рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чи можна купати маленьких кошенят. З якого віку можна купати кошенят британців? Як правильно мити в перший раз?

  1. Як помити кошеня вперше?
  2. Підкажіть! коли можна перший раз помити кошеня
  3. Скільки разів на рік можна купати кошеня?
  4. Сам собі «Мойдодир»
  5. Купання і линька
  6. Як часто потрібно мити котів?
  7. Чим мити кішку?
  8. Як правильно купати кішок?
  9. Кілька питань, на які слід знати відповіді, перед купанням кошеня. Навіщо? Коли? Як часто? Якими...
  10. ЧИМ МИТИ КОТЕНКА
  11. ТИПИ шампунь для КОТЯТ
  12. Як купати КОТЕНКА
  13. ВІЙСЬКОВІ ХИТРОЩІ
  14. ЯКЩО КОТЕНОК НЕ ХОЧЕ вилизувати САМ
  15. ЯКЩО потрібно помити попу
  16. заводчиків
  17. З якого віку можна купати
  18. Які шампуні використовують для кішок і кошенят

Kuzmin Andrey, Shutterstock.com

Один з перших питань, що виникають у новоявлених кошатніков, стосується того, як спокутувати кошеня. Незважаючи на те, що часті купання кішкам не потрібні, час від часу вам доведеться влаштовувати своєму вихованцеві лазневі заходи. Чим раніше ви привчите кошеняти до купань, тим простіше це буде робити, коли він виросте.

Для купання кішок я використовую тазики. Їх має бути два: в першому ми промачівают шерсть, у другому змиваємо шампунь. Зазвичай душову насадку я не використовую, але одного разу мені довелося її задіяти. Мій красень-перс піддався покликом плоті і втік через відкриту кватирку на вулицю. Шукали ми його довго, але безрезультатно. Через ... дев'ять місяців він повернувся, але в якому вигляді! Ось тоді-то я і влаштувала йому душ, так як навіть після п'ятого разу вода в тазику була такою, ніби в ній розчинили цегла. Це я до того, що продовжує питання: де це домашній кіт може так сильно забруднитися, що його треба купати?

Купати треба було і кошеня, взятого з коробки з написом: «Віддам в хороші руки». Я не змогла пройти повз і вибрала самого маленького і брудного. Він лежав на дні, а по ньому повзали його старші побратими. Пахло від малюка зовсім духами. У питанні про те, як спокутувати кошеня. головне - вибрати правильну температуру води, тоді малюк відразу і не зрозуміє, що його занурили в воду, а коли зрозуміє, ласкаві слова і погладжування заспокоять його.

Воду я визначаю ліктем. Не повинно бути ні холодно, ні гаряче. Спокійно візьміть кошеняти під передні лапки і повільно опустіть у воду. Не треба відразу його намалювати. Дайте йому трохи звикнути, але і занадто баритися теж не варто. При намилюванні я використовую такий нехитрий прийом: шампунь розводжу в стаканчику водою і вже в розведеному вигляді розподіляю по шерстці. Так і намалювати, і змивати буде легше.

Як помити кошеня вперше?

    Anna Pupchenko 7-05-2015, 21:29 15764

Купання кішок - особливий аспект їх змісту. Причому одні господарі і вихованці спокійно переживають цей процес, а для інших він перетворюється в регулярну драму. У чому ж різниця? Чи можна привчити кота купатися, або це повністю визначається його характером? Насправді, ставлення кота до води в цілому і купання зокрема багато в чому залежить від того, як помити кошеня вперше. Якщо вам вдасться зробити перше купання кошеня нестрашним для нього або навіть приємним, то майже напевно в майбутньому у вас не буде проблем з миттям вихованця.

І навпаки: чи варто всього лише раз помити кошеня неправильно, і можна назавжди розпрощатися з мріями про безпроблемних водних процедурах. Якщо кота злякає першому митті, то спогади про перенесений страху будуть переслідувати його навіть при звуці води, що ллється з крана води. Ось чому так важливо правильно викупати кошеня вперше. Навіть якщо надалі ви маєте намір використовувати нашийники від бліх і спеціальні препарати, рано чи пізно доведеться помити кота від бліх. І в ваших інтересах, щоб він був привчений до купання з дитинства.

Коли можна купати кошеня вперше? Навіщо мити кошенят?

Маленькі кошенята настільки милі і гарненькі, що нікому не приходить в голову їх мити. До того ж, кішка-мама постійно умиває малюків мовою, а котяча слина краще будь-якого синтетичного шампуню справляється із завданням підтримки чистоти. І все ж рано чи пізно виникне питання, чи потрібно купати кошеня? І якщо так, то коли починати? З цим питанням краще звернутися до професійних заводчикам. За їх досвіду, купання маленьких кошенят потрібно організувати за такими правилами:

Kuzmin Andrey, Shutterstock

Підкажіть! коли можна перший раз помити кошеня

набираєте води в тазик, засовує туди кошеня, водичкою мочіть, шампунчіком спеціальним для кошенят намилюйте, змиваєте водою, тепленькою.

Вам знадобитися:

тазик - 1 шт.

кошеня - 1 шт,

водички - 2-3 л.

шампунчіка - 5-10 гр,)))

Lerus_fish Профі (696) 6 років тому

Ну не раніше ніж в 1,5 місяці. Для безпеки. І кошеня повинен бути здоровий. Добре їсти, регулярно ходити в туалет, щоб очі і носик чистенькі.

Якщо викупати кошеням, то в подальшому він МОЖЛИВО буде менше боятися води. У кішок максимальне сприйняття закладається в котеночном віці. До шести місяців. І якщо кіт буде дозволяти себе купати, то це дуже добре. Інакше - ціла проблема. Покусані руки, перевернуті тазики.

Купайте, тільки акуратно, щоб вушка не залити водою і не злякати. Шампуні використовуються за типом вовни; для довгошерстих, короткошерстих і т. д. Гарненько його витріть і тримайте в теплі.

Після купання кішки вилизуються, ковтають більше вовни, тому потрібно давати пасту для виведення шерсті або використовувати соотвествующий корм.

Джерело: Форум

Марія Бизюкова Мудрець (13402) 6 років тому

а навіщо взагалі мити? він що у вас варенням вимазаний?

це величезний стрес для кошенят. мити потрібно в міру забруднення, якщо вже взагалі весь брудний, тоді вже прапор в руки.

моєму 9.5, що його не мили і не збираємося! він сам відмінно справляється.

Terra Incognita Просвітлений (25243) 6 років тому

одного разу наш колишній сусід врятував новонароджених кошенят.

їх рудий кіт гуляв з вуличної білосніжною кішкою. Кішку підгодовували, особливо сусіди. Говорили, що ж робити, раз вона любицця з нашим котом. І коли вона була вагітна, то їй у двері підготували містечко. Але вона, дурепа, пішла народжувати на вулицю під кущі. Один в одному місці, інший в іншому місці лежали.

Була осінь, вони замерзли і були без ознак життя.

Він їх відігрівав в теплій (не гарячою воді). Возився з ними дуже довго, притримуючи головки.

Всі три кошеня вижило. Все в матусю, тільки один з рудим плямою. Кішка їх годувала і доглядала все-таки. Господарі знайшлися відразу, слава богу.

Скільки разів на рік можна купати кошеня?

Lonely Профі (936) 8 років тому

Догляд за ТВАРИН

Кошеня до року купати без гострої необхідності не рекомендують, дорослу кішку купають від 2 до 4-х разів на рік СПЕЦІАЛЬНИМИ шампунями (придбайте їх в зоомагазині). Першу противоглистную профілактику проводять у віці 3 місяці, потім кожні 3-6 міс. (Але не менше 2-х разів на рік, навесні та восени) препаратом Дронтал (купите в зоомагазині). з розрахунку на вагу тварини. НЕ МОЖНА купувати протиглистні препарати в людській аптеці, вони можуть привести до смерті тварини.

У кошеняти можуть бути невеликі негнійний виділення з очей - не лякайтеся, кошеня здоровий, у деяких порід перенісся втиснула усередину або за рахунок короткого носа здавлюється слізний канал - звідси і слізки. Потрібно в міру необхідності витирати ці виділення ватним тампоном, змоченим в кип'яченій воді або чайній заварці.

Вуха оглядають раз в тиждень. Чистять в разі необхідності, але не рідше 1 разу на місяць (на сірник намотати вату, змастити вазеліном і протерти всередині вушну раковину, глибоко НЕ залазити).

З дитинства привчають до гребінця - продається в зоомагазині. Довгошерстих кішок розчісують кожен день, інакше шерсть може звалятися, використовуючи для цього металевий гребінь з рідкими закругленими зубцями. Короткошерстих кішок чешуть гумової руковіци, що імітує котячий мову (змочують теплою водою) 1-2 рази на тиждень. Пуходеркой користуватися не можна, вона видирає підшерсток і псує зовнішній вигляд вовни.

Посуд кішки потрібно утримувати в чистоті. Мити після кожного прийому їжі, не залишати в тарілці залишки швидкопсувної їжі. Сухий корм можна залишати на весь день, він не псується. Свіжа вода повинна бути завжди.

Багато починаючі аматори задаються питаннями: чи потребують кішки в купанні і як часто можна мити кішок? Думки власників діаметрально протилежні. Одні вважають, що кішки самі дбають про себе, вилизуючи шорстким язичком, а купання тільки шкодить якості вовни. Їх опоненти ні на хвилину не замислюються, чи потрібно мити котів, і переконані, що водні процедури приносять тільки користь вусатим вихованцям.

Сам собі «Мойдодир»

Здорова кішка - саме охайна тварина з усіх домашніх вихованців. Доглядаючи за шубкою, вона не пропускає ні сантиметра, методично слизової з вовни осів за день пил. Чим більше кішка подорожує по своїй території, чим більшу активність проявляє, тим прискіпливіше вона вилизується, знищуючи не тільки сміття, а й неприємні запахи. Дивлячись на таку обережність, багатьом і в голову не прийде роздумувати про те, як часто потрібно мити кішку. Навіщо взагалі її мити? Хвостаті принцеси і самі прекрасно справляються. Крім того, кішки століттями жили в селах в якості крисоловок, але ніхто ніколи не купав їх. І при цьому мисливці прекрасно себе почували! Чому ж сучасні власники повинні обтяжувати себе роздумами на тему: чи потрібно мити котів?


Вирушимо років на сто назад, в яку-небудь село: кругом зелень, чиста річка, з якої навіть пити можна, ніяких смітників. Благодать і екологічна чистота! А що за вікном? Сміття, брудні підвали, вихлопні гази, кислотні дощі і міріади мікробів. Ми не бачимо небезпечні речовини, але вони всюди, і обов'язково осідають на котячої шерсті, а потім потрапляють в її шлунок, коли чистюля вилизується. Так як помити кішку однозначно простіше, ніж лікувати вихованку від заробленого хронічного захворювання, варто приділити купання годину часу.

А якщо вихованка ніколи не виходить на вулицю? Чи потрібно мити домашніх кішок, адже вони не «збирають» всю ту небезпечну «бруд»? Досвідчені заводчики вважають, що обов'язково потрібно, так як шкідливі бактерії проникають в приміщення по повітрю і на одязі людей. Зрозуміло, кішок квартирного змісту купають рідше.

Купання і линька

Під час сезонної зміни вовни кішка доглядає за собою з особливою ретельністю, намагаючись зібрати з шубки все випадають волоски. Вихованка проковтує шерсть, яка збирається в шлунку в щільний клубочок. Деякі кішки «радують» власників, відригуючи шерсть на улюблений килим - це найкращий, але не ідеальний варіант . Гірше, коли кішка з якихось причин не відригує шерсть, страждаючи від важкості у шлунку, утрудненого травлення, а в окремих випадках навіть від. Купання прискорює процес линьки, так як вода і механічні маніпуляції сприяють видаленню відмерлих волосків. Але варто поцікавитися у заводчика, як часто можна мити кішок під час линьки: деякі породи втрачають занадто багато вовни, розбудовуючи власників лисинами на боках (все). «Плюшевим», довгошерстим і короткошерстних кішок з нормально розвиненим підшерстям через купання не загрожує.

Мокра кішка, всупереч існуючій думці, в тепличних умовах не потребує. Середня кімнатна температура - цілком підходящі умови для природного висихання. Набагато небезпечніше для мокрої вихованки протяги, тому вікно і двері в кімнату, де сохне кішка, слід прикрити. Інша небезпека - стрес, якому піддається кішка, що не привчена до водних процедур. Нервовій системі здорової вихованки нічого не загрожує, а от самопочуття ослаблених або хворих тварин може погіршитися. - ще один привід відкласти «заплив». Кошенят до повної зміни зубів купають, тільки якщо виникла реальна необхідність.


Кошенят до повної зміни зубів купають, тільки якщо виникла реальна необхідність

А чи можна купати? Вагітність - не хвороба, щеплення давно зроблені, та й гігієну хотілося б тримати на рівні, адже кішка скоро стане мамою. Однак ветеринари, по нижчеперелічених причин, дають негативну відповідь на питання: чи можна мити вагітну кішку? Майбутню матусю слід викупати, тільки якщо вона забруднилася в чомусь такому, що не повинно потрапити в її шлунок.

Небезпека травми виникає при кожному купанні. Кішка може ніяково вистрибнути з ванни, впустити на себе який-небудь предмет або впасти, послизнувшись на гладкій поверхні. Для кішки легкий забій небезпеки не представляє, але малюкам може нашкодити навіть незначна травма.

Протяг і стрес можуть стати причиною викидня або патології вагітності, якщо вихованка при надії захворіє. А чи можна купати вагітну кішку, якщо термін невеликий? Це залежить від температури в кімнаті і від ставлення майбутньої матусі до води: якщо кішка не боїться водних процедур, можна спокутувати її при необхідності.

Хімія, яка присутня навіть в дорогих, теж може нашкодити малятам, хоча для самої кішки ніякої небезпеки не представляє. Як би ретельно власник ні змивав шампунь, частина кошти все одно залишиться на шерсті і потрапить в котячий шлунок. Чи можна мити вагітну кішку знаючи, що вона наковтається хімії? Звичайним шампунем небажано, краще застосувати суху чистку шерсті: чотири столові ложки мелених вівсяних пластівців (або крохмалю) і дві чайні ложки дитячої присипки. Порошок акуратно втирають в шерсть, масажують і ретельно вичісують. Це ж засіб виручить, якщо власник розмірковує, чи можна купати годує кішку (хімія, протяги і стрес можуть призвести до припинення лактації або зниження якості молока). Якщо необхідно традиційне купання, шампунь повинен бути максимально безпечним - на основі натуральних компонентів, для кошенят.

Як часто потрібно мити котів?

Якщо кішка не виходить з дому, а власник не забуває регулярно вичісувати її, досить мити улюбленицю раз в три місяці. А як часто потрібно мити кішку, що гуляє у дворі? Якщо сім'я живе поблизу автомобільної або залізниці, то раз в півтора-два місяці, якщо кругом сільська місцевість - три-п'ять разів на рік. Найчастіше купають голих кішок - влітку раз на два тижні, взимку раз на місяць. Професійні шампуні для миття кішок дозволяють купати вихованку хоч кожен місяць, підтримуючи шубку в ідеальному стані, не пересушує шкіру і шерсть.

Чим мити кішку?

Чи можна мити кішку милом або людським шампунем? Можна, якщо власника не турбує якість вовни вихованки. Людські шампуні і тим більше мило за рівнем pH категорично не підходять для котячої шерсті, і не можуть наситити її корисними речовинами. Якісний шампунь не тільки безпечний, але і економічний - однієї пляшки вистачає на рік.


Так що можна мити кішку і? Відштовхуватися слід від типу вовни і її стану. Шампуні для вихованок з короткою шерстю містять масла і інші активні речовини, які структурують шерсть - кожен волосок після купання лежить рівненько, щільно прилягаючи до шкіри. Якщо таким шампунем вимити сибіряка або перса, розкішна пухнаста шубка буде висіти жалюгідними бурульками. Стан вовни - суха, жирна, ламка, повітряна, - також важливо. Наприклад, у сибірських котів в області крупа часто збираються надлишки жиру - якщо такого вихованця викупати з заподіянням живильного шампуню з додаванням масел, жиру стане тільки більше.

Як правильно купати кішок?

  • розплутуємо ковтуни і вичісуємо шубку, видаляючи випадають волоски;
  • захищаємо вушка ватяними кульками;
  • розводимо шампунь теплою водою 1к2 або 1к3, якщо засіб концентроване;
  • прибираємо подалі все, що кішка може перевернути або впустити, випадково зачепивши лапкою;
  • наливаємо в ванну води стільки, щоб рівень доходив до живота кішки. Температура води для купання кішок - приблизно 37 ° C;
  • укладаємо на дно ванни прогумований килимок або махровий рушник, складений у кілька разів (килимок краще, він важче і зовсім не ковзає);
  • без нервів, спокійно, але впевнено, ставимо кішку на килимок;
  • пластиковим (обов'язково небитким) стаканчиком черпаємо воду з ванної і поливаємо кішку, починаючи з крупа (якщо відразу лити воду на плечі, вихованка може злякатися, нехай спочатку звикне до температури води, до процесу, до звуку води, що ллється);
  • намочивши гарненько шерсть, наносимо шампунь, акуратно втираємо в шубку по зростанню вовни і залишаємо «попрацювати» на пару хвилин;
  • ретельно змиваємо шампунь і наносимо кондиціонер. Якщо кішка дуже брудна або шерсть проблемна (погано вкладається, збивається в ковтуни), шампунь потрібно наносити двічі;
  • шампунь і кондиціонер потрібно ретельно змивати, так як залишки миючого засобу обтяжують шерсть, пересушують її і притягують сміття;
  • терти шубку рушником не можна, кішку слід звернути в великий рушник і дочекатися, поки тканину вбере вологу;
  • якщо в кімнаті тепло, не варто користуватися феном (зрозуміло, фен необхідний для виставкової підготовки).

Головне - без насильства. Тільки ласка, невимушеність і вмовляння. Поради на кшталт: «Покличте помічника, скрутіть кішку в три вузла або впіхніте в тісний таз, щоб не змогла втекти» дають люди, які не розуміють психологію цих тварин. Чим більше кішка довіряє власникові, тим спокійніше переносить все, навіть найнеприємніші маніпуляції. А яке може бути довіра після насильницького купання?

Кілька питань, на які слід знати відповіді, перед купанням кошеня. Навіщо? Коли? Як часто? Якими засобами? Про що не забути? Так ви позбавите вашу кішку і себе від зайвого стресу.

Навіщо потрібно купати кошеня?

  • Відмірають волоски значний легше відаляються при купанні, значить, даже во время актівної линьки необходимость щоденно розчісування вовни відпадає. Так як здебільшого вона відаляється во время купання, це рятує квартиру від Додатковий прибирання в период линьки. І в підсумку економія годину.
  • У процесі купання и відразу после него дуже зручне провести інші гігієнічні процедури: почистити вушка, пострігті кігті, протерті очі.
  • При регулярному миття кішка має більш доглянутий вигляд.
  • Если у кошенят блохи, кліщі або грибок, то купання может стать Частина лікувальніх процедур.

Коли потрібно починати купання?

Чим раніше кошеня почне купатися, тим спокійніше буде поводитися під час цієї процедури, коли підросте. Ідеально, якщо кошеня з перших місяців життя привчений заводчиком; якщо немає - привчати треба з перших тижнів життя кошеня у вашому будинку, як тільки закінчиться період адаптації.

У перші тижні життя кошеня в купанні немає потреби, по-перше, тому що в цьому віці перепади температури, неминучі при купанні, можуть нанести дитині більше шкоди, ніж користі, та й мама-кішка прекрасно справляється з цим завданням.

Як часто купати кошеня?

Оптимальним представляється щотижневе купання в період линьки і раз на два тижні - в решту часу. Хоча краще прислухатися до побажань самої кішки. Деякі біжать купатися кожен раз, коли у ванній наливається вода!

Якщо вам здається необхідним мити частіше, необхідно підібрати засіб, який не пересушить шерсть і шкіру, і підійде для вашого кошеняти.

Які засоби використовувати для купання?

Вибір засобів для купання кішок зараз величезний. Є шампуні для кошенят і кондиціонери, що видаляють сильні забруднення, зволожуючі шерсть і шкіру, підсилюють забарвлення або, навпаки, відбілюючі. Але для маленького кошеняти, який живе в квартирі, краще використовувати засоби для кошенят, відповідно до віку.

Якщо перший досвід купання виявився невдалим, і вода викликає у кошеняти паніку, існує альтернатива, а також заміна традиційне миття: сухий метод купання з допомогою сухого шампуню. Спеціальна ароматизована пудра втирається в шерсть кішки, а потім вичісується.

Однак, вона не замінює повноцінного купання, і через деякий час, коли реакція на воду ослабне, можна повторити спроби привчання до традиційних способів купання.

Що потрібно врахувати?

  • Інтервал між годуванням і купанням повинен скласти 3-4 години.
  • Перед купанням потрібно підстригти кігті і розчесати шерсть. Якщо до миття у кішки були ковтуни, в процесі миття ситуація тільки погіршиться.
  • Для перемикання уваги кошеня можна відвернути улюбленою іграшкою, мильними бульбашками, гумовим м'ячиком.
  • Після купання кошеня повинна чекати нагорода. Яка? Ви напевно знаєте краще, що найбільше порадує вашого улюбленця.

Наталі Тай, м Обнінськ
Клуб Тайських Котів

Власники кошенят часто задаються питанням: а як і чим помити кошеня? Вважається, що кошенят і кішок потрібно мити в міру необхідності (звичайно, у кошенят такі ситуації трапляється набагато частіше, ніж у дорослих кішок). Кішка в день виділяє стільки ж слини, скільки і сечі! Природою передбачено, щоб кішка за допомогою вилизування очищала себе сама! Для кішок з короткою шерстю таке щоденне природне умивання одночасно і масаж шубки, і догляд за шерстю. Ще одна мета щоденного «умовно» - злизати з вовни речовина, що містить вітамін В, який необхідний кішці, щоб регулювати свій психічний рівновагу. Наприклад, коли кішка роздратована, вона часто вилизується, тобто вона таким чином заспокоюється.

Шампуні взагалі, навіть спеціалізовані, не корисні для кішок, тому що змивають жири, яка і робить шкурку блискучою і здоровою. Постійне миття сушить шкіру, робить її більш вразливою до інфекцій. У зв'язку з цим рекомендується купати вихованця не частіше ніж 1 раз на 2 місяці.

Тайський кошеня Сольвейг
Фото Riffi, м Липецьк
Клуб Тайських Котів

Якщо ви збираєтеся в майбутньому відвідувати виставки з кішкою / котом, то необхідно привчати кошеня з дитинства до процедури миття (тайських кішок рекомендується мити за 3-7 днів до виставки шампунем для білих кішок). Пам'ятайте, що відчуття, випробувані кішкою при першому купанні, багато в чому визначають її подальше ставлення до цієї процедури. Тому потрібно докласти всіх зусиль до того, щоб миття викликало у неї позитивні або нейтральні емоції.

ЧИМ МИТИ КОТЕНКА

Ні в якому разі не мийте кошеня людським милом або шампунем, оскільки у людини і кішки різний кислотно-лужний (PH) баланс шкіри. Рівень PH шкіри людини - від 3,5 до 5,5 одиниць (до 6 доходить рідко), а у кішки - від 3 до 6 одиниць. Тому, щоб не травмувати котячу шкіру і не зіпсувати шерсть, кішку краще мити спеціальними шампунями для кошенят і кішок.

Якщо кошеня трошки забруднився, то немає необхідності мити його цілком. Можна почистити забруднене місце вологими серветками.

У разі необхідності позбавлення від бліх, краще скористатися не шампунем проти бліх, а краплями на холку (Фронтлайн, Стронгхолд). Це простіше, ефективніше і менш токсично.

ТИПИ шампунь для КОТЯТ

  • Звичайний рідкий шампунь. Хороший шампунь не тільки позбавить від бруду, а й зробить шерсть кішки м'якою і шовковистою. Імпортні шампуні коштують досить дорого, але і багато вітчизняних марки також добре призводять шерсть в порядок. Рідкі шампуні найбільш спеціалізовані, можуть бути проти бліх та кліщів, проти сплутування вовни, для чутливої ​​шкіри і т.п. Спосіб застосування: див. Нижче "Як купати кошеня».
  • Сухий шампунь (шампунь-пудра). Це золота середина між котячим страхом перед миттям і насильницьким вичісуванням. Через деякий час після нанесення пудру (сухий шампунь) зчісують з шерсті тварин разом з брудом. Хороший сухий шампунь очищає майже так само ефективно, як і рідкий. Якісний сухий шампунь також полегшує розчісування. Сухий шампунь - це порятунок, якщо кішка панічно боїться води. Цей шампунь підходить для частого вживання, так як не сушить шкіру і не пошкоджує захисний жировий покрив волосся. Спосіб застосування: переконайтеся, що шерсть кішки абсолютно суха, видаліть щіткою омертвілі волосся, щедро посипте і ретельно вчешіте пудру в шерсть, продовжуйте зчісувати до повного видалення.
  • Спрей-шампунь. Їм зручно користуватися в тих же випадках, що і сухим. Крім цього, такий шампунь може на час надавати шерсті тварин антистатичну захист. У шампуню-спрею парфумерний запах зазвичай більш виражений, ніж у сухого. Після використання даного шампуню довга шерсть легше розчісується. Спосіб застосування: рясно обприсніть шерсть тварини, втирайте руками і ретельно розчешіть. Для видалення небажаних плям - нанесіть на забруднену ділянку і ретельно втирайте. Промокніть чистим сухою серветкою. Повторіть процес до повного зникнення плям і бруду. При необхідності можна використовувати фен.

Купуйте шампуні для кошенят, а не для дорослих кішок! Вони більш дбайливі й ніжні для чутливої ​​шкіри малюків.

Як купати КОТЕНКА

Пам'ятайте, що після вакцинації кошеня можна мити не раніше, ніж через 2 тижні.

Напередодні підстрижіть кігтики кошеняті.

Перед купанням ретельно закрийте всі вікна і двері в квартирі, щоб уникнути протягів.

Заздалегідь приготуйте 1-2 банних рушники. Краще взяти велике і товсте рушник: кошеня може в розстроєні почуття вас подряпати, а рушник захистить вас.

Можливо, кішка спокійно перенесе цю процедуру і навіть отримає від неї задоволення. Але також не виключено, що під час купання ваш вихованець буде активно чинити опір і спробує вас подряпати. Спробуйте заспокоїти його ласкавими словами, але ні в якому разі не застосовуйте насильство.

Переважно мити кішку у ванні, так як вона буде відчайдушно хапатися за краї таза.

Вода не обов'язково повинна бути гарячою, але і не холодніше температури людського тіла (38-40 ° С). Температуру води для купання кошеня можна визначити так: опустити в воду свій лікоть; якщо вода не відчувається, значить, ця температура підходить і для кішки. Рівень води повинен злегка торкатися котячого черевця.

Купання тайського кошеня   Фото elenka-nik-ru, м
Купання тайського кошеня
Фото elenka-nik-ru, м.Санкт-Петербург
Клуб Тайських Котів

Сам процес купання повинен бути спокійним і доброзичливим. Не треба голосно і емоційно говорити, робити різкі рухи. Будьте спокійні, нехай ваші рухи будуть м'якими і впевненими, а голос твердим і ніжним. Плавно поставте кішку в набрану воду і, міцно тримаючи тварину однією рукою за плечі, змочіть шерсть і нанесіть шампунь на холку, спину, груди, живіт і хвіст. Слідкуйте, щоб вода не потрапила кішці у вуха і в ніс. По-перше, їй це вкрай неприємно, по-друге, вода може викликати в чутливих котячих вухах запальні процеси. Якщо потрібно помити кішці і голову, слід попросити когось затиснути їй вуха. При намилюванні рекомендується звертати увагу на передні лапи, підборіддя, у дорослих котів - на хвіст.

Не треба забувати, що шампуні мають властивість сильно пінитися. Чи не наносите дуже багато шампуню на шерсть, так як потім буде важко змити піну. Змивають шампунь не в один прийом, а в декількох водах. Для прискорення процесу можна використовувати душовою шланг зі слабким напором води.

ВІЙСЬКОВІ ХИТРОЩІ

Якщо плануєте кішку / кота виставляти, то бажано привчити її / його до сушіння феном. До фену потрібно привчати заздалегідь, задовго до купання. Коли сушіть феном волосся собі, направляйте ненадовго фен на кішку, гладьте її і ласкаво розмовляйте. Це потрібно робити регулярно, щоб кошеня знав і не боявся фен. Для сушки кошеня краще використовувати фен на повільному негаласливим режимі.

Якщо у вашого кошеняти довга шерсть, то теж рекомендується сушити феном, щоб уникнути сплутування вовни і появи ковтунів.


Тайський кошеня Марсель висушується   Фото stn23, м Бронниці   Клуб Тайських Котів
Тайський кошеня Марсель висушується
Фото stn23, м Бронниці
Клуб Тайських Котів

Не варто переживати за психічний стан кішки після миття. Якщо її залишити на кілька годин в спокої, тварина поступово заспокоїться. Красива чиста шерсть буде нагородою за працю.

ЯКЩО КОТЕНОК НЕ ХОЧЕ вилизувати САМ

Якщо ваш кошеня не любить вмиватися сам, це не означає, що вам потрібно самому / самій мити його регулярно. Є кошенята, які абсолютно не розуміють, що шерсть потрібно вилизувати. Деякі фахівці вважають, що у таких кошенят-грязнуль занадто активні сальні залози, і запах і смак вовни їм неприємний, і тому вони відмовляються митися (в цьому випадку слід звернутися до ветеринара). Але скоріше за все, кошеня просто не знає, навіщо це потрібно робити і як це робиться. Наприклад, кошеня, рано відібраний від матері, не встиг осягнути ази догляду за власним тілом. Найкращим виходом в цій ситуації буде завести ще одного кошеняти або дорослого кота, щоб відновити межкошачьі відносини і навчити вашого кошеняти лизатися і митися.

ЯКЩО потрібно помити попу

Коли кошеняті потрібно помити попу або задні лапи, візьміть тваринка під пахву, але головою не вперед, а собі за спину. "Зад" виявляється у Вас під рукою, а кошеняті незручно вириватися. Мої чомусь в такому положенні поводяться тихо. (Фирочка)

заводчиків

Заводчикам, перш ніж продавати кошеня, рекомендується хоча б разочок його помити. Необхідно створювати навички соціальної адаптації у малюка, щоб надалі у нових господарів було менше проблем (заводчик Олена Ристакова, м.Санкт-Петербург).

джерела:

Можливо, Ви вже досвідчений любитель кішок і завдання, як помити кошеня вперше, не викликає питань. А може бути маленьке пухнасте (або не дуже пухнасте) істота виявилося у Вашому домі вперше, тоді корисно буде дізнатися, як правильно мити кошеня і коли можна починати купання.

ЦІКАВО! Хоча звання самого охайного тваринного віддана не кішці, а свині, третина свого часу поза сну кішки можуть витрачати на вилизування себе, а потім можуть переключитися і на інших мешканців будинку, включаючи господаря. Таким чином «миються» вусаті чистюлі близько 10-ти разів на день!

Завдяки тому, що кішки практично безперервно вичищають з себе будь-які забруднення, багато «котознавцю» схильні вважати, що мити в воді цих тварин зовсім не варто. Можливо, через відсутність необхідності в водних процедурах кішки так бояться води.

У природних умовах предки сучасних кішок дійсно не потребували купанні, і зараз ніхто не миє котів, які мешкають поза домом. Однак іноді викупати вусатих-смугастих все ж потрібно: якщо вони повернулися з тривалого «загулу» і живуть при цьому постійно в домашніх умовах, якщо у тварини блохи, сталося якесь серйозне забруднення, якщо Ви просто підібрали кошеня чи доросла тварина на вулиці.

ЦІКАВО! Кішки не люблять мокнути від того, що з поверхні шкіри змивається природний жир - природний захист організму.

Скільки разів можна купати. Допустима кількість:

  • купати кошенят і дорослих кішок необхідно в теплому приміщенні;
  • як і людям, кішкам краще приймати ванну натщесерце;
  • бажано мити кошенят в ванні, звідки важко вибратися;
  • рухи господаря повинні бути спокійними і надійними;
  • необхідно говорити кошеняті або кішці ласкаві слова, щоб заспокоїти її інтонацією;
  • тварина необхідно почати поступово занурювати в воду, притримуючи за суглоби передніх лап;
  • якщо кішка пручається - візьміть її за шкірку, щоб вона не чіплялася і не дряпалася і піднесіть до води;
  • щоб не ковзали лапи, можна покласти на дно ганчірку або гумовий килимок;
  • температура води повинна бути в межах 35-40 ° С;
  • рівень води краще встановити не вище черева;
  • використовувати спеціальні шампуні для купання кішок;
  • застосовувати миючий засіб коштує дуже обережно, намилити, не допускаючи попадання в очі;
  • потрібно ретельно змивати піну, так як залишки можуть довго дратувати шкіру і перешкоджати появі жирового покриття;
  • змити піну найзручніше за допомогою душа;
  • час купання повинно бути нетривалим - не більше 5-7 хвилин;
  • після ополіскування шерсть потрібно обережно віджати;
  • обернути в тепле сухе рушник і легкими рухами підсушити;
  • визначити місце кицьки біля обігрівача або батареї і дати тварині вилизати шерсть і обсушитись самому.

ВАЖЛИВО !!! Чи не мочіть голову кішки (очі, вуха і ніс повинні залишатися сухими) і не допускайте переохолодження під час і після миття.

Особливих рад, як привчити кішку до купання або як привчити кота купатися, навряд чи можна знайти, та й робити це не часто потрібно. Основне правило привчання - не налякати тварину і не заподіяти йому шкоди при купанні в перший раз.

З якого віку можна купати

Багатьох цікавить питання, чи можна купати кошеня. Якщо кошеняті всього один місяць або менше, то мити його зовсім не варто: є небезпека порушити температурний режим і змити тонку жирову плівку з його шкірки, позбавивши його механізму захисту від бактерій. Коли можна купати кошеня? Якщо кошеня більш старшого віку, то по можливості цю процедуру також краще відкласти до тих пір, поки малюк звикне до господарів, стане довіряти людям, зміцніє і навчиться вилизуватися. Також важливо, наскільки кошеня боїться води.

Коли Ви стали господарем місячного і дуже брудного кошеня, замість того, щоб вимити його в воді - протріть вологою м'якою тканиною і обережно промокніть сухим рушником.

ВАЖЛІВО! Після щеплення, купати кошеня можна не раніше ніж через 2 тижні.

Які шампуні використовують для кішок і кошенят

існують кілька сучасних засобів для котячих «банних днів»:

  • Рідкі засоби. Вони підходять для будь-якого віку кішок. Ними можна мити кошеня. Потрібно зовсім мало шампуню для усунення забруднень і м'якою шёрсткі. Якщо переборщити з кількістю, то піну буде змивати довго і важко.
  • Сухий шампунь. Це вихід для кішок, які вже налякані купанням. Засіб можна нанести без води на шерсть і вичесати разом із забрудненням. Можливо часте використання. Сухий шампунь не подразнює шкіру і не стосується жирового шару.
  • Спрей-шампунь. Наноситься на вологу шерсть. Після масування - счищается щіткою. Через особливості розпилення може викликати чхання і дратувати слизові ділянки, тому не підходить для особливо чутливих кішок і маленьких кошенят.

Обов'язково дотримуйтеся правил купання кошенят і дорослих кішок. Завжди пам'ятайте, що вода - не дуже бажана середовище для Вашого вихованця, тому будьте терплячі і поважайте його природу!

А ви миєте своїх кошенят, або вважаєте, що не варто?

Як помити кошеня вперше?
Чим мити кішку?
Як правильно купати кішок?
Навіщо?
Коли?
Як часто?
Це я до того, що продовжує питання: де це домашній кіт може так сильно забруднитися, що його треба купати?
Як помити кошеня вперше?
У чому ж різниця?
Чи можна привчити кота купатися, або це повністю визначається його характером?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com