рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кольоротип для чоловіків: як визначити свою палітру

Привіт Привіт! Сьогодні у нас четвертий випуск статей про Кольоротип. Цикл задуманий з метою допомогти читачам самостійно розібратися в цій цікавій темі. Ми йдемо від теорії до практики і з кожним випуском намагаємося конкретизувати інформацію. В першій , Вступній статті, розповідалося про те, як кольори зовнішності визначають наш колорит і, відповідно, впливають на відповідну палітру одягу. У другій мова йшла про теорію кольору . Починаючи з третього випуску ми даємо практичні поради про те, як визначити, до якого кольоротипу належите саме ви. Отже, попередній випуск був присвячений провідною характеристиці зовнішності, ну а зараз дозвольте представити четвертий пост від стиліста Сабір, в якому ми розбираємося, як вибрати з дванадцяти існуючих палітр свою єдину, і навіть скачати її собі на комп'ютер.

Привіт, дорогі читачі блогу! Сьогодні ми продовжимо говорити про відповідні вам кольорах. Оскільки колір - це візуальне сприйняття, сьогодні буде дуже багато картинок. Вони допоможуть вам натренувати око на розрізнення характеристик кольору, а асоціації з природою стануть у пригоді тим людям, хто орієнтується на образне мислення. Крім того, в кінці статті вас чекає невеликий подарунок - посилання на всі 12 палітр і на палітри за характеристиками.

Минулого разу ми говорили про провідну характеристиці вашого кольоротипу - про те, що будь-яка палітра кольорів - або м'яка (сіра), або яскрава, або світла (з білою домішкою), або чорна (з чорної), або тепла (з золотисто-охристой домішкою), або холодна (з синьою). Провідна характеристика дійсно визначає б о більшу частину рекомендацій по відповідним квітам і дає приблизне уявлення про вашу палітрі. Правда, палітра виходить не дуже велика, але комусь цього цілком достатньо, і вони можуть на ній зупинитися.

Правда, палітра виходить не дуже велика, але комусь цього цілком достатньо, і вони можуть на ній зупинитися

Однак, нагадаю, що будь-який колір описується трьома характеристиками, більш-менш яскраво вираженими. Чим точніше ми визначаємо проявленість характеристик і їх порядок, тим точніше і більше виходить палітра. Якщо копати дуже глибоко, можна сказати, що в тій чи іншій мірі колорит будь-якої людини є унікальним - у різних людей різні «переходи» між Кольоротип.

Крім того, всередині кожної характеристики виділяють як мінімум два підтипу.
Одна людина потрапляє в одну палітру, яка підходить йому повністю, але зазвичай йому підходять і якісь «краю» з іншої палітри. Іноді переходи бувають і між характеристиками (не ясно, світлий або м'який, наприклад).

Наприклад, у Бреда Пітта м'який колорит, але при цьому і светлоту добре видно. Тому він без проблем може носити зі світлих палітр самі спокійні м'які сірі кольори. Хоча при цьому основна палітра йому підійде повністю, а з додатковою - тільки «краю». Так що нехай вас не бентежить при визначенні, що йдуть якісь кольору і з іншої палітри теж.

Кольоротип окремої людини можна індивідуалізувати до нескінченності, але на перших порах, поки ви самі тільки знайомитеся з кольором, не варто все ускладнювати переходами, просто потрібно мати на увазі, що вони бувають.

Зазвичай для більш точних палітр до провідної характеристиці додають ще одну - другорядну. Вона може бути в зовнішності друга або третя. Обов'язково додають складну характеристику «тепло-холод» - від неї часто залежить наскільки добре кольори виглядають разом. А до явно теплим або явно холодним палітрами додають характеристику «яскравий - м'який», щоб позначити кордон яскравості кольорів, які витримує конкретна людина, оскільки невідповідність за яскравістю теж зазвичай добре помітно.

Разом виходить 12 основних палітр, які використовуються як найбільш універсальні. Кольори всередині кожної з цих палітр поєднуються між собою в будь-яких комбінаціях. Іноді ці палітри називають по їх характеристикам - наприклад «світлий, нейтрально-холодний», а іноді дають образну назву по сезону - «світле літо». Суті це не змінює.

У більшості випадків саме поділ на 12 палітр дозволяє виокремити оптимальну кількість відтінків і дає досить повне уявлення про відповідні кольорах. Шість палітр все ж мало, а більше дванадцяти - досить складно для сприйняття.

Сенс того, що шість палітр по провідним характеристикам все ж потребують дальшого розподілу, добре видно на прикладах. І Роберт Дауні Молодший, і Джонні Депп - представники темного колориту (фото вище). Але Роберту йде поєднання чорного з білим, а Джонні - не дуже. Вся справа в додатковій характеристиці їх колоритів. Роберт - темний і холодний, Джонні - темний і теплий. Через його теплоти чистий білий для нього занадто яскравий.

Щоб визначити свою палітру з 12, вам знадобиться порівняти крайності палітр, між якими ви сумніваєтеся. Як я вже писала, порівнювати кольори потрібно при денному світлі. Можна використовувати тканину, щільну кольоровий папір, одяг. Для порівняння ви можете брати будь-які кольори з палітри на вибір, що знайдете, але краще дотримуватися тих, що я винесу як крайні прояви цветотипа - так буде очевидніше. З відповідним кольором ви будете виглядати цільної картинкою, колір очей буде яскравим, шкіра буде здаватися досить однорідного кольору, не блідою, не червоною і не жовтого. Невідповідний колір буде вибиватися або створювати дивні ефекти (відсвічувати на обличчі, або візуально робити шкіру блідіше або жовтіше, ніж вона є). Для прикладу я візьму зірок з попередньої статті, щоб було видно, як різняться якісь нюанси всередині однієї характеристики.
Отже, почнемо з темних колоритів.

Отже, почнемо з темних колоритів

Буває темний холодний колорит - «темна зима» і темний теплий - «темна осінь». Темної зими йдуть чистий чорний, молочний білий, яскравий синій, пурпуровий. Темної осені йдуть бежевий, оливковий, темний червоно-теракотовий. В результаті виходять дві близькі, але все ж таки різні палітри. Роберту Дауні Молодшому йде поєднання чорного з білим - він темний і холодний, темна зима. А Джонні Деппу йде темний теракотовий. Він темний і теплий - темна осінь.

Кольори темної зими глибокі, оксамитові і злегка прохолодні, вони нагадують гуашеві фарби. Сама палітра асоціюється з ніччю, ягодами і грудневої природою.

Сама палітра асоціюється з ніччю, ягодами і грудневої природою

ТЕМНАЯ ЗИМА

Кольори темної осені - теж темні і оксамитові, але все ж в них видно золотистий подтон. Це вже олійні фарби. Ці кольори асоціюються з темним лісом, сутінками, коли сонце майже село, з близькосхідними інтер'єрами.

ТЕМНАЯ ОСІНЬ

Світлими можуть бути світлий і холодний колорит - «світле літо», і світлий і теплий колорит - «світла весна».

Світлого літа йдуть світлий злегка яскравий блакитний, голубувато-сірий, цикламен, рожево-коричневий колір какао.

Світлої весни йдуть світлий трав'янисто-зелений, сіро-зелений, бежевий, світло-помаранчевий, золотисто-коричневий.

Оуен Уїлсон - світле літо - йому йде холодний блакитний. Джуд Лоу - світла весна - йому йде сіро-зелений.

Світле літо - це розбавлені білим злегка прохолодні кольору. Самі темні кольори палітри: темний сірий, волошковий і колір какао. Палітра часто асоціюється з відпочинком на морі, коли всі барви досить яскраві, але при цьому світлі і як ніби трохи прозорі.

Палітра часто асоціюється з відпочинком на морі, коли всі барви досить яскраві, але при цьому світлі і як ніби трохи прозорі

СВІТЛЕ ЛІТО

Світла весна - це злегка висвітлені, але при цьому живі і досить яскраві кольори з золотистим відтінком. Палітра зазвичай асоціюється або з світанком на весняному лузі, коли сонце злегка золотить і висвітлює яскраві кольори, або з тропічним пейзажем вранці - з тієї ж причини.

СВІТЛА ВЕСНА

Яскравий колорит може бути яскравим теплим - «яскравою навесні», і яскравим холодним - «яскравою взимку».

Яскравою весни йдуть яскравий салатовий, колір кульбаби, бежевий. Яскравою зими йдуть чистий білий, яскраво-синій, яскрава фуксія.

На малюнку вище: Іен Соммерхалдер - яскрава весна - салатовий фон добре виділяє його зовнішність. Орландо Блум - яскрава зима - йому йде поєднання чорного і білого.

Яскрава весна - це яскраві, злегка теплуваті кольору, що асоціюються з фарбами індійського базару. Живі, незвичайні, злегка екзотичні. Кольори тропічних птахів і квітів.

ЯСКРАВА ВЕСНА

Яскрава зима - це яскраві, чисті, але більш спокійні і «стійкі» кольору, злегка прохолодні. Вони асоціюються або з сонячним зимовим днем ​​з контрастами чорного, білого і чистих кольорів, або з тропічним небом і морем в ясну погоду.

ЯСКРАВА ЗИМА

М'які колорит - це м'який холодний - «м'яке літо», і м'який теплий - «м'яка осінь».

М'якому літа йдуть сіро-блакитний, сірувато-бузковий, м'яка фуксія. М'якої осені йдуть сірувато-оливковий, персиково-бежевий, світла теракота.

Бред Пітт - м'яке літо, йому йде сіро-блакитний. Пітер Фачінеллі - м'яка осінь - йому йде персиково-бежевий.

М'яке літо - це сірі прохолодні кольору, що нагадують темну акварель, кольору в тумані, серпанку. Асоціюються з серпневим лісом в сутінки.

М'ЯКЕ ЛІТО

М'яка осінь - це спокійні, трохи золотисті, кольори, що асоціюються з початком осені, з вересневим лісом під час дощу, згодом врожаю, з призахідним часом, коли кольори сіруваті, і підсвічені сідаючим золотистим сонцем.

М'ЯКІ ОСІНЬ

Теплі колорит - це теплий м'який колорит - «тепла осінь», і теплий яскравий колорит - «тепла весна».

Теплої осені йдуть землисті відтінки: болотний, темний теракотовий, насичений колір морської хвилі. Теплій весні - яскраві: яскравий зелений, помаранчевий, кораловий.

Крістіану Бейлу (фото вище) йде пом'якшений темний коричневий, тому він тепла осінь. А принцу Великобританії Гаррі йде яскравий теплий відтінок фіолетового, тому він тепла весна.

Тепла осінь - це палітра вохристих природних фарб, вона асоціюється з жовтнем, осінньою природою, спеціями і всім природним, з олійними фарбами.

ТЕПЛА ОСІНЬ

Тепла весна - це золотисті яскраві тони, життєрадісні акрилові фарби, що асоціюються з весняним лугом, повним різноманітних квітів, зі свіжою зеленню і блакитним небом, висвітлюються золотистим сонцем. Хоча, звичайно ж, в природі такі кольори зустрічаються не тільки навесні.

ТЕПЛА ВЕСНА

Холодні колорит - це холодний і м'який - «холодне літо», і холодний і яскравий - «холодна зима».

Холодного літа йдуть холодні, злегка пом'якшені кольору: рожево-коричневий, неяскравий бузковий, м'яка фуксія, елегантний рожевий, сіро-блакитний. Холодної зими - яскраві льодисті кольору: чорний і білий, льодистий яскравий синій, холодний червоний, синювата фуксія.

Меттью Макконахі - холодне літо - холодний сірий підкреслює його зовнішність краще, ніж чорний. Патрік Демпсі - холодна зима, його зовнішність витримує чорний і чистий білий.

Холодне літо - це прохолодні, злегка пом'якшені кольору, що асоціюються з літом на півночі - прохолода гірських річок, спокій, синюватий відтінок зелені.

ХОЛОДНА ЛІТО

Холодна зима - це палітра льодистих яскравих кольорів, асоціюється з морозним кліматом, оскільки через яскраво-блакитний домішки здається, що всі кольори злегка заморожені. Палітра контрастних зимових пейзажів і північного сяйва.

ХОЛОДНА ЗИМА

Разом виходить 12 палітр, які можна скачати собі архівом звідси
Палітри складені таким чином, що підійдуть будь-якому представникові цього колориту незалежно від його індивідуальних «переходів».
А наступного разу я розповім про те, як використовувати ці палітри.

Ще більше цікавих матеріалів в наших групах:
ВКонтакте
Facebook
Twitter
Інстаграм
Канал в Телеграма

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com