Так, без довгих вступів, настрочив швидко рецепт обладнаного чизкейка з сиру в духовці. Я майже впевнена, що краще цього сирного чізкейку ви ще не пробували.
Вся принадність тут в апельсинах. Ну а якщо ви віддаєте перевагу більш кислі смаки, сміливо замінюйте апельсин лимоном. Або беріть і той і інший в співвідношенні 50/50.
На смак цей чізкейк з сиру нагадує класичний Нью-Йоркський чізкейк (це той, який запікається).
У поєднанні зі свіжими часточками апельсина - просто отпад!
Сир для чізкейку бажано брати більш ласий, тоді він буде більше нагадувати вершковий крем-сир. До того ж, це буде єдиний жир у даному десерті! Так що не скупіться.
Якщо ви, як я, давно шукали класний рецепт шоколадно-сирного чізкейку, то вам сюди: https://sladkiexroniki.ru//shokoladnyj-chizkejk/
І ще одна хороша новина: На 700 грам (!) Сиру нам знадобиться ... 35 гр. муки !!! Ну, що ще потрібно для щастя?
Хоча ні, ще один бонус наостанок: на всю підготовку у вас піде всього-на-всього 15 хвилин часу! Засікайте!
Складові:
- сир, масніший (від 9% і вище) - 700 гр.
- цукор - 170 гр.
- яйця - 6 шт.
- борошно - 35 гр.
- цедра апельсина - 1 шт. або лимона - 2 шт.
- сіль - ¼ ч.л.
- ванільний екстракт - 1 ч.л. (Опціонально)
- свіжі або консервовані фрукти для подачі
приготування:
- Протираємо сир в блендері до гладкою, однорідної сирної маси.
- Розігріваємо духовку до 190º Щедро змащуємо маслом і присипаємо борошном невелику, але глибоку роз'ємну форму діаметром 23 см і висотою не менше 7 см.
- Відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій мисці збиваємо міксером протертий сир, яєчні жовтки, борошно, 6 ст.л. цукру, терту цедру апельсина або лимона, ванільний екстракт і сіль.
- На середній швидкості збиваємо міксером яєчні білки до м'яких піків і поступово вводимо цукор, що залишився, продовжуючи збивати до утворення повітряної глянсовою меренги (3-4 хвилини)
- За допомогою спатули втручаємося 1/3 збитих білків в сирну масу і акуратно перемішуємо, тільки щоб з'єднати дві маси. Потім вводимо залишилася меренгу і знову трохи перемішуємо легкими рухами від низу до верху і від країв до центру.
- Викладаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо близько 55-60 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Якщо чізкейк зарум'яниться занадто швидко, накрийте його листом фольги.
- Перевіряємо центр чізкейку зубочисткою, і якщо зубочистка виходить суха, виймаємо чізкейк з духовки.
- Злегка охолоджуємо сирний пиріг у формі протягом 10 хвилин, потім проводимо ножем між пирогом і стінками форми. Потім знімаємо борту рознімної форми і залишаємо чізкейк до повного охолодження.
- Остиглий чізкейк покриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 2 години в холодильник, щоб дати йому гарненько застигнути.
Я подавала чізкейк з сиру з часточками свіжого апельсина, журавлиною і м'ятою.
Для любителів сиру є ще ось такий чарівний пиріг з яблучками .
Ну, що ще потрібно для щастя?