рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Компот з апельсинів: як зварити напій з цитрусових, їх корок, цедри, рецепти заготовки апельсинового пиття на зиму

  1. Правила підготовки плодів Найчастіше господині готують головний інгредієнт традиційно: вимивають...
  2. Заготовки на зиму
  3. З медом
  4. З лимонами
  5. З кабачком
  6. З ревенем
  7. без закочування
  8. простий рецепт
  9. З гарбузом
  10. З корицею
  11. З журавлиною
  12. З яблуками і вином
  13. З апельсинових кірок

Правила підготовки плодів

Найчастіше господині готують головний інгредієнт традиційно: вимивають апельсини, знімають шкірку, видаляють плівку і кісточки, нарізають кружечками або часточками. Якщо ж в рецепті вказано, що цедра також застосовується, з неї видаляють білі волокна, а шкірку тонко ріжуть соломкою.

Якщо цитрусові поєднуються з іншими фруктами, їх також миють, і, якщо є необхідність, нарізають. Щоб приготувати напій, знадобиться емальована каструля, миска, добре наточеними ніж, дошка для оброблення та ємності для закачування.

Відео «Компот з апельсинів на зиму»

З цього відео ви дізнаєтеся рецепт вітамінного компоту з апельсинів на зиму.

Заготовки на зиму

Існує багато варіантів заготовок, які дозволяють закрутити корисний цитрусовий напій. Нижче представлені рецепти компоту з апельсинів, які точно не залишать вас байдужими.

З медом

Візьміть по півсклянки меду і цукру, 4 апельсини, листочки м'яти, 1 лимон, 30 мл соку лимона, 8 груш і 3 бутончики гвоздики.

Далі дотримуйтеся наступного алгоритму дій:

  1. У великій каструлі з'єднайте мед, гвоздику, цукор, 4 склянки води і сік лимона.
  2. Груші вимийте, почистіть і виріжте серцевину.
  3. Додайте їх в каструлю.
  4. Поставте на вогонь, закип'ятіть і варіть 20 хвилин.
  5. Груші помістіть в миску, почистіть цитрусові.
  6. Апельсини викладіть в сироп, закип'ятіть і проваріть хвилин 5-7.
  7. Цитрусові викладіть до груш. Сироп варіть окремо ще 5 хвилин.
  8. Залийте їм фрукти.
  9. Розлийте по чистим банкам і закатати.

З лимонами

З лимонами

У цьому рецепті кількість інгредієнтів залежить від уподобань господині і обсягу, який хочуть отримати в результаті.

Перш за все слід промити цитрусові. Наточеним ножем зняти цедру, нарізати на тонкі смужки. Окремо змішати з цукром. Залити водою і варити, поки цукрові кристали не розчиняться. Кип'ятити 2-3 хвилини і прибрати з вогню.

М'якоть цитрусів очистити від білястих прожилок. Нарізати часточками, попередньо забравши кісточки. У сироп додати мед і часточки. Добре перемішати. Масу закип'ятити, прибрати з плити і розлити в чисті банки.

З кабачком

З кабачком

Візьміть 1 великий кабачок, пів-лимона і пів-апельсина, 2,5 л води, 600 г цукрового піску і 1 ч. Л. соку лимона.

Покрокова інструкція:

  1. Інгредієнти добре промити. Овоч очистити від насіння і шкірки, нашаткувати кубиками.
  2. Зняти шкірку з фруктів, прибрати кісточки, нарізати часточками.
  3. Все укласти в чисту тару. Зробити сироп з цукру і води, залити їм вміст банок.
  4. Через 20 хвилин сироп злити, ще раз закип'ятити.
  5. До фруктово-овочевий масі додати лимонний сік і знову залити гарячим сиропом.
  6. Закатати.

З ревенем

З ревенем

Кількість інгредієнтів вказана на 3-літрову банку. Знадобляться 300 г яблук, 300 г ревеню, 150 г апельсинів, 2,5 л води і 1 стакан цукру.

Далі виконайте наступні дії:

  1. Помити фрукти, ревінь і яблука нарізати брусочками.
  2. Цитрусові помити, зняти цедру і нарізати кружечками.
  3. Цедру залити водою і варити 5 хвилин.
  4. Процідити, знову закип'ятити. Розчинити цукор.
  5. Ревінь, апельсини і яблука помістити в тару, залити киплячим сиропом.
  6. Наполягати 60 хвилин.
  7. Сироп злити, закип'ятити і знову налити в тару.
  8. Компот закатати чистими кришками.

без закочування

Також є варіанти, коли компот не потрібно закочувати.

простий рецепт

простий рецепт

Візьміть 200 г цукру і 1 кг апельсинів.

Дотримуйтеся наступних етапів готування:

  1. Промити фрукти і акуратно зрізати цедру, бажано якомога тонше.
  2. Апельсини порізати на дві частини, вичавити сік.
  3. Вийде приблизно півлітра соку з м'якоттю, з нього потрібно прибрати тільки кісточки.
  4. У посуд з соком додати цедру, цукровий пісок і воду (до країв каструлі).
  5. Накрити кришкою, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  6. Прибрати з плити, дати настоятися і охолонути.
  7. Процідити і прибрати в холодильник.

З гарбузом

З гарбузом

Кількість інгредієнтів вказана на 500 г гарбуза. Знадобиться 1 стакан цукрового піску, 3 апельсина, 2 л очищеної води.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Якщо гарбуз велика, її потрібно розрізати на 2 або 4 частини. Зняти шкірку і видалити насіння.
  2. Нарізати спочатку смужками, потім невеликими кубиками.
  3. Приготувати сироп з цукру і води. У каструлю покласти гарбуз, залити сиропом, поставити на плиту.
  4. Варити чверть години на слабкому вогні.
  5. У цей час приготувати цитрусові. З одного фрукта зняти шкірку, вичавити сік.
  6. До цедрі додати 3 ст. л. цукрового піску і добре розтерти.
  7. З інших апельсинів зняти шкірку, нарізати м'якоть часточками. Додати до гарбузі, перемішати і проварити ще 5-7 хвилин.
  8. Влити апельсиновий сік і варити ще 3 хвилини.
  9. При бажанні можна спробувати напій на смак і додати цукор. Напій готовий.

З корицею

З корицею

Візьміть 4 апельсина, 2 л води, 5 г кориці, 200 г цукрового піску.

Далі виконайте наступні дії:

  1. Цитрусові очистити від шкірки. Нашаткувати часточками, засипати цукром.
  2. Почекати, поки вони пустять сік. Змішати його з водою, додати цукровий пісок і варити 20-25 хвилин.
  3. Засипати корицю і апельсинові часточки.
  4. Варити напій 10 хвилин на повільному вогні.
  5. Вимкнути і дати настоятися.

З журавлиною

З журавлиною

Запасіться 1 кг солодких апельсинів, 1 кг цукрового піску, 6 паличками кориці, 200 г журавлини і 12 зірочками бадьяна.

Тепер безпосередньо процес приготування:

  1. Промити цитрусові і ягоди. Добре просушити.
  2. З апельсинів зрізати шкірку. Видалити плівки і кісточки з м'якоті, порізати дольками.
  3. Апельсинові часточки помістити в підготовлену тару.
  4. Цедру залити водою, закип'ятити і варити 10-13 хвилин.
  5. Процідити, залити відваром цитрусові часточки.
  6. Через 15 хвилин злити відвар в каструлю.
  7. До часточок в посуд додати бадьян, корицю і журавлину.
  8. Приготувати сироп, додавши цукор до відвару.
  9. Додати його до апельсиновим часточок і дати настоятися.

З яблуками і вином

З яблуками і вином

Візьміть 300 г яблук, 1 склянка цукру, 2 середніх апельсина, 2 ст. л. вина.

Дотримуйтеся наступного алгоритму дій:

  1. Цитрусові очистити, нарізати тонкими кружечками.
  2. Видалити серцевини, нарізати кружечками яблука.
  3. Помістити яблучні дольки в тарілку і засипати цукровим піском.
  4. Скибочки фруктів і цитрусів помістити в вазочки, пересипати цукром, залити вином і прибрати на 2 години для настоювання.

З апельсинових кірок

З апельсинових кірок

Процес приготування компоту полягає в наступному:

  1. Ретельно вимити апельсини, зняти шкірку.
  2. Нашаткувати і залишити на 12 годин на кип'яченій воді.
  3. Подрібнити на м'ясорубці.
  4. Закип'ятити воду, засипати цукровий пісок і проварювати до його розчинення.
  5. У киплячий сироп засипати кірки і проварити 2 хвилини.
  6. Прибрати з вогню і настоювати 12 годин.
  7. Процідити, додати трошки лимонної кислоти і закип'ятити.
  8. Напій розлити в чисті пляшки.
  9. Перед вживанням розвести холодною кип'яченою водою в пропорції 1: 8.

Як показує практика, компот з апельсинів не є затребуваною заготівлею на зиму. І це дуже погано, адже існує безліч варіантів заготовки як з закочуванням, так і без нього.

Звичайно, основний компонент продається в магазинах протягом цілого року. Але все ж компот краще заготовлювати восени. Так він буде в рази корисніше, адже до нього додаються сезонні ягоди і фрукти. Завдяки цьому напій стає ще ароматні, більш насиченим і смачніше.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com