рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Варення з апельсинових кірок: 4 рецепта

  1. Варення з апельсинових кірок: класика
  2. Варення з кірок апельсинів з імбиром

Зміст статті

Варення з апельсинових кірок по праву вважається унікальним ласощами, яке нікого не залишить байдужим. Препарат добре поєднується з гарячими напоями і знаходить широке застосування в кондітерстве. Розглянемо популярні рецепти по порядку.

Варення з апельсинових кірок: класика

  • апельсини - 3 шт.
  • фільтрована вода - 350 мл.
  • цукор-пісок - 0,3 кг.
  • лимонний фреш - 30 мл.
  1. Ретельно промийте цитруси проточною водою із застосуванням щітки. Обдайте фрукти окропом, таким чином ви позбавите шкірку від хімікатів. Розрубати плоди на 4 рівні частини. М'якоть використовуйте в особистих цілях. З цедри необхідно видалити білу прошарок, їй властива гіркоту.
  2. Підготовлену шкірку апельсинів наріжте смужками і помістіть в відповідну тару. Залийте вміст прохолодною водою, залиште продукт розмокати на ніч. Враховуйте, зміну рідини необхідно проводити кожні 3-4 години. Таким чином гіркоту в варення буде повністю виключена.
  3. За відведений час цедра трохи згорнеться, це те, що нам потрібно. Злийте рідину з ємності, підготуйте голку і міцну нитку. Поверніть шкірку в коло. Пропустіть крізь цедру нитку, щоб закріпити результат. В результаті ви отримаєте «намисто». Надішліть підготовлене сировину в каструлю.
  4. Влийте воду, проваріть цедру третину години після поява бульбашок. Злийте окріп, повторіть процес 4-5 разів. Дістаньте завитки, чекайте повного стікання рідини. Скористайтеся емальованому каструлею, залийте воду, зазначену в рецепті, всипте цукор.
  5. Встановіть тару на конфорку, чекайте закипання. Зменшіть плиту на середню потужність. Помістіть цедру в сироп. Попередньо необхідно витягти нитку. Проваріть продукт на середньому вогні близько 35 хвилин. Дочекайтеся повного остигання. Влийте лимонний сік, повторіть процес варіння. Готово.

Варення з кірок апельсинів і мандаринів

  • шкірка цитрусових фруктів (пропорції довільні) - 0,4 кг.
  • цукровий пісок (краще буряковий) - 0,4 кг.
  • порошок лимонної кислоти - 9 гр.
  • гвоздика, кориця - за бажанням
  • вода для вимочування цедри - за фактом
  1. Спочатку підготуйте шкірку. З цією метою промийте цитрусові фрукти, приберіть віск з поверхні цедри. Щоб отримати кількість корок, вказане в рецептурі, потрібно почистити близько 1 кг. апельсинів і стільки ж мандаринів.
  2. Щоб варення вийшло смачним і соковитим, вибирайте сировину з самого початку товстою шкіркою. З апельсинів виділяють наступні сорти: навів, Помаранчеві, Яффськие.
  3. Після миття зніміть шкірку з мандаринів і апельсинів, видаліть білу прошарок, вона додасть варення гіркоту. Намагайтеся зняти альбедо якомога акуратніше. Тепер подрібніть цедру в довільному порядку або соломкою, кубиками, трикутниками.
  4. З метою подрібнення використовується електротёрка, кухонний комбайн з відповідними насадками, м'ясорубка. Після подрібнення скоринки вимочуються з метою усунути характерну цитрусам гіркоту.
  5. Надішліть нарізану цедру мандаринів і апельсинів в тазик, залийте питною холодною водою. Важливо, щоб рідина повністю покрила склад. Корки залишаються на 2 дня. Один раз о 6 годині рідину потрібно зливати і заливати нову. Після закінчення зазначеного часу позбудьтеся від води в тазу.
  6. Приготуйте солодку заливку. Для цього візьміть каструльку з товстим дном, всипте в неї цукор-пісок. Додайте трохи води і встановіть вміст на конфорку. Гасіть на мінімумі до розчинення частинок.
  7. У гарячу масу всипте підготовлені вимочені скоринки, продовжуйте уваривание варення. Дочекайтесь появи бурління, залиште на 6 хвилин нудитися, вимкніть плиту і остуджують 3 години. Повторіть ці маніпуляції ще 2 рази.
  8. В кінці крайней (третьої) варіння всипте в варення приправи за бажанням, додайте лимонку. Готуйте ще 5 хвилин і вимикайте. Скоринки повинні знайти напівпрозорість.
  9. Розфасуйте зілля по відповідним стерильним банкам, закупорте ключем і переверніть. Коли склад охолоне під фуфайку, перемістіть його в прохолоду і темряву. Через 3 дні можна починати дегустацію.

Варення з кірок апельсинів в мультиварці

Варення з кірок апельсинів в мультиварці

  • пісок цукровий - 250 гр.
  • апельсин - 4 шт.
  • лимон - 0,5 шт.
  • вода фільтрована - 120 мл.
  1. Для приготування смачного ласощі необхідно ретельно підготувати продукти. Вимийте апельсини під краном з щіткою. Опустіть в ємність з окропом на 2 хвилини. Очистіть фрукти від цедри, видаліть білу прошарок.
  2. М'якоть апельсина можете відразу з'їсти, шкірку необхідно нашаткувати смужками. Надішліть складу в мультічашу. Видавіть лимонний сік на цедру, посипте цукром. Щоб приготувати варення в мультиварці, необхідний режим приготування на пару.
  3. Влийте воду. Залиште склад на пару годин для настоювання. Через заданий термін виставите програму на побутовому приладі, запустіть процес. Готовність варення визначається полупрозрачностью апельсинової цедри.
  4. Як тільки продукт буде повністю готовий, дайте йому охолонути. Ласощі можна вживати. Крім цього варення можна закатати в гарячому вигляді по стерильним банкам і прибрати в прохолодне приміщення для тривалого зберігання.

Варення з кірок апельсинів з імбиром

  • апельсини - 4 шт.
  • імбир - 12 гр.
  • питна вода - 0,4 л.
  • цукровий пісок - 360 гр.
  • порошок лимонної кислоти - 10 гр.
  1. Необхідно підготувати апельсини до подальших маніпуляцій. Для цього сполосніть їх під краном і позбавте від нальоту за допомогою соди. Обіллєте окропом, зніміть цедру. Видаліть білий шар, що надає гіркоту.
  2. Тепер приготуйте нитку і всуньте її в голку. Порубати цедру смужками шириною 1,5-2 см. Кожен відрізок скрутіть в рулет, проткніть голкою і надіньте на нитку.
  3. Зробіть вузлик, щоб зафіксувати завитки. Тепер повторіть маніпуляції з іншим шматком кірки. Коли всі елементи будуть готові, відправте шкірку в таз з крижаною водою.
  4. Чекайте п'ять діб. Кожні 5-6 годин зливайте стару рідину і заповнюйте ємність нової. Завершіть вимочування після того часу, коли з кірок пропаде гіркоту, і вони стануть напівпрозорими.
  5. Далі злийте воду, перемістіть кірки без ниток в каструлю, додайте нову рідину. Варіть чверть години. Повторіть кроки 3 рази. Після кожного томління обіллєте цедру крижаною водою.
  6. Тепер проведіть зважування цедри. З урахуванням цієї кількості відміряйте в 2 рази більше води і в 1,5 рази більше цукру. Присипте кірки піском, влийте рідину, додайте лимонку. Варіть до отримання густоти.
  7. Намагайтеся виставляти вогонь між показником середнім і мінімумом. Помішуйте складу в процесі уварювання. Кінцевий сироп при правильній варінні виглядає в міру рідким.
  8. Вимкніть плиту і залиште ласощі в каструлі остигати. Коли це станеться, займіться стерилізацією тари. Розфасуйте по банкам частування, перенесіть в холод.

Варення з апельсинових кірок можна приготувати різними способами. Вибрати найбільш відповідний для вас. Будьте впевнені, домочадці оцінять незвичайне ласощі. Варення готується на свій смак з додаванням пряних спецій. Не бійтеся експериментувати, унікальний аромат ласощі нікого не залишить байдужим.

Відео: рецепт варення з апельсинових кірок

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com