рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Користь чорного шоколаду

  1. Користь чорного шоколаду споконвіку до наших днів
  2. Користь чорного шоколаду - важливі відтінки

Текст: Ольга Кім

Фото: TS / Fotobank.ru

Першими відкрили чорний шоколад індіанці. Саме вони навчилися збирати, молоти і смажити плоди дерева какао. Згодом вони навчилися робити з них ароматний і дуже смачний напій. Йшов час, і з напою шоколад перетворився в дуже смачний десерт, який став став любимо в усьому світі. У наші дні сучасні вчені нерідко вносять шоколад в список найкорисніших продуктів .

  • Текст: Ольга Кім   Фото: TS / Fotobank

    Користь чорного шоколаду обумовлена ​​наявністю в ньому стеаринової кислоти, яка дуже важлива для судин, так як здатна очищати їх.

Користь чорного шоколаду споконвіку до наших днів

Якщо індіанці оцінили лише смакові якості чорного шоколаду, то вчені в наш час вивчили всю магію цього продукту більш детально і прийшли до висновку, що користь чорного шоколаду дійсно унікальна. У бобах дерева какао міститься такий цінний елемент як магній, який дуже ефективний у боротьбі зі стресом, підвищує імунітет і сприяє поліпшенню пам'яті. У народі кажуть, що чорний шоколад стимулює мозкову діяльність і покращує настрій. І це дійсно так. Крім того користь чорного шоколаду полягає в його здатності протистояти застуді.

На цьому унікальні властивості чорного шоколаду не закінчуються. Вчені довели, що чорний шоколад ефективний для профілактики серцево-судинних захворювань . Справа в тому, що в ньому містяться флавоніди, біологічно активні речовини, які допомагають роботі тромбоцитів і не дають їм злипатися, що захищає судини від утвореннях в них тромбів. Тому регулярне споживання чорного шоколаду може убезпечити вас від інсультів та інфарктів.

Дослідження показали, що у любителів чорного шоколаду ризик згортання крові в серце знижено вдвічі в порівнянні з тими, хто чорний шоколад не споживає. Також користь чорного шоколаду полягає в присутніх в їх складі тіанінах, які мають антибактеріальні властивості і не дають утворюватися нальоту на зубах. У гіркому чорному шоколаді також містяться фтор, фосфор і кальцій. Останній відповідає за утворення кісткової тканини, фтор знову ж дуже корисний для зубів, а фосфор - для нашого мозку. Варто розвіяти оману, що в чорному шоколаді міститься велика кількість кофеїну. Він дійсно присутня в ньому, але в настільки малих кількостях, що ніяк не вплине на артеріальний тиск . Гіпертонікам чорний шоколад не шкідливий, варто лише дотримуватися дозування - 2-3 шматочків шоколаду в день цілком достатньо.

Користь чорного шоколаду обумовлена ​​наявністю в ньому стеаринової кислоти, яка дуже важлива для судин, так як здатна очищати їх. Також на кровоносну систему благотворно впливають містяться в чорному шоколаді феноли. Вони не дають судинах звужуватися, захищають і зміцнюють всю кровоносну систему. Той же фенол протистоїть окисленню холестерину, що розбиває ще одну лжетеорій про провокують підвищення рівня холестерину в крові властивості чорного шоколаду. У ньому, до речі, міститься жир рослинного походження, який на відміну від тварини, не є «поганим» холестерином.

Користь чорного шоколаду - важливі відтінки

Користь чорного шоколаду полягає і в його відтінку. Чим темніше він, тим більше в ньому таких корисних речовин як флавоніди. А вони в свою чергу відомі як натуральні природні антиоксиданти, що допомагають організму боротися зі старінням . Якщо ви думаєте, що користь чорного шоколаду на цьому закінчена, ви глибоко помиляєтеся. Трохи несподівано, але гіркий шоколад може допомогти вам впоратися з кашлем і болем в горлі. Для цього потрібно повільно, шматочок за шматочком, розсмоктувати 1/2 плитки шоколаду в день.

Для жінок користь чорного шоколаду ще і в тих, що допомагає полегшити перебіг менструального періоду і допомагає подолати ПМС. Також гіркий шоколад здатний впливати на організм як натуральний афродизіак, причому однаково будити еротичні почуття як у жінок, так і у чоловіків.

Те, що чорний шоколад, - «гормон радості», відомо давно. Тільки користь чорного шоколаду ні в якій мірі не поширюється на молочний та інші його види. У темному шоколаді мінімальну присутність цукру, що не можна сказати про його більш світлих братів.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com