Зміст статті
Варення з апельсинових кірок по праву вважається унікальним ласощами, яке нікого не залишить байдужим. Препарат добре поєднується з гарячими напоями і знаходить широке застосування в кондітерстве. Розглянемо популярні рецепти по порядку.
Варення з апельсинових кірок: класика
- апельсини - 3 шт.
- фільтрована вода - 350 мл.
- цукор-пісок - 0,3 кг.
- лимонний фреш - 30 мл.
- Ретельно промийте цитруси проточною водою із застосуванням щітки. Обдайте фрукти окропом, таким чином ви позбавите шкірку від хімікатів. Розрубати плоди на 4 рівні частини. М'якоть використовуйте в особистих цілях. З цедри необхідно видалити білу прошарок, їй властива гіркоту.
- Підготовлену шкірку апельсинів наріжте смужками і помістіть в відповідну тару. Залийте вміст прохолодною водою, залиште продукт розмокати на ніч. Враховуйте, зміну рідини необхідно проводити кожні 3-4 години. Таким чином гіркоту в варення буде повністю виключена.
- За відведений час цедра трохи згорнеться, це те, що нам потрібно. Злийте рідину з ємності, підготуйте голку і міцну нитку. Поверніть шкірку в коло. Пропустіть крізь цедру нитку, щоб закріпити результат. В результаті ви отримаєте «намисто». Надішліть підготовлене сировину в каструлю.
- Влийте воду, проваріть цедру третину години після поява бульбашок. Злийте окріп, повторіть процес 4-5 разів. Дістаньте завитки, чекайте повного стікання рідини. Скористайтеся емальованому каструлею, залийте воду, зазначену в рецепті, всипте цукор.
- Встановіть тару на конфорку, чекайте закипання. Зменшіть плиту на середню потужність. Помістіть цедру в сироп. Попередньо необхідно витягти нитку. Проваріть продукт на середньому вогні близько 35 хвилин. Дочекайтеся повного остигання. Влийте лимонний сік, повторіть процес варіння. Готово.
Варення з кірок апельсинів і мандаринів
- шкірка цитрусових фруктів (пропорції довільні) - 0,4 кг.
- цукровий пісок (краще буряковий) - 0,4 кг.
- порошок лимонної кислоти - 9 гр.
- гвоздика, кориця - за бажанням
- вода для вимочування цедри - за фактом
- Спочатку підготуйте шкірку. З цією метою промийте цитрусові фрукти, приберіть віск з поверхні цедри. Щоб отримати кількість корок, вказане в рецептурі, потрібно почистити близько 1 кг. апельсинів і стільки ж мандаринів.
- Щоб варення вийшло смачним і соковитим, вибирайте сировину з самого початку товстою шкіркою. З апельсинів виділяють наступні сорти: навів, Помаранчеві, Яффськие.
- Після миття зніміть шкірку з мандаринів і апельсинів, видаліть білу прошарок, вона додасть варення гіркоту. Намагайтеся зняти альбедо якомога акуратніше. Тепер подрібніть цедру в довільному порядку або соломкою, кубиками, трикутниками.
- З метою подрібнення використовується електротёрка, кухонний комбайн з відповідними насадками, м'ясорубка. Після подрібнення скоринки вимочуються з метою усунути характерну цитрусам гіркоту.
- Надішліть нарізану цедру мандаринів і апельсинів в тазик, залийте питною холодною водою. Важливо, щоб рідина повністю покрила склад. Корки залишаються на 2 дня. Один раз о 6 годині рідину потрібно зливати і заливати нову. Після закінчення зазначеного часу позбудьтеся від води в тазу.
- Приготуйте солодку заливку. Для цього візьміть каструльку з товстим дном, всипте в неї цукор-пісок. Додайте трохи води і встановіть вміст на конфорку. Гасіть на мінімумі до розчинення частинок.
- У гарячу масу всипте підготовлені вимочені скоринки, продовжуйте уваривание варення. Дочекайтесь появи бурління, залиште на 6 хвилин нудитися, вимкніть плиту і остуджують 3 години. Повторіть ці маніпуляції ще 2 рази.
- В кінці крайней (третьої) варіння всипте в варення приправи за бажанням, додайте лимонку. Готуйте ще 5 хвилин і вимикайте. Скоринки повинні знайти напівпрозорість.
- Розфасуйте зілля по відповідним стерильним банкам, закупорте ключем і переверніть. Коли склад охолоне під фуфайку, перемістіть його в прохолоду і темряву. Через 3 дні можна починати дегустацію.
Варення з кірок апельсинів в мультиварці
- пісок цукровий - 250 гр.
- апельсин - 4 шт.
- лимон - 0,5 шт.
- вода фільтрована - 120 мл.
- Для приготування смачного ласощі необхідно ретельно підготувати продукти. Вимийте апельсини під краном з щіткою. Опустіть в ємність з окропом на 2 хвилини. Очистіть фрукти від цедри, видаліть білу прошарок.
- М'якоть апельсина можете відразу з'їсти, шкірку необхідно нашаткувати смужками. Надішліть складу в мультічашу. Видавіть лимонний сік на цедру, посипте цукром. Щоб приготувати варення в мультиварці, необхідний режим приготування на пару.
- Влийте воду. Залиште склад на пару годин для настоювання. Через заданий термін виставите програму на побутовому приладі, запустіть процес. Готовність варення визначається полупрозрачностью апельсинової цедри.
- Як тільки продукт буде повністю готовий, дайте йому охолонути. Ласощі можна вживати. Крім цього варення можна закатати в гарячому вигляді по стерильним банкам і прибрати в прохолодне приміщення для тривалого зберігання.
Варення з кірок апельсинів з імбиром
- апельсини - 4 шт.
- імбир - 12 гр.
- питна вода - 0,4 л.
- цукровий пісок - 360 гр.
- порошок лимонної кислоти - 10 гр.
- Необхідно підготувати апельсини до подальших маніпуляцій. Для цього сполосніть їх під краном і позбавте від нальоту за допомогою соди. Обіллєте окропом, зніміть цедру. Видаліть білий шар, що надає гіркоту.
- Тепер приготуйте нитку і всуньте її в голку. Порубати цедру смужками шириною 1,5-2 см. Кожен відрізок скрутіть в рулет, проткніть голкою і надіньте на нитку.
- Зробіть вузлик, щоб зафіксувати завитки. Тепер повторіть маніпуляції з іншим шматком кірки. Коли всі елементи будуть готові, відправте шкірку в таз з крижаною водою.
- Чекайте п'ять діб. Кожні 5-6 годин зливайте стару рідину і заповнюйте ємність нової. Завершіть вимочування після того часу, коли з кірок пропаде гіркоту, і вони стануть напівпрозорими.
- Далі злийте воду, перемістіть кірки без ниток в каструлю, додайте нову рідину. Варіть чверть години. Повторіть кроки 3 рази. Після кожного томління обіллєте цедру крижаною водою.
- Тепер проведіть зважування цедри. З урахуванням цієї кількості відміряйте в 2 рази більше води і в 1,5 рази більше цукру. Присипте кірки піском, влийте рідину, додайте лимонку. Варіть до отримання густоти.
- Намагайтеся виставляти вогонь між показником середнім і мінімумом. Помішуйте складу в процесі уварювання. Кінцевий сироп при правильній варінні виглядає в міру рідким.
- Вимкніть плиту і залиште ласощі в каструлі остигати. Коли це станеться, займіться стерилізацією тари. Розфасуйте по банкам частування, перенесіть в холод.
Варення з апельсинових кірок можна приготувати різними способами. Вибрати найбільш відповідний для вас. Будьте впевнені, домочадці оцінять незвичайне ласощі. Варення готується на свій смак з додаванням пряних спецій. Не бійтеся експериментувати, унікальний аромат ласощі нікого не залишить байдужим.