У чудовому місті Вашингтоні, так само як в чудовому місті Нью-Йорку, і ще в тисячах тисяч чудесних і не дуже американських містах сьогодні святкують День Подяки.
Давайте забудемо, що ми ніякі не американці, і побалуємо себе американським гарбузовим пирогом в честь великого свята, а? Пропоную вам спробувати гарбузово-вівсяний пиріг. Рецепт його придумав в нелегкій боротьбі за смак і колір (аж два варіанти в процесі постраждало).
Але результат того вартий - гарбузовий пиріг готується досить просто, а виходить схожим на домашній чізкейк (Хіба ще щось потрібно для щастя?)
Інгредієнти коржа для гарбузового пирога:
- 2 склянки крихт вівсяного печива (робляться з 300-350 грамів печива);
- 150 гр. вершкового масла.
Інгредієнти начинки для гарбузового пирога:
- 1 кг. гарбуза;
- 4 ст.л. вівсяних пластівців швидкого приготування;
- 4 ст.л. води;
- 1 ч.л. тертого свіжого імбиру;
- 200 гр. жирної сметани;
- 5 ст. л. цукру;
- 0,5 ч.л. солі;
- 0,5 ч.л. кориці;
- 1/4 ч.л. мускатного горіха;
- 1/4 ч.л. меленого запашного перцю;
- 1/4 ч.л. меленої гвоздики.
Почнемо з гарбуза. Її потрібно очистити від небажаних елементів, порізати на шматочки, залити водою і варити до розм'якшення. Ця процедура може зайняти від півгодини до години, все залежить від сорту і розміру вихідної гарбуза.
Коли гарбуз зварилася, відкидаємо її на сито, щоб злити залишки води.
Дозволивши вареної гарбузі охолонути (або відразу з пилу, з жару), перекладаємо бурштинові шматочки в блендер і легким помахом чарівної палички одним натисканням кнопки перетворюємо гарбуз в пюре.
Гарбузове пюре знову відкидаємо на сито, щоб остаточно позбутися від води. І якщо ми не дали гарбузі охолонути раніше, доведеться зробити це зараз.
Поки наша майбутня начинка остигає, займемося коржем. Закидаємо в блендер шматочки вівсяного печива і нещадно кришимо.
В результаті виходять (ну хто б міг подумати?) - крихти, ага.
Зверху на крихти нарізаємо тонкими пластинками вершкове масло і перетираємо все до однорідної липкої маси невизначеною консистенції - ніби й не крихти, але і тестом це не назвеш.
Змащуємо форму. Ідеальний варіант - форма з хвилястими бортиками, але у мене немає такої, так що роль форми дісталася сковороді без ручки діаметром 24 см. Тут головна умова - можливість різати готовий пиріг безпосередньо в формі, бо вийняти без втрат навряд чи вийде.
Тепер беремо маслянисто-крошковую масу, і викладаємо по всій поверхні форми, приминаючи і пріляпивая за потребою. Не забуваємо про бортики.
Як тільки все прим'яли, відправляємо заготовку коржа в холодильник на годинку.
На черзі - вівсяні пластівці. Викладаємо їх у окрему миску і заливаємо водою. Можна взяти ту воду, що стекла з вареної гарбуза (може, вітаміни якісь в ній затрималися).
Ми залишаємо "кашу" розбухати. Вона нам послужить замінником яєць в начинці.
Коли гарбуз охолола, а вівсяні пластівці розбухнули, приступаємо до створення начинки. У чашку блендера закидаємо кашу з пластівців, гарбузове пюре, сіль, цукор, сметану і тертий імбир. І збиваємо все до стану густого крему життєрадісного курчачими кольору (а то і оранжевого, в залежності від виду гарбуза).
Розігріваємо духовку на 190 С °. З холодильника виймаємо корж, більш-менш рівномірно розподіляємо по ньому крем і відправляємо пиріг в духовку хвилин на 45.
Поки гарбузовий пиріг випікається, змішуємо в чашці залишилися спеції (корицю, мускатний горіх, гвоздику, запашний перець).
Виймаємо готовий продукт і розсипаємо поверху суміш спецій. Ковтаємо слинки, тому що цього гарбузовому пирога треба охолонути. Просто необхідно і строго обов'язково. І тільки коли наш "американський пиріг" перестав бути гарячим, акуратно (дуже вже крихкий) розрізаємо його на шматочки, включаємо для автентичності стару добру country music і кличемо всіх, хто поруч, чай пити. Happy Thanksgiving Day! І приємного апетиту!
У 100 гр. страви:
Калорійність, ккал Білки, г Жири, г Вуглеводи, г 196 2,1 10,8 23
КОСМЕТИКУ, вітаміни І ДЕЯКІ ВЕГЕТАРІАНСЬКІ ПРОДУКТИ Я замовляю В ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНІ IHERB.COM СКУШТУЙТЕ І ВИ!
Давайте забудемо, що ми ніякі не американці, і побалуємо себе американським гарбузовим пирогом в честь великого свята, а?Хіба ще щось потрібно для щастя?
Ну хто б міг подумати?