- Складові:
- Складові:
- Складові:
- приготування
- Складові:
- Складові:
- Складові:
- Відео: Як зробити домашній лимонад з апельсина і лимона
Ми звикли вважати, що лимонад можна купити тільки в магазині. Але ось корисного в ньому зовсім нічого немає. Тому ми розповімо, як зробити домашній лимонад з апельсинів і лимонів - виходить і смачно, і корисно.
Складові:
- цукор - 2 кг;
- лимони великі - 4 шт .;
- апельсини великі - 7 шт .;
- вода.
приготування
З апельсинів зчищають шкірку, заливаємо її окропом і на добу приблизно залишаємо. Потім дістаємо і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Рідина доводимо до кипіння, знову заливаємо перекручені скоринки і наполягаємо ще близько доби. Потім проціджуємо, корки викидаємо, додаємо цукор, кип'ятимо, додаємо сік і м'якоть лимона. Підготовлений охолоджений сироп розводимо за смаком холодною водою.
Лимонад з апельсинів і лимонів
Складові:
- апельсин - 1 шт .;
- цукор;
- корінь імбиру;
- лимон - 1 шт .;
- очищена вода;
- гілочки свіжої м'яти.
приготування
Гілочки м'яти моєму, листочки обриваємо і кладемо в склянку. Корінь імбиру очищаємо і дрібненько нарізаємо. Його кількість регулюємо виключно в залежності від особистих уподобань. Лимон і апельсин нарізаємо шматочками і кладемо в склянку. Всипаємо цукор або додаємо мед за смаком. Тепер всі інгредієнти ретельно розтираємо за допомогою дерев'яного маточки. У склянку насипаємо лід і заливаємо це все очищеною водою. Замість неї також можна використовувати газовану воду.
Лимонад з апельсина, лимона і грейпфрута
Складові:
- свіжовичавлений апельсиновий сік - 500 мл;
- свіжовичавлений грейпфрутовий сік - 200 мл;
- цукор;
- свіжовичавлений сік лимона - 100 мл;
- скибочки лимона і апельсина для прикраси;
- вода газована - 1,5 літра.
приготування
Змішуємо апельсиновий сік з лимонним і грейпфрутовим, додаємо цукор, збиваємо за допомогою віночка. Вливаємо газовану воду, розмішуємо охолоджуємо. Готовий цитрусовий лимонад розливаємо по келихах, прикрашаємо часточками лимона і апельсина.
Лимонад з м'ятою, лимоном і апельсином
Складові:
- тархун - 2 гілочки;
- м'ята - 2 гілочки;
- лимон - 4 шт .;
- апельсин - 1 шт .;
- базилік - 2 гілочки.
приготування
З двох лимонів акуратненько знімаємо цедру. З усіх лимонів і апельсина вичавлюємо сік. Подрібнюємо листочки базиліка, тархуна і м'яти. Додаємо цедру лимона. Кип'ятимо в каструлі воду, трохи її охолоджуємо, поміщаємо в неї цедру і подрібнену зелень. Даємо настоятися, потім настій проціджують, вливаємо сік лимона і апельсина і розмішуємо. Пряний лимонад охолоджуємо, наливаємо в високі келихи і прикрашаємо листочками м'яти.
Лимонад із заморожених апельсинів і лимона
Складові:
- апельсини - 4 шт .;
- цукор - 1 кг;
- вода питна - 10 літрів;
- великий лимон - 1 шт.
приготування
Апельсини і лимон обдаємо окропом і на ніч відправляємо в морозилку. Варимо сироп з цукру і 2 літрів води. Вранці фрукти дістаємо, чекаємо, щоб вони трохи відтанули, а потім ріжемо часточками. Кісточки, які періодично трапляються, викидаємо. Пропускаємо цитрусові через м'ясорубку і заливаємо 3 літрами води. Ми залишаємо хвилин на 20, а потім масу проціджуємо через дрібненько сито. У велику каструлю виливаємо сироп , Проціджений сік з цитрусових і 5 літрів води. Перемішуємо і розливаємо по ємностей.
Рецепт лимонаду з лимона і апельсина
Складові:
- вода фільтрована - 3,5 літра;
- апельсини - 3 шт .;
- пісок цукровий - 150 г;
- лимони - 2 шт.
приготування
З апельсинів і лимонів вичавлюємо сік. Шкурки цитрусових нарізаємо досить великими шматочками. Розміщуємо їх в окріп і проварюємо близько 7 хвилин. Всипаємо цукор. Вимикаємо лимонад, додаємо видавлений сік, охолоджуємо, проціджуємо і подаємо з кубиками льоду.
Відео: Як зробити домашній лимонад з апельсина і лимона
Відео: ЛИМОНАД ЗАМІСТЬ фантом / 5 ЛІТРІВ ЗА 15 ХВИЛИН / З 3 апельсинів
Поділитися в соціальних мережах:Схожі