Шарлотка з яблуками або по - простому - пиріг з яблуками, напевно, найпопулярніший і улюблений десерт. До всіх своїх принад, він ще й досить просто готується. Якщо ви поки ще починаюча господиня, тоді мистецтво приготування яблучних пирогів варто починати саме з шарлотки. Сподіваюся детальний рецепт з покроковими фото вам допоможе
Яблучна шарлотка - смачний, ніжний і простий у приготуванні пиріг. А задоволення від приготування він принесе не менше, ніж складний екзотичний десерт!
Звична для нас шарлотка з яблуками - це бісквіт з яблучною начинкою. Ви можете проявити фантазію і замінити яблука будь-якими іншими фруктами: ягодами, персиками, сливами, грушами.
Головні секрети повітряної шарлотки
Добре охолоджені яйця;
Відмінно збите тісто.
Багато моїх знайомих готують чудову шарлотку в мікрохвильовій печі або в мультиварці. Сама ще поки не пробувала приготувати, але найбільш повітряна і ніжна, на мій погляд, вийшла випічка з мультиварки. Тому, якщо у вас теж виходить чудова випічка в мікрохвильовій печі або мультиварці - поділіться своїми секретами приготування в коментарях.
Шарлотка з яблуками рецепт:
- Яйця (краще домашні) - 5 штук;
- Цукор - 150 грам;
- Борошно - 200 грам;
- Крохмаль картопляний - 50 грам;
- Розпушувач - 5 грам;
- Ванільний цукор - 1 пакет;
- Кориця - до смаку;
- Яблука - 500 грам.
Шарлотка з яблуками рецепт з фото крок за кроком
- Яйця попередньо добре охолодити в морозилці кілька хвилин.
- Підготувати яблука очистити від шкірки і порізати на акуратні тонкі часточки. Я в цей раз вирішила нарізати яблука рифленим ножем для овочів - вийшло дуже навіть хвилясто! Дочка буде приємно здивована!
- Збити яйця міксером, додати цукор і збивати ще 5-6 хвилин.
- Просіяти борошно, змішати з крохмалем і висипати в рідку масу.
- Додати ванільний цукор і корицю і перемішуємо дерев'яною ложкою або лопаткою.
- Силіконову форму трохи змастити олією.
- Вилити на дно тісто так, щоб його покрити повністю.
- Потім викласти по колу шар яблук.
- Залити їх тестом, щоб вони були покриті.
- Викласти ще один шар яблук і залити їх рештою тестом.
- Поставити силіконову форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку.
- Випікати 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
- Готову шарлотку трохи остудити і перевернути з форми на блюдо.
- При бажанні можна посипати цукровою пудрою.
Працювати з силіконовою формою мені дуже сподобалося, раджу всім.
У процесі приготування у мене виникла ідея приготувати холодець у такій гарній формі. Думаю, вийде приголомшливо ефектний холодець. Але про це мова трохи пізніше.
Шарлотка з яблуками по простому рецептом для дочки готова. Вона вийшла пишною, трохи вологою (в хорошому сенсі 🙂 і дуже ніжною на смак.
Підписуйтесь на наші нові рецепти - найсмачніші рецепти ще попереду.
Подивитися всі рецепти
На головну
Завантаження ...