рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Варена яловичина, калорійність, харчова цінність яловичини

  1. Як вибрати якісний продукт
  2. харчовий склад
  3. Харчова цінність продукту
  4. гастрономічне розмаїття

Для якісного і корисного харчування важливо включати в раціон м'ясо різних тварин Для якісного і корисного харчування важливо включати в раціон м'ясо різних тварин. Одним з корисних видів відзначається телятина і яловичина. Телятина має ніжний смак і низьку калорійність у порівнянні з м'ясом дорослих корів. Яловичина універсальний гастрономічний продукт. З різних видів тушки яловичого м'яса можна приготувати сотні варіантів перших страв, других страв, холодних і гарячих закусок. Важливо знати правильність приготування та як вибрати якісний продукт.

Як вибрати якісний продукт


Щоб приготувати смачну страву потрібно користуватися декількома критеріями вибору яловичини:

  • Насичений натуральний червоний колір. Свідчить про свіжість продукту;
  • Рівномірна забарвлення шматка яловичини. Характерно для продукту, що не піддавався заморожуванні. При багаторазовому заморожуванні м'ясо втрачає свої корисні властивості і насичений смак.
  • Прожилки сала білого кольору. Жовтий колір сальних прожилок говорить про довгому зберіганні м'яса. Рожеві прожилки свідчать про махінації з боку виробників та продавців. Вони підфарбовують м'ясо для апетитного вигляду.
  • Відсутність сторонніх запахів. Щоб перебити тухлий запах несвіжого м'яса, продавці вимочують його в розчині оцту або хімікати.
  • Рівна однорідна консистенція - запорука якісного і свіжого м'яса.

Необхідними вимогами для продажу м'ясних продуктів є наявність санітарної книжки і відповідних документів на товар. Магазин, торгова точка, прилавок повинні міститися в чистоті і порядку. Важливо звернути увагу, де і як зберігається яловичина.

харчовий склад

Яловичина багата білками, макро і мікроелементами, різними вітамінами Яловичина багата білками, макро і мікроелементами, різними вітамінами. Дуже добре підходить для дієтичного харчування. Давно використовується для приготування дитячих страв.

Наявність колагену в складі яловичого м'яса цінується для жіночого організму. Колаген покращує зовнішній вигляд шкіри, надає еластичність волоссю і робить міцними волосяні цибулини.

Вітаміни групи B, H і вітамін Е сприяють поліпшенню обміну речовин, відновленню нервової системи після стресів, заповненню енергетичних запасів і сприяють швидкому скиданню зайвої ваги.

Йод, магній, холін, марганець в складі забезпечують поліпшення роботи головного мозку. Сірка і цинк сприяють зміцненню імунітету. Правильне вживання яловичини виводить рідину з організму і підвищує рівень гемоглобіну.

Харчова цінність продукту



Калорійність яловичини і її харчова цінність, в основному, залежать від виду м'яса, то є якийсь шматок туші тварини готуватися і від варіанту приготування.

Важливо пам'ятати, що під час смаження, будь-який шматок, в тому числі і філе, вбирає в себе все соняшникова або рослинне масло. Таким чином збільшується калорійність за рахунок жирів. Виходить просто жирна бомба, яка вдарить по талії, стегнах і животі. В тому числі, від смажених страв, особливо у фритюрі, буде страждати печінку.

Для поліпшення якості калорійності яловичину слід варити, запікати у власному соку або використовувати пароварку.

Скільки калорій в яловичині?

Середні значення калорійності та харчової цінності вареної яловичини на 100 грам:

  • Калорії = 201;
  • Білки = 18гр;
  • Жири = 14,3гр;
  • Вуглеводи = 0гр.

Процентне співвідношення білків, жирів і вуглеводів відповідно дорівнює: 36% / 64% / 0%.

Варто пам'ятати, що це середні значення, і кількість жирів в пісному м'ясі нижче, а білків більше. Білок необхідний для побудови якісних м'язів, що вкрай важливо для спортсменів і бажаючих схуднути. Для дитячого організму, що росте таке співвідношення білків і жирів в сукупності зі складними вуглеводами (крупами) сприяє швидкому зростанню, зміцненню імунітету і кісток. Наявність тваринних жирів корисно для жіночого організму. Без правильного кількості жирів в організмі жінки порушується цикл, погіршується обмін речовин. Споживання жирів необхідно обмежувати в раціоні харчування будь-якої людини, незалежно від статі і віку.

гастрономічне розмаїття



Жирність яловичини займає провідну роль для приготування різних страв. Наприклад, для приготування прозорого бульйону для перших страв краще брати яловичий огузок. Його калорійність на 100 грам становить 138ккал.

Для смаження найоптимальнішим варіантом буде філе Для смаження найоптимальнішим варіантом буде філе. Шматок м'яса без кісточок ідеально прожарівается і має насичений глибокий смак. В 100гр філе міститься 20,1гр білка, 3,5 гр жиру і всього 113ккал. Філейну частину яловичини відмінно запікати. У кулінарних книгах і на сайтах в інтернеті можна знайти величезну кількість рецептів з запечная пісним філе.

Великою популярністю серед гастрономічних споживачів користуються внутрішні органи великої рогатої худоби. У печінці, легенях або шлунку в відварному, смаженому або запечная вигляді залишаються всі корисні речовини. Варто відзначити, скільки калорій в відварних внутрішніх органах:

  • Серце-96ккал;
  • Шлунок-127ккал;
  • Печінка-94кккал;
  • Мізки-124ккал;
  • Нирки -86ккал.

Прекрасним варіантом вечері може стати тушковані пісні нирки і шлунок, заправлені сметаною з гарніром у вигляді рису.

Як приготувати яловичину.

При варінні м'ясного бульйону слід пильнувати, що б не залишалася навариста пінка на бульйоні При варінні м'ясного бульйону слід пильнувати, що б не залишалася навариста пінка на бульйоні. В іншому випадку, бульйон вийде не прозорий, з пластівцями м'ясної пінки, що зіпсує зовнішній вигляд супу. Запікати яловичину рекомендується від 40 хвилин, в залежності, які шматки розміром запікаються.

Поєднувати яловичину можна з сухофруктами ( чорнослив , курага , інжир ), Спиртовмісної напоями (білим і червоним вином), пряними травами (чебрець, кріп , майоран ). Як гарнір ідеально підходить рис, картопля, гречана каша , макаронні вироби. Для додання найменшою калорійності страви з яловичини, як гарнір додають тушковані або запечені овочі (кабачок, баклажан, капуста різних видів).

Щоб яловичина вийшла в процесі приготування м'якої і ароматною, кулінари користуються попереднім замочуванням. Традиційним маринадом є водний розчин оцту. Рекомендується також замочувати яловичину у вині, олії зі спеціями, лимонному соці, майонезі або сметані.

Скільки калорій в яловичині?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com