рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Користь і шкода огірка для здоров'я людини. Хімічний склад огірків

  1. Хімічний склад свіжого огірка
  2. Корисні властивості і користь огірків для організму
  3. Протипоказання і шкода
  4. сорти
  5. Як посадити огірки, щоб отримати великий урожай
  6. Яка користь від огірків

Свіжі огірочки - це одні з найбільш незамінних продуктів на нашому столі. Їх вирощують майже на кожному городі, в тому числі і на балконі . Без хрусткого огірка неможливо уявити собі літній пікнік на природі. Що вже говорити про зиму ... Маринований або солоний огірок незамінний в улюбленому всіма нами салаті олів'є.

Огірок знаходиться в списку найбільш древніх культурних рослин. Історики вважають, що першими його одомашнили жителі північної Індії. Його смаком насолоджувалися тут майже 6000 років тому, принаймні так написано в стародавніх індійських книгах. Однак, в Біблії огірок називають овочем Єгипту. Зображення цієї рослини можна побачити на давньоєгипетських фресках і в грецьких храмах.

Більшість вчених зараховують огірки до сімейства гарбузових. Але, знайшлися і такі, які стверджують, що ця рослина є прямим родичем дині. До сих пір залишається таємницею як огірок з'явився на світло, і до якого сімейства належить. Зате ще в давнину він був відомий на всіх континентах, а в деяких країнах вважався справжнім делікатесом.

Зате ще в давнину він був відомий на всіх континентах, а в деяких країнах вважався справжнім делікатесом

У XVI столітті на території США огіркам оголосили нещадну війну. Янки вирішили, що зелені плоди поширюють інфекцію, тому заборонили давати їх дітям. Для дорослих огірки залишалися доступними, але є їх можна було тільки після обробки. На Русі таких пристрастей по огірках не було. З незапам'ятних часів росли вони у нас добре, урожай давали пристойний, незважаючи на те, що культура вважалася екзотичною.

На основі огіркового розсолу можна приготувати безліч супів. Поєднуються вони з багатьма продуктами, наприклад, іншими овочами і крупами. Для царського страви щорічно поставлялося близько 10 000 огірків з підмосковних городів. Петро I пішов ще далі. Він вирішив поставити виробництво огірків на потік і видав указ про створення господарств, де їх будуть вирощувати. Не минуло й 100 років, а Катерина II вже об'їжджала ці господарства і дегустувала вирощені огірки. Серед всіх сортів вона зазначила ті, що росли в місті Ніжині.

Хімічний склад свіжого огірка

Вражаюче, але ще в давнину греки використовували огірки як жарознижуючий засіб. Хворого змушували з'їсти кілька огірків, після чого температура починала спадати. Відбувалося це завдяки великій кількості води в огірку (більше 90%). Він має мінімальну калорійністю (в 100 г всього 10-15 ккал). Крім води в складі огірків є фруктоза, глюкоза крохмаль, вітаміни (А, D, Е, С, В1, В2, В5, В6, В9, В12, РР, К), кислоти, каротин, залізо, калій, кальцій, магній, мідь, натрій, селен, фосфор, фтор, цинк ... в загальному, практично вся таблиця відомого хіміка Менделєєва.

Одна з головних таємниць користі огірка - наявність в ньому йоду (3 мкг на 100 г), який легко засвоюється організмом. Це означає, що огірки здатні допомогти уникнути проблем зі щитовидною залозою. Також лікарі рекомендують їсти огірки при сечокам'яній хворобі, для поліпшення роботи серцево-судинної системи.

Калорійність огірка - 10-15 ккал на 100 г.

Корисні властивості і користь огірків для організму

  • покращують травлення,
  • нормалізують обмін речовин,
  • сприяють схудненню,
  • знімають набряклість,
  • знімають болі при подагрі і артриті,
  • мають сечогінний ефект,
  • знижують рівень холестерину,
  • зміцнюють суглоби,
  • виводять токсини з організму,
  • нормалізують роботу серця,
  • борються з хворобами печінки і передміхурової залози,
  • контролюють тиск,
  • зволожує тіло,
  • лікують опіки,
  • мають омолоджуючий ефект,
  • покращують стан шкіри, волосся і нігтів,
  • борються з шкірними захворюваннями,
  • освіжають подих,
  • покращують настрій,
  • виводять з депресії.

Вагітним необхідно їсти свіжі огірки (звичайно ж, все в міру!), Адже вони багаті на вітамін К, який відповідає за згортання крові, запобігає внутрішні кровотечі і крововиливи. Крім того, цей вітамін прискорює загоєння ран, а ще він просто необхідний для кальцифікації кісток, що дуже важливо для обох: і мами, і малюка. У 100 г огірка міститься приблизно 17 мкг вітаміну К, що дорівнює 14% рекомендованої добової норми.

Щоб огірок приніс максимальну користь, не треба зрізати з нього шкірку. Саме в ній міститься велика частина вітамінів і мікроелементів, але головне - це харчові волокна, які суттєво покращують роботу організму в цілому.

Протипоказання і шкода

  • підвищена кислотність,
  • виразка шлунка і дванадцятипалої кишки,
  • хронічний нефрит,
  • гастрит.

Мариновані і солоні огірки здатні завдати шкоди людям, що мають проблеми з печінкою, надмірною вагою, при підвищеному тиску, атеросклерозі. Також від них варто відмовитися вагітним жінкам.

сорти

За харчовими якостями сорти огірків діляться на 2 групи: універсальні та салатні. Огірки салатного призначення, гладкі і довгоплідні, вирощують в теплицях. А сорти універсального призначення можна вирощувати як завгодно: хоч в теплиці, хоч у відкритому грунті, а то і просто під плівкою. Їх використовують в основному для засолювання, маринування або консервації.

Згідно з соціологічними дослідженнями довгі тепличні огірки на території Росії не в пошані, у нас більше цінують невеликі ґрунтові види. Вони багатшими за хімічним складом, ніж тепличні. Найсоковитіші і смачні огірки виростають в середній смузі в червні. До речі, зав'язь цих огірків має особливі лікувальні властивості.

Як посадити огірки, щоб отримати великий урожай

Лікувальні властивості

Від ниркової коліки. 10 г насіння свіжого огірочка залийте половинкою склянки гарячої води. Поставте на вогонь і кип'ятіть 20 хв. Потім почекайте поки охолоне і процідіть. Приймайте всередину.

Від жовтяниці і захворювань печінки. Той же рецепт, що і вище, тільки огірки повинні бути перестиглі жовті.

Від коліків. З 100 г свіжих огірків приготуйте пюре (за допомогою блендера). Їжте її кожен день.

Для схуднення. 1 раз в тиждень робіть розвантажувальні дні. Пийте тільки огірковий сік або з'їдайте 2 кг огірків. Відмовтеся в цей день від надмірних фізичних навантажень.

Від запорів. Покладіть огірки на 30 днів у тару з водою. Вийде огірковий розсіл. Випивайте його по 4 склянки в день.

Від шкірних захворювань. Засушити огірки (можна за допомогою дегидратора ) Без насіння. Подрібніть їх в блендері або кавомолці до стану порошку. Наносите його на проблемні ділянки шкіри.

Від висипу зі свербежем. Натріть свіжий огірок і прикладіть його до хворого місця.

Маски для обличчя в домашніх умовах

Огірки несуть велику користь для здоров'я людини, але їх також використовують і в косметології. Вони допомагають жінкам залишатися молодими, красивими і бажаними. Багато жінок кладуть на повіки часточки огірків, щоб зняти втому. Розтертий огірок наносять як маску для розгладження зморшок. За рахунок високого вмісту солей, цукрів і інших речовин свіжовичавлений огірковий сік чудово тонізує шкіру і м'язи.

Маски з огірка дуже корисні для шкіри обличчя. Вони тонізують і зволожують її, відбілюють, усувають пігментацію і шкірні висипання. Такі маски підійдуть і тим, хто страждає дряблостью шкіри. Підходять для все типів шкіри.

Універсальна маска. Наріжте свіжий плід на тонкі скибочки. Нанесіть їх на чисту шкіру і залиште на 30 хв.

Зволожуюча маска. 1 ст.л. огірків + 1 ч.л. базиліка + 1 ч.л. м'яти. Все змішайте гарненько і нанесіть на шкіру обличчя.

Маска для шкіри навколо очей. Змішайте 2 ст.л. тертого огірка + 1 ч.л. петрушки. Нанесіть невелику кількість маски на шкіру, і залиште на 10-15 хв.

Відбілююча маска. 1 ст.л. натертого огірка змішайте з 1 ч.л. рідкого меду. Маску залиште на обличчі на 15 хв. вона прекрасно справляється з почервоніння і пігментними плямами.

вона прекрасно справляється з почервоніння і пігментними плямами

Огірки надають на наш організм позитивний вплив. Тому не забувайте частіше включати в свій раціон цей смачний і соковитий зелений плід.

Будьте здорові!

Яка користь від огірків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com