рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Взуття в Червоній Армії 1940-1945 рр

  1. САПОГИ брезентові
  2. САПОГИ Яловий
  3. ВАЛЕНКИ
  4. ОБМОТКИ:
  5. ПОРТЯНКИ

У Робітничо-Селянської Червоної Армії ( РККА У Робітничо-Селянської Червоної Армії (   РККА   ) в   літнє   час носили   напівчоботи   (вони ж   черевики   ) і   чоботи   , В холодну   зимовий   час видавалися   валянки ) в літнє час носили напівчоботи (вони ж черевики ) і чоботи , В холодну зимовий час видавалися валянки . Вищий командний склад в зимовий час міг носити зимові чоботи (Бурки). Вибір взуття залежав від звання військовослужбовця (офіцерам завжди покладалися чоботи ) І від займаної ним посади.

Перед війною пройшло чимало удосконалень і змін в області взуття для військовослужбовців. Змінювалися технічні умови і приписи на пошиття взуття та порядок видачі її особовому складу. У спрощеному вигляді все їх можна звести до такого списку:

Але дефіцит матеріалів в цілому і взуття зокрема, а також не завжди своєчасне постачання військ вносили свої корективи. Військовослужбовці використовували трофейну і відповідну громадянську взуття Але дефіцит матеріалів в цілому і взуття зокрема, а також не завжди своєчасне постачання військ вносили свої корективи . Намагалися при будь-якому зручному випадку обзавестися хорошими чобітьми. У підсумку єдиним непорушним принципом залишився тільки пріоритет на видачу чобіт для офіцерів. Решта військовослужбовців могли мати різношерсту взуття протягом всієї війни. Однак переважна маса військовослужбовців все ж була забезпечена покладеної саме їм взуттям.

САПОГИ брезентові

САПОГИ кирзові

Пріоритет у цій справі належить російському винахіднику Михайлу Поморцева. Брезентову тканину, просочену сумішшю парафіну, каніфолі і яєчного жовтка він отримав в 1904 році. Матеріал мав властивостями, практично ідентичними шкірі. Але в силу обставин, що склалися не пішов в масове виробництво.
Відродили виробництво кирзи вже в 1934 році. Радянські вчені Борис Бизов і Сергій Лебедєв розробили метод отримання дешевого штучного бутадієн-натрієвого каучуку, яким просочувалася тканину, чому набувала властивості, схожі з натуральною шкірою. Подальшому розвитку виробництва кризових чобіт Пріоритет у цій справі належить російському винахіднику Михайлу Поморцева ми зобов'язані хіміку Івану Плотникову. Саме завдяки його зусиллям в країні було налагоджено виробництво «кирзача». Бойову перевірку вони пройшли ще в Радянсько-фінську війну, але цей досвід закінчився невдало - на морозі чоботи тріскалися, ставали твердими і ламкими. Тут-то і знадобився досвід Плотникова. Йому було доручено в найкоротші терміни вдосконалити технологію виробництва кирзи. Курирував питання сам Косигін. Плотніков із завданням впорався. Більш того, налагодив виробництво «кирзача» в Кірові. 10 квітня 1942 він отримав Сталінську премію.

САПОГИ Яловий

САПОГИ ХРОМОВІ

напівчоботи ( черевики )

ВАЛЕНКИ

валянки валянки   виготовлялися методом валкування з вовни овець виготовлялися методом валкування з вовни овець. Залежно від шерсті мали різні колірні відтінки сірого. Також можна зустріти валянки білого і чорного кольорів. У мемуарах ветеранів зустрічаються згадки про використання гумових протигазні масок як калош на валянки .

ОБМОТКИ:

Трикотажні обмотки спрацьовані на фангових машинах і Рашель машинах з суворою бавовняної пряжі і пофарбовані в чорний колір. Кожен відрізок з одного кінця підшивається тасьмою, інший кінець зшивається, далі утворений кут обстрачівается по краях і впоперек обмотки одночасно зі швом пристрочує тасьма.

Розміри обмоток в готовому вигляді: Довжина -250 см, Ширина -10 см, Довжина тасьми -70 см. - З опису затвердженого брігінжінером А.О.Биковим 20 серпня 1940 р

У воєнний час можна було зустріти обмотки сірого кольору і навіть хакі У воєнний час можна було зустріти обмотки сірого кольору і навіть   хакі . А також трохи спрощені у виробництві, тобто замість підшивки країв їх спрацьовували оверлоком і самі обмотки робили меншою довжини. Але переважно вони виготовлялися згідно з приписом наведеним вище.

ПОРТЯНКИ

№1 №2 №3 №4 №5 №6 №7 №8

№1 -Красноармеец в черевиках з обмотками; №2 -Видача валянок і зимового обмундирування; №3 -Іллюстрація - черевики №1 -Красноармеец в черевиках з обмотками;  №2 -Видача валянок і зимового обмундирування;  №3 -Іллюстрація -   черевики    і обмотки Червоної Армії;  №4 -Красноармеец в трофейних німецьких чоботях, 1943 р і обмотки Червоної Армії; №4 -Красноармеец в трофейних німецьких чоботях, 1943 р .; №5 -ремонт взуття в польовий майстерні, 1943 р .; №6 -Ботінкі на гірських стрілках РККА : №7 - Як мотати обмотки; №8 - Червоноармієць намотує онучі.

Джерело: http://broneboy.ru/униформа-и-снаряжение-ркка/обувь-ркка/

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com