рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рапсове масло - користь і шкода для здоров'я

  1. Склад і особливості рапсового масла
  2. Виробництво ріпакової олії
  3. Користь рапсового масла
  4. Використання в косметології
  5. Використання в лікуванні

Зміст статті

Під рапсом розуміється трав'яниста рослина, культивування якого почалося більше двох тисяч років тому. За цей термін люди навчилися отримувати з нього масло, яке за своїми смаковими і цілющими властивостями чимось нагадує оливкову. Немає єдиної думки стосовно того, що можна вважати за батьківщину рослини. Але це безперечно середземноморське узбережжя або Індія. Починати вивчення негативних і позитивних властивостей масла потрібно з хімічного складу. Приступимо!

Склад і особливості рапсового масла

Сировина має коричневим або жовтуватим відтінком, ароматом горіхів і присмаком оливок. На 0,1 л. масла покладається 899 Ккал., тому склад вживають дозовано, але регулярно.

Найцінніші якості обумовлюються включенням до складу наступних речовин: вітамін F, ненасичені жирні кислоти, каротиноїди. Омега-кислоти не можуть вироблятися самостійно організмом людини, але в обов'язковому порядку мають бути присутніми в раціоні кожної людини.

Представлений комплекс речовин підтримує функціонування найважливіших систем і органів, контролює водний баланс, жировий і вуглеводний обмін. Кислоти Омега необхідні для попередження атеросклерозу та інших патологій такого типу.

Крім того, в складі виявлено токоферол, вітамін Е. Він відповідальний за зміцнення імунної системи, поліпшення діяльності ЦНС, підтримання краси волосся і нігтів. Вітамін Е, якого в маслі аж 30% від допустимої денної норми, одночасно є антиоксидантним речовиною, що виводить токсини і солі важких металів з організму.

З мінеральних речовин слід згадати про найцінніший магній, цинк, мідь, кальцій, фосфор, калій. Також рапсу не обділений вітамінами В-групи, ретинолом, вітаміном D, вітамін К. У кожного представленого речовини свої корисні властивості.

Наприклад, ретинол інакше називають вітаміном A. Він підвищує зір разом з каротиноїдами, тому використовується для лікування очних захворювань. Вітамін D ущільнює кісткову тканину, сприяє швидкій регенерації тканин, захищає шкіру від пошкоджень за рахунок утворення невидимої плівки.

Вітаміни, що входять до групи В, впливають на психоемоційну середу людини. Ці речовини допомагають впоратися з сильною розумової або фізичної діяльністю, відновлюючи запас енергії. Вітамін До відомий всім як засіб для підвищення згортання і якості крові.

Виробництво ріпакової олії

Масло отримують шляхом вичавлювання насіння рослини. Раніше таку сировину не підходило для споживання в їжу, але пізніше людство навчилося фільтрувати і правильно заготовлювати продукт. Тепер при відсутності заборон до прийому масло принесе користь.

На сьогоднішній день існує багато варіацій представленого сировини, придатного для використання в технічних, косметичних і кулінарних цілях. Існує навіть сорт рослини, який культивується з метою подальшого виробництва біо-палива.

Завдяки підступам селекціонерів вивчення і виготовлення ріпакової олії для кулінарних цілей стало можливим і легким. Але щоб не помилитися у всій різноманітності продукції, потрібно купувати сорт «Канола».

Для отримання виключно корисного сировини виробництво здійснюється холодним пресуванням. Але іноді і виморожуванням, гідратацією, іншими методами.

Користь рапсового масла

Користь рапсового масла

  1. Всі найцінніші якості розглядаються з боку вхідних з'єднань. Найголовніше, поліпшується робота серцевого м'яза, нормалізується пульс, попереджаються патології судинної системи.
  2. Поліпшується діяльність нирок і всієї сечовидільної системи в цілому. Масло позначається сприятливим чином на роботі підшлункової і печінки. Воно посилює відтік жовчі, профилактирует жовчнокам'яну хворобу.
  3. Багато хто використовує сировину для посилення засвоюваності їжі, підвищення тяги до їжі, послаблення кишечника при запорах. Також масло з рапсового насіння користується попитом при зниженій кислотності, нормалізує лужне середовище.
  4. Почесне місце в корисних якостях відводиться здатності контролювати ліпідний обмін, виводити холестеринові бляшки з порожнини кровоносних каналів. Це веде до профілактики атеросклерозу.
  5. Використовується зовнішньо для лікування проблем дерматологічного характеру. Заліковує рани й рани, відбілює шкірний покрив, сприяє підтягування дерми і боротьбі із зморшками.
  6. Стимулює імунну систему, зміцнює її, полегшує стан при захворюваннях. Виступає в ролі антиоксиданту, антисептика і антибіотика. Зміцнює судинні стінки і знижує ризик тромбоутворення.
  7. Корисно застосовувати для шкіри, тому що представлене сировину підсилює вироблення волокон еластину і колагену, внаслідок чого шкіра набуває пружність і поліпшується її зовнішній вигляд.
  8. Маски для волосся ефективні при лупи, дерматиті, інших грибкових ураженнях шкіри голови. Продукт робить копицю блискучою і міцною, попереджає перетин і пошкодження іншого роду.
  9. Масло вводиться в харчування жінок, які планують незабаром обзавестися сім'єю. Воно готує репродуктивну систему до зачаття, тому шанси народити здорового малюка збільшуються в рази. До того ж ріпак захищає від багатьох проблем дерматологічної сфери.
  10. Склад хороший для жінок, які страждають сильними болями при менструації. Масло рапсового насіння контролює цинк і щедрість виділень, підвищує рівень гемоглобіну при його занепаді і профилактирует залізодефіцитну анемію.

Використання в косметології

Раніше вже було сказано, що представлене сировину справляється з безліччю проблем, пов'язаних зі шкірою або волоссям. Його можна наносити на обличчя для зволоження і живлення, а також готувати різні маски для волосся. Через кілька сеансів ви помітите явні поліпшення.

Ось кілька рецептів краси:

  1. Щоб оздоровити копицю, надати їй прикореневій обсяг, побороти сухість і перетин, масло попередньо розігрівається, потім втирається в кореневу частину. Такий засіб необхідно витримувати під плівкою для створення ефекту парника. Через пару годин можна змивати, досить робити маску кілька разів на місяць.
  2. Для боротьби з себорейний дерматит або лупою масло рапсового насіння додається в звичні шампуні для миття волосся. На порцію миючого засобу покладається 3 мл. масла. Голову потрібно мити за звичною технологією з тією ж періодичністю. Ви помітите поліпшення через пару тижнів.
  3. Щоб розслабитися після важкого трудового дня, поліпшити стан шкірних покривів, зняти роздратування і легку висип на тілі, готується ванна з молоком. Змішайте 0,3 л. молочного продукту з жменею солі, 50 мл. масла, столовою ложкою крохмалю. Приймайте ванну третину години, потім сполосніть тіло.

Використання в лікуванні

  1. При найсильніших суглобових болях, м'язових розтягненнях, скутості, робиться компрес. Підігрійте масло, занурте в нього марлю і вичавіть. Прикладіть до хворої ділянки на пару годин.
  2. Для оздоровлення та профілактики різних патологічних змін масло приймається всередину. За 1,5 години до ранкової трапези випийте столову ложку сировини.
  3. Якщо є проблеми дерматологічного характеру, довго незагойні рани й рани, опіки, шкірні ушкодження, маслом потрібно змащувати уражені ділянки 4-6 разів на день.

Шкода рапсового масла

  1. Не можна використовувати для харчового призначення нерафінована сировину. У ньому зосереджується ерукова кислота, яка у великому обсязі може принести шкоду людському здоров'ю.
  2. Інтоксикацію кислотою можна виявити за кількома основними симптомами. До них відноситься порушене серцебиття, задишка, блювота.
  3. Якщо ж кислота накопичується повільно протягом тривалого періоду, це призведе до проблем з дітородного, серцевим м'язом, нирками, печінкою.
  4. Обов'язково необхідно брати до уваги заборони, які протівопоказивают прийом масла рапсового насіння деяким категоріям громадян. Не можна пити складу при холециститі, гепатиті, загостренні жовчнокам'яної хвороби, алергії.

Немає сумнівів, що при правильному прийомі масло принесе одну лише цінність вашому організму. Але в їжу дозволяється приймати тільки очищений склад, обов'язково враховуйте протипоказання.

Відео: 7 шкідливих для здоров'я рослинних масел

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com