хурма - смачний і корисний фрукт. Регулярне вживання хурми заспокоює нервову систему, покращує настрій, підвищує працездатність. Саме час звернути на неї пильну увагу!
Фото: Burda Media
Салат з хурмою
Фото: Burda Media
ЗНАДОБИТЬСЯ:
- 100 г листя різних салатів
- 250 г креветок
- 2 солодкі хурми
- 50 г кедрових горішків
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. Л. соку лимона
- 1 ч. Л. соєвого соусу
- 1 ст. л соку апельсина
Приготування:
- Хурму вимити, видалити шкірку і насіння, м'якоть і дрібно нарізати.
- Горіхи обсмажити на сухій сковороді.
- Креветки відварити, охолодити і очистити.
- Для заправки оливкове масло, сік лимона і апельсина, соєвий соус з'єднати і добре перемішати.
- Салат полити заправкою, акуратно перемішати і подати на стіл.
Джем з хурми
Фото: Burda Media
ЗНАДОБИТЬСЯ:
- 4 склянки нарізаної кубиками хурми
- 3 склянки цукру
- сік 2 апельсинів
- терта цедра 1 апельсина
- 4 ст. л. горілки
Приготування:
- Хурму, цукор, сік і цедру з'єднати і варити на середньому вогні, часто помішуючи, близько 20 хв.
- Зняти з вогню і дати повністю охолонути. Знову поставити на плиту, хурму злегка розім'яти дерев'яною лопаткою, влити горілку і варити ще 10 хвилин після закипання на повільному вогні.
- Розкласти джем в стерилізовані банки. Зберігати в холодильнику.
Пиріг з начинкою з хурми
Фото: Burda Media
ЗНАДОБИТЬСЯ:
- 1 упаковка замороженого листкового тіста
- 1 пакетик готового заварного крему
- 5 штук. хурми
- 100 г абрикосового варення
- 1 ч. Л. вершкового масла
Приготування:
- Розморозити листкове тісто, трохи розкачати. Круглу форму для випічки змастити вершковим маслом. Викласти тісто у форму, розподілити по бортику. Зробити невеликі отвори виделкою і поставити в духовку, нагріту до 180 ° С. Випікати 30 хвилин до легкого золотистого відтінку. Вийняти форму з духовки і дати тісту охолонути.
- Приготувати заварний крем згідно інструкції на пакетику.
- Хурму вимити, обсушити, видалити плодоніжки. Розрізати кожен плід навпіл, потім кожну половинку нарізати часточками товщиною близько 1 см.
- Вилити на тісто заварний крем. Поверх крему викласти часточки хурми по колу, покривши ними всю поверхню пирога.
- Знову поставити пиріг в нагріту до 180 ° С духовку на 10-15 хвилин. Потім дістати пиріг з духовки і рівномірно викласти на хурму абрикосове варення. Центр пирога прикрасити листком зеленої м'яти і однієї консервованої вишнею.
Джерело: журнал «Люблю готувати!»
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
«Слива богів». Чим корисна хурма
Штрудель з фізалісу і хурми
Продукти-антидепресанти: чим харчуватися в холоди
Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.