- Ну, а тепер по порядку. Як приготувати качку з апельсинами в духовці:
- Рецепт приготування качки з апельсинами.
Відгриміла низка одних свят, а на носі вже і нові! Щоб бути у всеозброєнні і знищити своїх гостей наповал, ви просто повинні підготувати на святковий стіл гаряче блюдо. Закуски закусками, а ось від смачного ситного страви ще ніхто не відмовлявся!
Ми не будемо надто оригінальними, якщо запропонуємо вам поставити на стіл запечену качку. Однак щоб додати маленьку родзинку в це блюдо і злегка його урізноманітнити, ми вам розповімо, як приготувати качку з апельсинами!
Як відомо, якщо ви маринуєте будь-яке м'ясо, то в маринад необхідно додати кислоту: лимонну, оцтову або винну. Завдяки цьому м'ясо вийде м'яким і соковитим. Найпростіший варіант маринаду для качки - це майонез. Адже в майонезі міститься оцтова кислота, яка і додасть в подальшому нашому м'яса соковитість і незвичайний смак.
Якщо ви смілива господиня і не боїтеся експериментів на кухні, то ми радимо вам в маринад додати трохи меленої кориці! Повірте, такого ви ще не пробували!
Ну, а тепер по порядку. Як приготувати качку з апельсинами в духовці:
- Качка домашня - 3 кг;
- Часник - 1 головка;
- Апельсин - 2 шт .;
- Майонез - 100 ... 150 мл;
- Сіль - 1 ст.л .;
- Запашний перець або суміш перців - близько 1 ч.л.
Рецепт приготування качки з апельсинами.
- Часник чистимо і промиваємо. Обсушуємо рушником або серветкою.
- Нарізаємо зубчики часнику на 2 або 3 частини, в залежності від їх розмірів. Качку ретельно миємо відразу в теплій воді, потім під проточною холодною. Обрізаємо кінчики крил і обсушуємо птицю. По всьому тілу робимо стільки надрізів, скільки вийшло у нас шматочків часнику (максимум 20). Намагаємося протикати птицю в тому місці, де м'ясо (грудинка в місцях 8-10, стегна і ніжки - по 2-4 проколу, спинка - 4-6 проколів).
- Тепер в ці ямочки закладаємо наш часник.
- Відкладаємо качку в сторону і займаємося маринадом. Викладаємо в глибокий посуд майонез, додаємо сіль і перець (якщо ви зважилися на використання кориці, додайте її саме зараз, буквально пару пучок).
- Апельсини моєму. Сік одного апельсина видавлюємо в маринад, все акуратно перемішуємо, намагаючись зробити це рівномірно, щоб у нас потім не було неоднаково просолених місць.
- Другий апельсин очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками.
- Додаємо нарізаний апельсин в маринад і залишаємо його там на 15 хвилин.
- Після закінчення цього часу закладаємо маринований апельсин всередину тушки качки, а маринадом ретельно змащуємо нашу качку.
- Тепер відправляємо нашу качку в чистий пакет і гарненько його зав'язуємо, намагаючись створити вакуум. Можна для цих цілей використовувати харчову плівку. Ми залишаємо птицю маринуватися не менше ніж на 4 години в холодильнику. Оптимально маринувати качку на ніч перед днем готування.
- Замариновану зазначений час качку викладаємо на злегка змащений олією лист і відправляємо в розігріту духовку. Перша година печемо качку при низькій температурі в 120-160 градусів, а потім збільшуємо температуру до 180-200 градусів і запікаємо птицю ще 2-3 години.
- Подаємо з картопляним пюре, прикрасивши квіткою з апельсина. Смачного! Дізнайтеся також, як приготувати качку запечену з чорносливом .