рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як перевести карати золота в грами

  1. Історія карата
  2. Метал і сплави
  3. Вага і числові показники
  4. Чистота проби
  5. унція
  6. На що звернути увагу?

Історія карата   Карат - це не елемент системи мір і ваг, тому він називається позасистемних

Історія карата

Карат - це не елемент системи мір і ваг, тому він називається позасистемних. Назви пішло від ріжкового дерева Ceratonia siliqua. Це вічнозелене дерево, яке здавна було поширене в Середземномор'ї. Воно давало плоди - стручки, які завжди відповідали один одному за вагою й обсягом. Помітивши таку особливість, люди стали використовувати його стручки як еталон ваги ще з біблійних часів. За часів Римської імперії зрілі сухі стручки внесли в систему заходів, одна одиниця дорівнював 0,19 грамам і іменувався сіліквой. Карат - лише грецька версія цієї назви, яка увійшла в ужиток пізніше.

Існує багато різновидів карата, які схожі по суті, але припускають різні числові еквіваленти. Метричний карат складає 0,2 грама. На Близькому Сході і в Північній Африці застосовувався киратов - так званий арабський карат, який вимірювався в міліграмах і мав приблизне значення (від 195 до 223 мг). Англійська карат - також показник в міліграмах, він дорівнює 205 мг. В Єгипті завжди були свої заходи для вимірювань. Їх карат вимірюється в частках феддан і Кадах, і становив приблизно 0,064 л або трохи більше 175 кв. метрів. Ці заходи не повинні застосовуватися до дорогоцінних металів і каменів.

Метал і сплави

Дуже важливий параметр металу - чистота золота. Щоб бути впевненим у якості металу, слід розглянути особливу маркування на виробі. Саме цей параметр дозволяє визначити ступінь чистоти сплаву. Один карат тут - одна частка чистого речовини з 24 в цьому конкретному зливку, монеті або іншому виробі. Дуже важливий параметр металу - чистота золота

Існує багато сплавів золота і це обумовлює швидше необхідність, адже золото само по собі - метал дуже м'який, він не тримає форму і легко деформується. За багато років розвитку ювелірної галузі з'явилися традиційні варіанти сплавів, які не викликають алергію у людини, роблять метал стійким і добре тримає форму, надають гарний відтінок. Дуже часто для сплавів використовується срібло і мідь. Для кольорових металів - білого, зеленого, чорного, рожевого золота, використовуються також додаткові засоби відтінків добавки. Щоб розуміти, наскільки цінний предмет з дорогоцінного металу, потрібно знати не тільки його вага і вид золота, а й пробу, яка може вимірюватися в числовому значенні або каратах. Числове значення може більш точно описати відсоток вмісту чистого золота (наприклад 24 карата рівні 999 пробі). У США проба золота частіше вказується в каратах, а в Європі вважають за краще маркування метричну.

Вага і числові показники

Не дивлячись на всі хитросплетіння вимірювань, хотілося б знати, скільки звичайних, звичних нашій людині грамів в золотому виробі. Отже, для початку розглянемо метричний карат. Він вперше був використаний в Іспанії. Це вага рівний ⅕ грама, або 0,2 грама або 200 мг. Тут продовжена традиція середньовічних вимірювань, відмінність тільки в більш точної цифри еталона.

Зараз же використовується британська каратная система позначає чистоту проб золота. З її допомогою можна дізнатися відсоток вмісту золота і відсоток домішок. Число 24, яке є максимальним і відповідає 100%, легко ділиться навпіл і на інші рівні частки. Так, 12 карат - 50% чистого золота, 6 карат - 25%, 18 карат - 75%. Для інших цифр допоможе процентний показник 1 карата - 4,2%.

Чистота проби

Проби можна конвертувати в каратного систему. Найбільш чиста, яка використовується в ювелірній справі проба - 958. Вона відповідає 23 каратів. Домішки тут необхідні для зміни властивостей матеріалу в бік більшої міцності. 22 карата - це 917 проба, також досить чиста. 18 карат або 750 проба - традиційний вид сплаву, який дозволяє скласти збалансований сплав з іншими металами. Саме цей числовий показник можна назвати оптимальним. 14 карат - 585 золото. Воно дуже поширене як в Росії, так і в Європі. За рахунок великого відсотка домішок, воно може отримати оригінальний відтінок, а також володіє достатньою твердістю для різних ювелірних маніпуляцій - скручування, розтягування, розпрямлення до стану листа. 10 карат - це 416 проба, і трохи більше 40% чистого золота. Це найнижча планка чистоти металу для США. У Росії допустима і 375 проба в 9 карат. На Сході використовується і маркування в 8 карат, що містить 33,3% золота. Щоб конвертувати золото в каратах і перевести її в метричну систему може стане в нагоді таблиця, опублікована нижче:

унція

Для торгів на біржі використовується тройська унція, що є досить точною мірою вимірювання. Не варто плутати її з раніше описаними. Тройська унція відповідає тільки чистому золоту, з показником чистоти від 999 проби. Вона позначає вагу металу, і відповідно до цього допомагає дізнатися його ціну на світовому ринку. За масою вона становить приблизно 31,103 грама. Якщо ви будете купувати інвестиційні монети, злитки або віртуальний обсяг золота через банк або біржу, ви зіткнетеся саме з цією величиною, яка позначається як ozt.

На що звернути увагу?

Придбання золота в каратах з високим показником чистоти стане найбільш розумним інвестиційним вкладенням. При необхідності, ви зможете продати кільце або ланцюжок за вищою ціною, так як вартість золота не падає вже довгі роки.

З ІНШОГО БОКУ, ДЛЯ ТИХ, ХТО ЦІНУЄ НАСАМПЕРЕД естетичної складової, не маючи наміру ВКЛАДАТИ ГРОШІ В Прикраси, МОЖУТЬ ПІДІЙТИ ЧИСЛЕННІ СПЛАВИ. ВИКОРИСТАННЯ КОЛЬОРОВОГО МЕТАЛУ ДОЗВОЛИТЬ СТВОРИТИ УНІКАЛЬНІ З КРАСИ КВІТКОВІ АБО ФАНТАЗІЙНІ КОМПОЗИЦИИ.

Міцність сплавів дозволить робити найтоншу огранювання вироби і прикрашати його філігранним різьбленням. Поєднання рожевого або зеленого золота з аналогічним відтінком дорогоцінного каменю виглядає дуже красиво. У будь-якому випадку, купуючи річ у ювеліра, дізнайтеся про зміст дорогоцінних металів, як каміння, відсотку вмісту чистого золота, що становлять сплаву. Так ви будете впевнені, що не помилилися з покупкою.

джерело: Golden-inform.ru

На що звернути увагу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com