Пропонуємо добірку десяти рецептів найпопулярніших смачних салатів з червоною ікрою.
Салат «Танго» з червоною ікрою і авокадо
Для того щоб здивувати і порадувати свою другу половинку і приготувати дві порції цього вишуканого салату, потрібно взяти одне авокадо, дві ложки червоної ікри, кілька відварених курячих яєць, солодкий лук і листя салату. В даному блюді авокадо буде служити формою для салату - для цього потрібно розрізати його навпіл, прибрати кісточку і дуже акуратно вибрати всю м'якоть. Всі інгредієнти з'єднати, помістити в форму і прикрасити зверху ложкою червоної ікри. Половинки авокадо розмістити на листі салату.
Салат «Смак моря»
Ця страва для любителів пікантного смаку незвичайних салатів. Попередньо відварений кальмар (не більше 5 хвилин) нарізаємо соломкою (дуже тонко). З'єднуємо з порізаним свіжим огірком, 150 гр. корейської моркви і ложкою червоної ікри. Перемішуємо і додаємо майонез. Викладаємо готовий салат красивою гіркою, зверху прикрашаючи залишками ікри.
Салат «Креветочний блюз»
Що може бути краще поєднання креветок і червоної ікри? Тільки вишуканий салат з цих делікатесів. Отже, 200гр. креветок відварюємо в киплячій воді кілька хвилин, чистимо і з'єднуємо з порізаним соломкою огірком і одним яблуком. Формуємо шари: яблуко, потім огірок і вгорі креветки. Між ними майонез. Червона ікра служить прикрасою цього легкого салату.
Салат з морепродуктами «Морський спокуса»
Те, що ікра червона чудово поєднується з морськими продуктами, відомо давно. Підтвердження тому - наш салат. Отже, необхідно взяти суміш з будь-якими морепродуктами в кількості 200 гр, відварити їх і порізати соломкою. Додати подрібнений огірок і половину морквини. Для заправки з'єднати в рівних пропорціях майонез, кетчуп і гірчицю. Викласти все на листя салату і зверху прикрасити червоною ікрою.
Салат «Морська зірка»
Необхідні продукти: 200 гр. слабосоленого лосося, банку кукурудзи, 100 гр. крабових паличок, 2 яйця і листя салату. Половину лосося ріжемо кубиками, а другу - довгими тонкими скибочками. З'єднуємо порізаний кубиками лосось, кукурудзу, подрібнені крабові палички і яйця. Додаємо майонез і викладаємо на листя салату у вигляді морської зірки. Зверху оформляємо скибочками лосося і червоною ікрою.
Салат «Нептун»
Для приготування салат потрібна ікра горбуші (200гр), крабові палички (200гр), креветки (100гр), один огірок і листя салату. Огірок і крабові палички нарізаємо дуже дрібними кубиками (або тоненькою соломкою), додаємо червону ікру, змащуємо майонезом і викладаємо на листя салату. Оформляємо блюдо провареними і очищеними креветками.
Салат «Морське чудо»
Незвичайне поєднання продуктів додає родзинку цього салату. Нам необхідно: болгарський перець (порізаний соломкою), 200гр. консервованого ананаса, 200гр. відварених креветок, кілька ложок червоної ікри. Салат готується порційно - в кожну креманку викладаємо одну порцію продуктів, перемішуємо їх і зверху прикрашаємо ікрою.
Салат «Аристократ»
Цей простий і одночасно розкішний салат ідеально підходить до будь-якого свята. 200 грам червоної ікри з'єднуємо з 200 гр. відварених креветок і 200гр. відвареного, порізаного соломкою кальмара. Змішуємо всі продукти, змащуємо майонезом, викладаємо в салатницю. Зверху прикрашаємо перепелиними яйцями, розрізаними навпіл.
Салат «Гніздо перепілки»
5 перепелиних яєць, 5 помідорів чері, салат рукола, кілька ложок червоної ікри (нерки) і 200гр. відварених креветок. На дно салатниці укладається ікра нерки. Порізані навпіл яйця і помідори змішуємо з заправкою (ложка гірчиці, оливкового масла, бальзамічного оцту і трохи солі), додаємо рукколу, попередньо подрібнену соломкою, і викладаємо поверх червоної ікри.
Салат зі смаженими креветками і ікрою
Креветки очистити і попередньо обсмажити. Додати порізаний соломкою огірок, помідори черрі, суміш салатів. Заправити соусом (оливкова олія, бальзамічний оцет і гірчиця) і викласти в салатницю.
Будь-який з цих чудових салатів зможе стати прикрасою святкового столу. Єдино умова - продукти повинні бути якісними. Купити червону ікру високої якості за оптимальними цінами ви завжди зможете в нашому магазині.