Рецепт для мультиварки:
Яскраве блюдо з незвичайним поєднанням смаків сподобається і дорослим, і дітям. Корисна гарбуз йде нарозхват в холодну пору, а її насичений тандем з апельсином здивує ваших близьких і друзів. Приготуємо крем-суп з гарбузом в мультиварці.
Для приготування супу знадобляться наступні інгредієнти
- Гарбуз - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 100 грамів
- Апельсин - 250 грамів
- Сливки (високої жирності) - 200 грамів
- Приправа каррі - 1 грам
- Очищена вода - 700 мл
- Рослинне або оливкове масло - 20 мл
- Сіль, спеції.
Порядок приготування страви
- Очистіть овочі та фрукти від шкірки і наріжте довільними шматочками. На апельсині можете залишити трохи цедри, це додасть страві більшої прянощі. Якщо ви хочете, щоб в супі переважав смак гарбуза, не використовуйте цілий апельсин, а просто видавіть з нього сік.
- Моркву натріть на середній терці.
- Складіть гарбуз, апельсин, цибулю і моркву в чашу мультиварки і залийте їх водою. Потім додайте трохи рослинного або оливкового масла. Залийте продукти водою, посоліть, поперчіть і додайте каррі. Якщо ви готуєте цей суп виключно для дітей, краще відмовити від цієї приправи. Вона дає насичений, пряний, злегка терпкий смак. Але, а гурмани і цінителі незвичайних поєднань можуть насипати приправи побільше.
- Закрийте кришку мультиварки і кнопкою «меню» встановіть програму «суп». За допомогою функції «час приготування» встановіть миготливий індикатор на позначку 1 годину. Натисніть кнопку «старт» і готуйте страву до закінчення програми.
- Після завершення програми пересипте готову суміш в каструлю, додайте туди вершки і збийте блендером до однорідної маси. Дайте страві трохи охолонути і настоятися.
- Готовий суп рекомендується подавати з рубаною зеленню і сухариками.
Якщо готуєте це блюдо для дітей, замість запропонованих спецій в блюдо можна додати дрібку кориці. Цей незвичайний суп оцінять ваші близькі, і ви не помітите, як через пару годин буде блищати дно каструлі.