гарбузовий пай
Фото: pixabay.comГарбузовий пай в кращих американських традиціях - легко і смачно! Подавати його можна зі збитими вершками, ложечкою сметани або кулькою вершкового морозива.
Складові:
Для тіста:
- 125 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 2 яєчних жовтки
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. крижаної води
Для начинки:
- 900 г гарбуза
- 300 г сметани
- 3 яйця
- 5 ст. л цукру
- по дрібці солі, анісу, кардамону і мускатного горіха
Рецепт приготування:
- Масло кімнатної температури збиваємо з цукром, додаємо жовтки і продовжуємо збивати. Додаємо борошно і вимішуємо тісто руками. Якщо тісто круте - додаємо 2 ст.л води. Тісто має стати еластичним, однорідним, легко скочуватися в кулю.
- У роз'ємну форму для випічки укладаємо тісто і розрівнюємо по всій формі однорідним шаром, робимо високі бортики. Робимо так, щоб не було розривів і дірочок в тесті. Відправляємо в холодильник на півгодини.
- Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки. Викладаємо на деко, прикриваємо фольгою і запікаємо в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин або варимо в пароварці 20 хвилин. Гарбуз має стати зовсім м'якою.
- Остигнула гарбуз кладемо в блендер або протираємо через сито. Потрібно зробити гарбузове пюре. До нього додаємо все інше: яйця, сметану, цукор, спеції, все добре перемішуємо, щоб вийшла гладка, однорідна суміш.
- Дістаємо з холодильника тісто, робимо виделкою проколи. Ставимо в уже нагріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 15 хвилин до золотистого кольору. Форму дістаємо з духовки і даємо охолонути. Знижуємо температуру до 180 С.
- У остигнула пісочну форму виливаємо гарбузову начинку і ставимо в духовку, випікаємо близько 30-40 хвилин. Після пиріг потрібно остудити, бажано, протягом не менше 2-х годин.
- Уже остиглий пиріг вийняти з форми. Подавати з будь-якими добавками на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вертуту з гарбузом по-молдавському . Сайт "Сегодня" також ділився рецептом зігріваючого гарбузового супу .
Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою і апельсинами від Олексія Суханова:
Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram
джерело: receptam.net