рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Лаготто романьоло собака-грибник

  1. Історія породи
  2. Характер і темперамент
  3. Особливості догляду та утримання
  4. фото

Warning: strip_tags () expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/v002255/data/www/superpesik.ru/wp-includes/formatting.php on line 664

Лаготто романьоло (Lagotto Romagnolo) - назва породи можна приблизно перекласти, як озерна собака Романьї (Lago (іт.) - озеро, Romagna (іт.) - Романья). Також ця порода відома під назвою італійська водяний собака. Це дуже древня порода, її представники вважаються прямими нащадками доісторичних собак. Деякі дослідники цікавляться породою вважають, що її предком була торф'яна собака, але більшість віддають перевагу версії, що основою для лаготто романьоло стала, теж досить давня, попеляста собака Canis familiaris intermedius, що відноситься до гончеобразним. Португальський водяний собака, іспанська, ірландський і американський водяні спанієлі, а також пудель є близькородинними породами для лаготто романьоло.

зміст:

  • Історія породи
  • Характер і темперамент
  • Особливості догляду та содерханіе
  • опис породи
  • Фото і відео
  • Історія породи

    Достовірно невідомо коли саме перші представники цієї породи прибули в Італію, деякі документи підтверджують присутність цих собак вже в 16-му столітті. Вони прибували в Равенну, місто розташоване на березі Адріатичного моря, в північному регіоні Емілія-Романья, на кораблях з Туреччини і дуже цінувалися мореплавцями за те, що відмінно плавали, а також були досить розумні, щоб виконувати різноманітну роботу. Вони користувалися популярністю у мисливців, завдяки своєму таланту діставати підстрілену птицю з води. Їх дуже добре захищала шерсть, вони могли працювати навіть у воді покритої тонким льодом. Рибалки теж користувалися послугами лаготто, нерідко ці собаки витягали рибальські човники з води.

    У 19-му столітті в околицях Равенни були осушені болота, птахів стало значно менше і мисливців, відповідно, ставало менше. Лаготто романьоло залишалися без роботи, їх популярність знижувалася. Але незабаром представникам цієї породи було знайдено нове застосування, виявилося, що ці собаки завдяки своєму фантастичному чуттю можуть знаходити їстівні гриби - трюфелі. Вони можуть відчути гриби, які знаходяться в 30-ти сантиметрах під землею!

    Досить довго порода не мала стандарту, тільки в 70-і роки 20-го століття, було розпочато роботу по стандартизації породи. Клуб любителів породи був організований в 1988 році, через майже 10 років, в 1996-му році, стандарт породи був прийнятий в Міжнародної кінологічної федерації. Сьогодні лаготто романьоло з успіхом виконує свою роботу грибника, а також приносить чимало радості і користі в якості компаньйона.

    Характер і темперамент

    Лаготто романьоло - відданий компаньйон і ласкава сімейна собака. Представники цієї породи люблять спілкування, добре ставляться до всіх членів сім'ї, сильно прив'язується до кожного. У них складаються чудові стосунки з дітьми, ці собаки стануть веселим другом, турботливою нянькою і пильним охоронцем для хазяйського дитини. Лаготто романьоло дуже не люблять самотності, це слід враховувати під час прийняття рішення про придбання такого собаки.

    Ці собаки миролюбні і доброзичливі, вони без проблем ладнають з іншими домашніми тваринами і собаками, з якими проживають. А ось на прогулянках мисливський інстинкт може прокинутися, тому не слід сильно розслаблятися, гуляючи з лаготто, інакше можна стати учасником цікавої погоні: господар за собакою, собака за будь-яким звіром і, власне, звір який рятує своє життя. Вони не агресивні до людей, але до незнайомців ставляться насторожено, завжди попередять господарів про гостей і вторгненні на підконтрольну собаці територію.

    Це розумні і слухняні собаки, готові працювати за похвалу від господаря. З їх навчанням не повинно бути проблем, необхідно тільки виділяти час і займатися з собакою. Представники цієї породи не сприймають жорстких методів, слід запастися терпінням і спокійно проводити навчання. Таким чином можна домогтися дуже великих успіхів, грубість ж нічим хорошим не закінчиться.

    Особливості догляду та утримання

    Лаготто романьоло дуже невибагливі собаки, відмінно переносять спеку і холод, що не вибагливі до їжі. Вони здатні жити як в міській квартирі, так і за містом. Хоча, з огляду на їх енергійність і активність, найкращим варіантом для них буде зміст в будинку з великою ділянкою, де собака зможе отримувати необхідні (досить великі) навантаження. Вони нерідко досягають успіху в різних видах собачого спорту. Варто окремо відзначити любов представників цієї породи до води, вони люблять плавати і час від часу їм потрібно надавати таку можливість. Окреме застереження для городників, ці собаки люблять копати, варто захищати від них урожай, якщо є бажання його зберегти.

    Шерсть представників цієї породи не викликає алергії. Догляд за лаготто романьоло, в цілому, не складний, але має певні нюанси. Не потрібно розправляти завитки шерсті, в іншому випадку ви отримаєте собаку, зовні дуже схожу на звичайного пуделя. Хоча ці собаки практично не линяють, необхідно стежити за їх шерстю, регулярно вичісувати її і періодично стригти. Стрижка зазвичай проводиться 1-2 рази на рік, тіло собаки найчастіше стрижуть під машинку, голову ножицями.

    Окремої уваги потребують вуха, їх необхідно систематично оглядати і чистити. Серед захворювань, властивих цій породі, виділяють дисплазію. В іншому це здорові собаки. Середня тривалість життя лаготто романьоло становить 13-15 років.


    фото

    Відео

    Дресирування цуценя:

    Схожі записи:

    1. Іспанська водяний собака Іспанська водяний собака - порода родом з півдня Іспанії - Андалусії ....
    2. Сен-Жерменський Борболь - елегантна мисливська собака, родом з Франції Сен-Жерменський Борболь (Braque Saint-Germain, St.Germain Pointing Dog) - був виведений ...
    3. Леопардовий собака катахули (фото, відео, опис) Леопардовий собака катахули - великі, рухливі, сильні тварини. Їх голова ...
    4. Португальський водяний собака (фото, відео, опис) Португальський водяний собака (Portuguese Water Dog, Cao de Agua) -...
    5. Російський спанієль характер Російський спанієль володіє веселим, грайливим, життєрадісним і доброзичливим характером ....
    СуперПёсік.ру - головний сайт про собак !

    Новости

    Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com