рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Папуга Кореллі. Все про Кореллі: фото, зміст

  1. Зовнішній вигляд Кореллі
  2. Навколишнє середовище папугу Кореллі
  3. зміст корелл
  4. види корелл
  5. строкаті Кореллі
  6. Лютін Кореллі
  7. коричневі Кореллі
  8. перламутровий Кореллі
  9. білолиці Кореллі
  10. харчування корелл
  11. Як визначити вік і стать птиці
  12. Клітка для птахів

Корелла - папуга з сімейства какаду. Кореллі часто містять будинку в якості домашнього вихованця, тому необхідно знати все про Кореллі, щоб правильно доглядати за ними.

У цих птахів є відмінна риса - вони мають високий чубчик на голові і довгий хвіст загостреної форми.

Зовнішній вигляд Кореллі

Забарвлення оперення різниться в залежності від статевої приналежності птахів. Основний колір пір'я самки - сірий. Нижня частина темніша, а голова і чубчик - світлі з жовтуватим відтінком. На щоках самок є коричневі плями. Самці яскравіше, їх тулуб має темно-сіре забарвлення. Чубчик і голова самця жовтого кольору, передня частина і щоки мають сірий відтінок. На щоках у них плями оранжевого кольору. Оперення хвоста і крил має чорне забарвлення з синім відливом. Ці пернаті мають короткий дзьоб.

Доросла особина Кореллі в довжину досягає 30-33 см, довжина хвоста при цьому становить 15-16 см. Важать ці пернаті близько 90 грам.

Корелла - папуга з сімейства какаду

Корелла (Nymphicus hollandicus).

Навколишнє середовище папугу Кореллі

Зустрічаються ці милі пташки практично на всій території Австралії, за винятком лише дуже посушливих районів і східній частині материка, де розташовані вологі ліси. Також неможливо зустріти цих пернатих поблизу с берегом. Зовні ці птахи частково схожі з какаду, але Кореллі мають більш довгий хвіст і виглядають елегантніше. Так само, як і у какаду, у цих пернатих є чубчик, пір'я якого опускаються і піднімаються в залежності від настрою птиці.

Так само, як і у какаду, у цих пернатих є чубчик, пір'я якого опускаються і піднімаються в залежності від настрою птиці

Корелла - птах сімейства какаду і єдиний вид свого роду.

Цікава особливість: у Кореллі немає в оперенні шару, який відповідає за структурну забарвлення, тому колір пір'я визначається виключно пігментами. Догляд за цими пернатими набагато простіше, ніж за більш великими представниками сімейства. Кореллі можна тримати не тільки в вольєрах, але і вдома.

зміст корелл

Довгий час Кореллі не користувалися популярністю в якості домашніх вихованців, їх затьмарювала слава хвилястих папужок, хоча зміст цих птахів дуже схоже. І тільки коли з'явилося різноманіття мутацій, а значить і забарвлень, Кореллі, вони стали набувати популярності як декоративні птахи.

І тільки коли з'явилося різноманіття мутацій, а значить і забарвлень, Кореллі, вони стали набувати популярності як декоративні птахи

Протягом всього року, за винятком періоду розмноження, вони тримаються невеликими групами.

У порівнянні з какаду, ці пернаті завдають меншої шкоди, вони практично не схильні до руйнувань. Це дає можливість утримувати їх в самих простих вольєрах, що складаються з дерев'яного каркаса і металевої сітки. Кореллі можуть проживати зграєю. Їх можна підселити до хвилястим папугам - вони добре сусідять.

Ще однією перевагою цих пернатих перед папугами є більш тиха і мелодійна трель, ці пташки співають зі свистом, але сусідам дискомфорту це не завдасть - вони не почують трель вашого улюбленця. Кореллі відмінно адаптувалися до мешкання в житлових будинках і здатні жити там довго і щасливо. Птахи відчувають прихильність до господарів, що не властиво більшості більших птахів.

Одного погляду на цих пернатих достатньо, щоб визначити стать птиці: самці мають жовтувато-лимонну голову і помаранчеві плями в області вух. Тулуб птиці, в основному, сіре. Частина крила має біле забарвлення, а рульове пір'я - практично чорні. Голова самки зверху сіра, а знизу має жовтий хвилястий візерунок. Молоді самці зовні схожі з дорослими самками. Виняток становлять восковица, що має перед сірим забарвлення (у самок), а рожевий, і довжина рульового пір'я - у молодих самців вони коротші.

Також розпізнати молодого самця можна по видається їм трелі, причому зробити це можна навіть до досягнення нею 6-місячного віку, коли він змінює своєї оперення на «доросле».

види корелл

Варіації кольорової гами пір'я корелл обмежені, їх менше, ніж у інших папуг. Це пов'язано з особливостями будови їх оперення. Деякі держави, зокрема США, мають свої виставкові стандарти цих пернатих. Всі види цих пташок однакові в здатності наслідувати мови і пріручаемості.

Всі види цих пташок однакові в здатності наслідувати мови і пріручаемості

Законодавство Австралії не дозволяє вивозити корелл за кордон.

строкаті Кореллі

Цей різновид була виведена в 1949 році в штаті Каліфорнія. Цікаво, що навіть усередині підвиду можуть спостерігатися відмінності. Основний колір оперення - сірий, на ньому присутні блідо-жовті плями. У деяких представників цього різновиду ноги повністю рожеві, включаючи кігті.

У деяких представників цього різновиду ноги повністю рожеві, включаючи кігті

Кореллі швидко приручаються і можуть вивчати окремі слова, а також мелодії.

Люди, що займаються розведенням корелл, вважають за краще птахів, забарвлених повністю симетрично, включаючи розташування плям, проте не можна передбачити, які пташенята будуть навіть у ретельно підібраних особин.

Лютін Кореллі

Ці пернаті з'явилися в 1955-1959 роках. Якщо уважно подивитися на дорослу особину, то легко можна визначити її статеву приналежність. Кермові пір'я самок мають жовтий хвилястий візерунок на нижній частині. Така особливість забарвлення обумовлена ​​мутацією, безпосередньо пов'язаної з підлогою.

коричневі Кореллі

Свою назву цей різновид завдяки забарвленню - у цих пернатих основний колір не сірий, а коричневий. З'явилася ця мутація в 1950 році в Новій Зеландії. Вивели цих корелл в штучних умовах - у вольєрах, однак є відомості, що і серед представників дикої форми, що мешкають в Австралії, були помічені птиці з коричневим оперенням.

Вивели цих корелл в штучних умовах - у вольєрах, однак є відомості, що і серед представників дикої форми, що мешкають в Австралії, були помічені птиці з коричневим оперенням

Виведено кілька колірних варіацій корелл - чисто білі, перлинні, строкаті і інші.

Як і у Лютін корелл, у коричних представників виду забарвлення безпосередньо пов'язаний з підлогою. Дорослішаючи, самці набувають більш темне забарвлення в порівнянні з самками.

перламутровий Кореллі

У цьому різновиді мутація торкнулася розподіл колірного пігменту оперення. У центрі перо залишається блідим, а краю стають темнішими завдяки сконцентрованому там меланину. У міру дозрівання такий контраст в забарвленні у самців зникає, оскільки в цей період меланін перерозподіляється в ті ділянки, де є його недолік - в центр.

У міру дозрівання такий контраст в забарвленні у самців зникає, оскільки в цей період меланін перерозподіляється в ті ділянки, де є його недолік - в центр

Тривалість життя птахів до 20-25 років.

Не так давно з'явився підвид цих птахів, у яких забарвлення самців не змінюється протягом усього життя. Завдяки цьому з'явилася можливість схрещувати цей різновид з іншими, як більш світлими, так і більш темними видами і отримувати нові мутації, серед яких перламутрові коричні і перламутрові Лютін Кореллі.

білолиці Кореллі

В ході мутацій у цих птахів зникли помаранчева і жовта забарвлення. Голова самки сірого кольору. Кермові пір'я представниць слабкої статі мають білий хвилястий візерунок. Самці зовні відрізняються, у них присутня біла маска і темно-сірий колір основного оперення.

харчування корелл

Зазвичай ці птахи вживають в день півтори столові ложки корми. Заводчикам обов'язково потрібно стежити, щоб птах не переїдати, це згубно для їхнього здоров'я. Максимально допустима денна норма корму - дві столові ложки. Слід давати Кореллі фрукти і овочі, щоб заповнити потребу в мінералах, вітамінах та мікроелементах.

Слід давати Кореллі фрукти і овочі, щоб заповнити потребу в мінералах, вітамінах та мікроелементах

Кореллі майстерно клянчать шматочки їжі і відкривають замки поки ніхто не бачить.

Як визначити вік і стать птиці

Самки і самці, дорослі особини і молоді зовні схожі, тому відразу визначити вік і стать пернатого вихованця досить складно. Найпростіше визначити вік у класичних сірих корелл. У цьому різновиді дорослі особини трохи перевершують в розмірах молоде потомство. Зростання цих птахів відбувається до першої линьки.

Зростання цих птахів відбувається до першої линьки

Папуги-Кореллі своє невдоволення щиро висловлюють моторошними, ріжучими слух неприємними криками.

Дорослі особини мають більш темні лапи і дзьоб. Молоді особини можуть похвалитися більш випрямленою чубчиком в порівнянні з дорослими птахами. Найскладніше визначити стать у білих корелл, зовні птиці практично не відрізняються між собою і тому візуально відрізнити самку від самця неможливо.

Клітка для птахів

Якщо корелл планують утримувати в клітці, то вона обов'язково повинна бути просторою і мати досить великі розміри. Причому краще, щоб у клітини була велика довжина, а не висота, так ці пернаті отримують більше простору і свободи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com