рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Засіб від тарганів борна кислота: рецепт отрути з яйцем, як правильно труїти, переваги і недоліки

  1. Що таке борна кислота?
  2. Ефективність і недоліки
  3. Безпека і запобіжні заходи
  4. Інструкція по застосуванню
  5. рецепти
  6. Середня ціна
  7. Корисне відео

Що таке борна кислота?

Зовні ця речовина схоже на порошок Зовні ця речовина схоже на порошок. Білі крупинки трохи нагадують лусочки, але якщо дивитися здалеку, то від порошку не відрізнити. У неї немає запаху і смаку.

Відомо, що при температурі 170 градусів вона плавиться і змінює хімічний склад. Продається в аптеках. Зазвичай порошок розфасований в пакетики по 10 грам.

Хімікат має антисептичну дію. Речовина входить до складу борного спирту. Останній малоефективний в боротьбі з комахами, оскільки запах спирту відштовхує паразитів.

Зате борна кислота в чистому вигляді - це справжнісінький отрута для рудих загарбників. ці комахи нерозбірливі в їжі , Причому неважливо до якого виду вони належать - до рудим , чорним або альбіноса .

А значить цим потрібно скористатися. Варто препарату потрапити в травний тракт паразита, через деякий час його паралізує і тарган гине від задухи. Доза в кількості 2-3 грами роз'їдає його зсередини, виснажує і вбиває.

Доза в кількості 2-3 грами роз'їдає його зсередини, виснажує і вбиває

Пам'ятайте, що народні засоби хороші, якщо популяція комах не дуже велика.

У всіх інших випадках рекомендуємо скористатися послугами професійних дезінсектор !

До слова, деякі досвідчені господині рекомендують паралельно з борною кислотою використовувати температурний вплив і перевірений роками крейда Машенька .

Ефективність і недоліки

Хоча багато і застосовують борну кислоту для приготування отруйних розчинів і іншого «частування» для тарганів, найефективніше морити їх засобом у вигляді порошку. А зробити це дуже просто.

Речовина розсипають в тих місцях квартири , Де живуть комахи або там, де вони можуть пробігати:

  • поверхні біля плінтусів;
  • під кухонними шафами і тумбами;
  • під мийкою або поруч з ванною.

Раковина особливо приваблива для тарганів. Тут є те, без чого вони жити не можуть - вода.

Варто паразита пробігтися по порошку з борною кислотою, як засіб залишається на лапках, далі воно потрапляє в організм комахи і поступово призводить до загибелі. До речі за таким же принципом діють такі кошти як Дохлокс і регент .

Серед переваг цього кошти варто відзначити його доступність і економічність. Пакетика вагою 10 грам досить, щоб знищити тисячі паразитів. Хоча, на практиці, отрути частіше витрачається більше, так як вона часто залишається поза увагою паразитів.

На відміну від спеціальних крейди , пасток і гелів , Отруїтися можуть тільки ті прусаки, які безпосередньо контактували з порошком. Насипають порошок не великими купами, а скромними порціями, немов розсипали борошно або цукор. Інакше таргани будуть обходити отруту стороною. З явних недоліків можна відзначити, що за допомогою борної кислоти марно боротися з яйцями тарганів.

Щоб позбутися від яєць потрібні більш ефективні методи, наприклад рідкі концентрати Гет .

ВАЖЛИВО! Відомі випадки, коли кислота безсила в боротьбі з комахами. Це пов'язано з тим, що використовують її досить часто, що викликає звикання тарганів.

Таргани відмінні пристосуванці, незважаючи на те, що в житло вони проникають різними способами і далеко не всі види вміють літати , Все без винятку « Стасик »Віртуозно адаптуються до будь-яких умов і дуже швидко, з високим відсотком виживання розмножуються .

Таргани відмінні пристосуванці, незважаючи на те, що в   житло вони проникають   різними способами і далеко не всі види   вміють літати   , Все без винятку «   Стасик   »Віртуозно адаптуються до будь-яких умов і дуже швидко, з високим відсотком виживання   розмножуються

Варто відзначити, що борна кислота здатна допомогти впоратися і з іншими комахами в будинку.

Дуже ефективним є використання цього засобу в боротьбі з мурахами .

Безпека і запобіжні заходи

Взагалі, засіб не зовсім відповідає тим уявленням, до яких ми звикли при слові «кислота» Взагалі, засіб не зовсім відповідає тим уявленням, до яких ми звикли при слові «кислота». Вона не роз'їдає шкіру і не залишає хімічних опіків.

Якщо в будинку діти, домашні вихованці, використовувати борну кислоту для боротьби з тарганами можна. Вона Малонебезпечні, на відміну від таких «термоядерних» отрут, як карбофос і кат , А свого часу навіть використовувалася як антисептик. Але незабаром її замінили іншими засобами. Втім, борна кислота часто викликає алергію.

Засіб в порівнянні з спеціалізованими інсектицидами від тарганів в цілому безпечно для дитини, але контактувати з борною кислотою категорично протипоказано діткам до 3 років. Якщо кіт або собака знайдуть приготовлену вами приманку і з'їдять, смертельного результату не трапиться. Але краще цього все ж не допускати.

Рекомендується уникати контакту із засобом вагітним і годуючим мамам, пацієнтам з хронічною нирковою недостатністю, гострими запальними захворюваннями шкіри. Серед побічних дій при попаданні кислоти всередину нудота, головний біль, блювота, висип. Завжди потрібно пам'ятати, що при виборі засоби для цькування комах в квартирі перш за все потрібно подбати про загальну безпеку. Якщо говорити про перевірених безпечних засобах без запаху, то варто звернути увагу на Глобал і Форсайт у вигляді гелю.

Інструкція по застосуванню

Покрокова інструкція використання борної кислоти для цькування тарганів:

  1. Купити в аптеці пакетики з борною кислотою.
  2. Підготувати приміщення до цькування:
    • Витерти насухо раковину.
    • Крани щільно закрити.
    • Прибрати вологі губки і серветки для прибирання.
    • Перенести в інше приміщення вазони з квітами, так як таргани вміють видобувати вологу з ґрунту.
  3. Розкласти приманки, приготовані по одному з рецептів, представлених нижче.
  4. Пам'ятайте! Якщо тарган спочатку спробує отруту, а потім нап'ється чистої води, то отрута на нього не подіє.

    рецепти

    Щоб тарган отруївся, потрібно змусити його з'їсти приманку в достатній кількості. Зробити це допоможуть прості рецепти приготування отрути.

    Найчастіше використовують яєчний жовток, так як він відбиває запах кислоти і пробуджує апетит у тарганів. Люди не відчувають запаху кислоти, але у тарганів дуже тонкий нюх.

    Далі наведемо кілька рецептів на основі борної кислоти для боротьби з тарганами.

    Борна кислота від тарганів рецепт з яйцем, рецепт №1:

    1. Беремо один сирий яєчний жовток.
    2. Змішуємо з 50 грамами борної кислоти.
    3. Перемішуємо до густої кашки.
    4. Формуємо невеликі кульки і розкладаємо в місцях найбільшого скупчення комах.

    Борна кислота від тарганів з яйцем, рецепт №2:
    Борна кислота від тарганів з яйцем, рецепт №2:

    1. Варимо одне яйце і один картопля .
    2. Чистимо і перетираємо готові продукти в пюре в рівних пропорціях.
    3. Додаємо одну столову ложку борної кислоти.
    4. Отриману масу перетворюємо в кульки.
    5. Ми залишаємо смачну приманку в затишних куточках.

    Ми залишаємо смачну приманку в затишних куточках

    Отрута від тарганів з борної кислоти і яйця, рецепт №3:

    1. Варимо круто яйце. Очищаємо і витягаємо жовток.
    2. Розминаємо його виделкою.
    3. Додаємо 40 грам борної кислоти.
    4. Додаємо трохи ароматного рослинного масла.
    5. З отриманої маси ліпимо кульки діаметром близько 5 мм.

    Кульки з борної кислоти від тарганів, рецепт №4:
    Кульки з борної кислоти від тарганів, рецепт №4:

    1. Висипаємо в сирий жовток 40 грам борної кислоти.
    2. Додаємо 2 столові ложки цукру.
    3. Перемішуємо до однорідної консистенції.
    4. При необхідності додаємо трохи води або навпаки - використовуємо борошно для загустіння.

    При необхідності додаємо трохи води або навпаки - використовуємо борошно для загустіння

    ВАЖЛИВО! Щоб таргани були голодні і спробували саме приготовлені кульки з отрутою, прослідкуйте, щоб на кухні було чисто і не залишалося ніяких інших продуктів, крихт. Заздалегідь винесіть сміття. Інакше всі старання марні.

    Порції кульок з одного рецепта вистачає, щоб потруїти тарганів в одній кімнаті. Для приготування у всій квартирі кількість кожного інгредієнта збільшують. Таргани гинуть через 2-3 дня після поїдання приманки. Перед цим спостерігається повільність тарганів. Вони перестають боятися показуватися на очі вдень.

    Щоб збільшити ефективність фахівці рекомендують одночасно використовувати різні засоби для цькування комах. Спробуйте разом з борною кислотою застосувати потужний комбінований засіб Кукарача або Чистий дім , Представлене у продажу в самих різних формах.

    Середня ціна

    Купівля борної кислоти не вимагає великих фінансових витрат Купівля борної кислоти не вимагає великих фінансових витрат. Флакончик розчину об'ємом 25 мл обійдеться приблизно в 10 рублів (популярний засіб рейд , Наприклад, обійдеться вам раз в десять дорожче).

    Засіб в пакетиках вагою в 10 грам коштуватиме близько 40 рублів. Радимо відразу купити кілька пакетиків борної кислоти.

    Труїти тарганів борною кислотою потрібно в місцях, де найчастіше переміщаються комахи. Не варто очікувати миттєвої дії, якщо хочете вивести тарганів з дому. Народний засіб ефективно, коли тарганів небагато, і в цілому квартира чиста і доглянута. В інших випадках немає сенсу витрачати час на приготування такої отрути, а краще придбати готові форми інсектицидів, наприклад ФАС або Комбат .

    Отже, сьогодні ми з'ясували як позбавиться від тарганів за допомогою борної кислоти, як тарганів труїти борною кислотою і які умови обов'язково потрібно дотримуватися при застосуванні. Привели кілька рецептів найпростішого кошти від тарганів: борна кислота і яйце. Скористайтеся ними в своїй боротьбі з цими комахами або вставте їх з іншими і можливо, через деякий час таргани виявляться на грані зникнення .

    Корисне відео

    Подивіться відео рецепт приготування отрути з борної кислоти:

    Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Що таке борна кислота?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com