або удари, чують потойбічні звуки, шарудіння і шепіт, і навіть місцем скоєння злочинів.

Може бути тому вежа нерідко стає і містичним місцем, де люди отримують переломи або удари, чують потойбічні звуки, шарудіння і шепіт, і навіть місцем скоєння злочинів

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Деякі хабаровчане, бували там, кажуть, що земля, на якій стоїть цей моторошний об'єкт, славиться гнітючою і наводить страх атмосферою. Учасники численних форумів в інтернеті не раз ділилися враженнями від походу на "територію страху". Так писав на одному з форумів хабаровчанін Олексій: Деякі хабаровчане, бували там, кажуть, що земля, на якій стоїть цей моторошний об'єкт, славиться гнітючою і наводить страх атмосферою

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

"Вороняче гніздо"

Ворони, як прийнято вважати, будують свої гнізда на довгі роки. Також на десятиліття мали побудувати і цей будинок. Мабуть, тому йому дали таку незвичну назву. Але є і ще одна версія. Ворон - птах темна, до кінця непізнана, в билинах і казках супроводжувала відьом, чаклунів та інших представників нечистої сили. І особняк на сопці Хабаровська через роки після будівництва перетворився на своєрідне притулок шанувальників нечисті: в його стінах, за неперевіреною інформацією, періодично проходять зльоти окультистів.

І особняк на сопці Хабаровська через роки після будівництва перетворився на своєрідне притулок шанувальників нечисті: в його стінах, за неперевіреною інформацією, періодично проходять зльоти окультистів

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Згідно з розповідями деяких хабаровчан, одного разу в цьому будинку знайшли сліди крові, воску і кілька дивних символів на підлозі, схожих на піктограми. А після, люди, які прийшли туди з метою оглянути будівлю, виявили там повішені тіла. Ходять чутки, що це були члени якоїсь чорної секти.

Таємничий об'єкт НКВС

Існує ще кілька думок про походження вежі. І всі вони натякають на причетність НКВС і спецслужб до будівництва цього об'єкта. У 1992 році адміністрація міста передала безгоспну п'ятиповерхову вежу-будівля директору ТОВ "Лорд В.Б. Олейников". Це був місцевий підприємець Володимир Олейников, який збирався відреставрувати вежу. Тоді, в лихі 90-е, він планував відкрити там ресторан, але щось завадило плану.

На думку Олейникова, будівля зводилася безпосередньо для експериментів з хімічним або бактеріологічною зброєю, захованим під фундаментом, в підвалах, вхід в які здійснювався через лази, розташовані поруч з вежею. Подібні сховища виявлені і на базі КАФ. Олейников припускав, що будівництво будинку почали в 30-х і різко перервали в 1942 році, коли стало ясно, що військового конфлікту у СРСР з Японією не буде.

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Фото: Олексій Тіміргалеев

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

До слова, таємниче походження будинки підтверджує і відсутність документів на нього - ні в архівах, ні в бібліотеках Олейников так нічого і не знайшов. Тобто паперу, швидше за все, вже знищені або ж засекречені. Протягом декількох років підвали з обладнанням і підозрілими бочками з рідинами цієї вежі затопило, і підприємець відмовився від будинку. А Володимира Олейникова, якого муніципальна влада позбавили вежі по суду, зобов'язали знести її і будівництво для відпочинку робітників, яких підприємець планував задіяти в реконструкції.

"Глушилка" ворожих голосів

Тим часом, невгамовні хабаровські журналісти, також зачаровані історією вежі, пропрацювали ще одну версію, тим самим створивши чергову легенду.

Сайт "МК.ру" писав ще в 2012 році про те, що хабаровчане знайшли на дні одного з резервуарів журнал під назвою "Книга № 9 - Техно-робочий проект", з заголовком: "Міністерство оборони СРСР, військова частина 54240". Варто відзначити, що під рядовий нумерацією армійського підрозділу "Військова частина № 54240" переховувався шифр Центрального проектного інституту №20 (20 ЦПИ) Міністерства оборони СРСР (заснований він в 1945 році), який займався проектуванням об'єктів ППО. Але ця незабаром ця версія провалилася, а легенда була розвінчана.

"В кінці 60-х рр. Між СРСР і Китаєм різко загострилися відносини. До того ж," Радіо Пекіна "в своїх передачах російською мовою критикувало політику КПРС і СРСР. До того ж, і інші" ворожі "голоси стали" добивати " до ДВ. Це, в першу чергу, звичайно, "Голос Америки", "радіо Свобода", "Міжнародне канадське радіо", що віщали на мовах народів СРСР в короткохвильовому діапазоні.

Це, в першу чергу, звичайно, Голос Америки, радіо Свобода, Міжнародне канадське радіо, що віщали на мовах народів СРСР в короткохвильовому діапазоні

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Відомо також, що передавачі "В'яз-М2" входили до складу радіостанції Р-110 "Осика", з яких в ті роки складалася радіомережа Генерального штабу. Вага одного КВ "В'яз-М2" - 1 тонна. Крім того, цього приладу необхідно було інтенсивне повітряне охолодження - не менше 600 куб. м / год припливу повітря.

"Адже подібна апаратура при роботі сильно нагрівалася. Тому два куполи - кам'яні" каструлі "у вежі - це ні що інше, як місцеві кондиціонери. Розігрітий повітря з передавачів повинен був там охолоджуватися. А саме повітря для охолодження засмоктувався зверху, фільтрувався і нагнітався в резервуарах вже самій вежі ", - йдеться в публікації" МК.ру ".

Компресорна станція примусової вентиляції тунелю

Є і ще одна версія, яка більше схожа на правду. Будували вежу одночасно із залізничним тунелем під Амуром в 1937-1941 роках для дублювання моста через річку - єдиною спорудою РЖД. Протяжність тунелю становить 7198 метрів. Імовірно, рішення про його будівництво виникло через загрозу війни з Японією в 1931 році. Цю версію в своєму блозі "ЖЖ" озвучував хабаровчанін Валентин під ніком "napev".

Цю версію в своєму блозі ЖЖ озвучував хабаровчанін Валентин під ніком napev

План жд тунелю під Амуром. Фото: хабаровчанін під ніком napev

"У ті роки тягової силою рухомого складу ж / д були паровози і їм дуже необхідне повітря для живлення процесу горіння в котлах. Але як виявилося будували її даремно: в тунелі вистачало і звичайної вентиляції. Тому будівництво було припинено, а будівля у занедбаному стані. Ось є такий ескіз. Відповідальність за достовірність не ручаюсь ", - писав він у блозі.

А ось краєзнавець Анатолій Жуков вже стверджує, що вежа - об'єкт інженерно-технічного користування для обслуговування тунелю під Амуром.

Про зв'язок вежі і тунелю згадував і краєзнавець, член Російського географічного товариства SmartNews Олександр Філонов, заявивши: "Призначення вежі пов'язано з будівництвом тунелю. Наскільки я знаю, будівництво біля мосту хотіли використовувати як віддушину для підземного залізничного тунелю. Ця версія пояснює те, що будували вежу і тунель приблизно в один час ".


"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

"Вежа Інфіделя"

А таку назву у загадкового будови з'явилося в 2006 році. У перекладі з англійської, "infidel" - "язичник". Але ніякого зв'язку з старовиною і релігійністю тут немає, тому що "Інфідель" - це нікнейм одного з хабаровчан, який був активним учасників гри в Encounter (Енкаунтер - мережа активних міських ігор, прим. Ред.).

Кажуть, що саме він першим написав у своєму блозі про такому дивному місці і спробував дізнатися його історію.

А хлопці з команди "Малинник" назвали моторошне будова "Будинком Інфіделя". До слова, цей об'єкт став локацією для однієї з найперших ігор в Енкаутер.

До слова, цей об'єкт став локацією для однієї з найперших ігор в Енкаутер

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

"Так назвали по ніку одного з гравців в Енкаунтер. Команда" Малинник "(Інфідель - самий тямущий з них) обговорювала вежу. Назва приліпилося після того, як ця команда використовувала в перший раз цю будівлю в грі, і закріпилося, коли ми (команда "Лежебоки") в юбілейке теж торкнулися будівлю, але вже як "Вежу Інфіделя", - писав на форумі сайту "Дром.ру" користувач "tarantina".


"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Крім основних і вже усталених серед городян міфів, деякі хабаровчане насмілюються припустити й інші факти, які, до речі, в основному виправдовують збереження вежі, незважаючи на те, що її збиралися знести.

1) Будівля - напірна водокачка для кочегарки, яка обігріває тунель (обігрів паром), поруч з кочегарнею є вентиляційний вихід тунелю, а на території мосто-загону є вхід в тунель.

2) У будинку є сім поверхів вниз, але туди бетону залито орієнтовно понад шість метрів в глибину

3) Круглі ємності - це не водонапірна частина будівлі, а пробки замурованих двох шахт, глибиною близько 200-250 метрів кожна. Призначалися вони для видобутку артезіанської води для потреб міста.

Призначалися вони для видобутку артезіанської води для потреб міста

"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

4) Від цієї башти є навіть підземні тунелі, що ведуть під місто. Подейкували, що там багато загинуло людей в самій вежі і біля неї.

5) Учасник пошукової експедиції професор Ху Цан з КНР стверджував, що вежа - це місце справжнього поховання легендарного полководця і завойовника Чингісхана. як повідомляло одне з місцевих ЗМІ , Могила виявлена ​​в передмісті Хабаровська, на пагорбі під вежею "Вороняче гніздо", що біля мосту через Амур. Подібні храми споруджували на місці стародавніх поховань в знак пам'яті. Там може спочивати і монгольський государ Тай-цзу.

6) Вежа була притулком президентських снайперів - спочатку тих, що охороняли Бориса Єльцина під час його візиту на Амурський міст, а потім тих, які стежили за безпекою Володимира Путіна, який побував на тому ж мосту.


"Вороняче гніздо" наші дні. Фото: Олексій Тіміргалеев

Текст: Олександра Мельник

Фото: Олексій Тіміргалеев

12.04.2018

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com