рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

ТОП-10 продуктів з вітаміном C

  1. 1.Шіповнік
  2. 2.Сладкій червоний перець
  3. 3.Черная смородина і обліпиха
  4. 4.Зелень петрушки
  5. 5.Брюссельская капуста
  6. 6.Свежій кріп
  7. 7.Ківі
  8. 8.Цветная капуста
  9. 9.Апельсіни, полуниця, суниця
  10. 10.Шпінат, хрін

На жаль, вітамін C не накопичується в організмі, а розчиняється в воді і виводиться назовні за один день. Але він абсолютно незамінний для нашого здоров'я: зміцнює імунітет, бореться з вільними радикалами, допомагає засвоюватися залозу і бере участь у виробленні антистресових гормонів. Звідки ж нам отримати щоденну дозу чудо-вітаміну?

Добова потреба вітаміну С у дорослої людини - 45-70 мг. Вагітним і годуючим жінкам, часто страждають від анемії , Потрібно трохи більше - від 70 до 100 мг. Старшим дітям потрібно від 40 до 50 мг вітаміну, а немовлятам досить 30-35 мг. Керуйтеся цими цифрами, складаючи собі денний раціон.

1.Шіповнік

Всупереч поширеному стереотипу, лідером за вмістом вітаміну C є зовсім не лимон, а шипшина. Притому в сухих плодах його кількість набагато вище, ніж у свіжих: 1200 мг / 100 г проти 470 мг. Хочете швидко поповнити запас корисної речовини? Випийте чаю!

2.Сладкій червоний перець

Цей продукт займає другий рядок вітамінного хіт-параду. Вміст вітаміну C в 100 г перцю - 250 мг, тому зовсім не зайвим буде побалувати себе свіжим салатом, або похрумтіти перчиком в якості закуски.

Вам буде цікаво: Діабет і вітамін С

3.Черная смородина і обліпиха

Бронзову медаль у нашому рейтингу продуктів отримують ягоди обліпихи і чорної смородини, в 100 г яких міститься 200 мг вітаміну С. Закривайте на зиму варення, пийте чай і насолоджуйтеся богатирським здоров'ям: застуди обійдуть вас стороною.

4.Зелень петрушки

150 мг вітаміну C на 100 г петрушки - теж відмінний показник, тому вона згодиться не тільки для прикраси святкових страв, а й для повноцінного вживання в їжу. До того ж, петрушка відмінно піднімає гемоглобін , Освіжає подих і нормалізує тиск.

5.Брюссельская капуста

У 100 г брюссельської капусти міститься 120 мг вітаміну C. Якщо ви рідко вживаєте цей продукт - негайно перегляньте своє рішення, адже він не тільки корисний, але і дуже смачний. Брюссельську капусту можна додавати в салати, супи, рагу та інші популярні страви.

6.Свежій кріп

Запашний зелений кріп містить 100 мг вітаміну C в 100 г продукту. У сушеному або замороженому вигляді він хоч і менш корисний, але теж принесе організму користь. Сміливо додавайте кріп в салати, супи і соуси, посипайте їм картоплю і зміцнюйте імунітет .

7.Ківі

Кисло-солодкий фрукт зовсім не дарма увійшов в раціон українців: в 100 г ківі міститься до 90 мг вітаміну C. На відміну від петрушки, брюссельської капусти і шипшини, ківі дуже люблять діти, а значить, їх вітамінний запас буде поповнюватися без капризів і сліз .

8.Цветная капуста

Ще один вид капусти, в якому міститься пристойну кількість вітаміну C (70 мг / 100 г). Цвітну капусту можна гасити, запікати, смажити в клярі, маринувати і варити. Але запам'ятайте: термообробка впливає на вітаміни , І оптимально буде лише злегка ошпарити овоч в окропі.

9.Апельсіни, полуниця, суниця

Нарешті прийшов час звичних цитрусових: в 100 г апельсина міститься 60 мг вітаміну C. Дев'яту позицію рейтингу фрукт розділив з улюбленими весняними ягодами: полуницею і суницею. Поєднавши ці інгредієнти з ківі, ви отримаєте справжню вітамінну бомбу, яка, до слова, дуже смачна у вигляді салату.

10.Шпінат, хрін

Напевно ви пам'ятаєте мультфільм про моряка Попайя, який наминав шпинат і ставав сильним. Можливо, така ж доля уготована і вам, адже в 100 г шпинату міститься 55 мг вітаміну C. Не подобається шпинат? Можемо запропонувати вам вітчизняний аналог - хрін, в якому вмістилося таку ж кількість вітаміну.

питання читачів

Добрий день. Я ходжу в спортзал і приймаю спортивні вітаміни Здравствуйте. Я ходжу в спортзал і приймаю спортивні вітаміни. Я брав одні вітаміни 3 місяці і все нормально, а потім після прийому пішли прищі (великі як простудні). Я відмовився від цих, перейшов на інші, 4 місяці знову все нормально і знову з'являються прищі після їх прийому. Навіть якщо зробити паузу 2 тижні, 2 таблетки приймаю, через день з знову і пішло. Не можна ж зовсім без вітамінів, що робити?

Подивитися відповідь Задати питання

Здорова їжа може бути смачною! Вивчіть вітамінний склад ваших улюблених продуктів, і проблем зі здоров'ям стане в рази менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Завантаження ...

Звідки ж нам отримати щоденну дозу чудо-вітаміну?
Хочете швидко поповнити запас корисної речовини?
Не подобається шпинат?
Не можна ж зовсім без вітамінів, що робити?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com