рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

У будинок приходить Великдень

16 БЕРЕЗНЯ 2005

РАИСА Краппе (НІМЕЧЧИНА)

В ДІМ ПРИХОДИТЬ ВЕЛИКДЕНЬ
ОРИГІНАЛЬНІ ВАРІАНТИ ОФОРМЛЕННЯ ЯЄЦЬ
. .
В ДІМ ПРИХОДИТЬ ВЕЛИКДЕНЬ   ОРИГІНАЛЬНІ ВАРІАНТИ ОФОРМЛЕННЯ ЯЄЦЬ

Великодній заєць - незмінний персонаж Пасхи. Легенда про його «приналежності» до цього свята народилася в Німеччині. Причина - крашанки. Через яскравого забарвлення і магічної сили, що приписується пасхальним яйцям, їх, зрозуміло, не могли знести звичайні кури. Тому в різних землях Німеччини спочатку існували різні повір'я: в Гессені яйця несла лисиця, в Саксонії - півень, в Ельзасі - лелека, в Баварії - зозуля. Тоді ж почав нести яйця і заєць. Поступово він витіснив всіх своїх «конкурентів» і утвердився по всій Німеччині.

Передбачається, що допомогло йому в цьому, ось яка обставина. У середні століття до Великодня прийнято було випікати ягнят. Але не всі пекарі володіли мистецтвом фігурної випічки і їх ягнята більше були схожі на зайців. Ось з цієї чистої випадковості Зайцю пощастило очолити Великдень.
Є святкова традиція - напередодні Великодня роблять гніздечко з трави, з соломи, та хоч з чого. Підійде і корзинка або шапка. Гніздечко це залишають ввечері де-небудь в затишному куточку, а вранці біжать шукати в ньому подарунок від Зайчика - зазвичай це різні ласощі і, звичайно, крашанки.
А в день свята діти і дорослі виходять в сад на пошуки пасхальних яєць, вважається, що їх розклав Зайчик в траві і під кущами.
До свята Великодня багато жителів Німеччини прикрашають невеликі деревця в палісаднику різноколірними пластмасовими яйцями або ставлять на стіл у вітальні вазу з гілками, теж прикрашеними іграшковими яйцями.

У Німеччині, в старовинному монастирі Ебербах проходить традиційна міжнародна ярмарок великодніх яєць. В руках майстрів яйця стають справжнім витвором мистецтва, шедевром. Залишається лише дивуватися безмежності творчої фантазії, дивлячись на яйця, розписані витонченими мазками акварелі, викладені польовими травами, соломкою, бісером, прикрашені кольоровими клаптиками ...

Для прикраси яйця бісером є дуже цікава техніка. Треба взяти парафінову свічку (а краще зібрати всякі залишки свічок), розтопити в який-небудь мисці і в це кілька разів вмочити яйце так, щоб на ньому виявилося кілька шарів парафіну. Далі знадобиться палаюча свічка, пінцет і бісер і ваша фантазія. Берете пінцетом бісеринку, за 2-3 секунди нагріваєте її на вогні і - приклеюєте на яйце. Фантазія підкаже вам всілякі візерунки. На фото інший спосіб прикраси бісером. На яйце наклеєний бісер, попередньо нанизані на нитку, або зібраний в фігурні ланцюжка.

Повертаємося на виставку. Є майстриня, яка з чогось на кшталт пластиліну за допомогою зубочистки формує крихітні квіти, і прикріплює на тендітну поверхню.

А за допомогою мініатюрного електросвердла в шкаралупі висвердлюють отвори, і яйце перетворюється в білосніжне мереживо.

А що можна сказати, виявивши яйце-мартешку? Не в тому сенсі, що розфарбоване «а ля матрьошка», а в сенсі «три в одному». Слів ніяких немає, залишається тільки одне - «АХ!»
Для великодньої декорації найкраще підходять «видуті» яйця. Поверхня їх повинна бути гладкою і не пошкодженою. Яйця меншого розміру мають зазвичай товсту шкаралупу, а міцніша вона у коричневих яєць середньої величини. Після покупки яйця піддаються спеціальному очищенню, для чого їх кладуть в каструлю і заливають теплою водою. Сюди ж додають оцтову есенцію (чайну ложку на один літр води) і витримують не менше півгодини. Потім споліскують теплою водою. А для роботи з яйцем можна ось такий простий станочек зробити.

Починаємо прикрашати. Вотак можна розписати просто фломастером, по фарбованому або білому яйцю. А якщо у вас знайдеться водостійкий фломастер, так і зовсім добре.

Подивіться, як цікаво можна прикрасити яйце, наклеївши на нього шкаралупу іншого кольору.

А такі вишукані візерунки ви можете отримати за допомогою своїх кімнатних рослин. Знайдіть маленькі витончені листочки і закріпіть на яйці, обтянув його відрізком капронової панчохи. Може бути, варто пропрасувати листочок праскою, щоб краще прилягав до яйця, не знаю, не пробувала. А з відповідною, не надто жорсткою паперу можна вирізати мініатюрні гірлянди, змочити водою, щоб краще «приклеїлася» до шкаралупи і теж обтягнути капроном, потім фарбувати.

Фарбовані яйця можна, звичайно, викласти на гарне блюдо і поставити на стіл. Але ще з них можна зробити красивий великодній вінок і повісити його на вікно.

Ваше вікно або гілки у вазі прикрасять і такі ось курчата, зроблені з яєчної шкаралупи. Усередині шкаралупи пухнасті грудочки вати, а до неї приклеєні «курчачі» очі і клювики.

А великодній заєць (або курча), закріплений на довгій тонкій паличці, може оселитися в горщику вашого кімнатної рослини.

Якщо цікаво, загляньте ще в "Великодні декорації" ( http://www.raisa.ru/ostern/ ). Може бути, знайдете там для себе щось цікаве і візьмете якісь ідеї "на озброєння". Ці забавні дрібнички обов'язково принесуть у ваш будинок атмосферу радісного очікування свята.

РАИСА Краппе (НІМЕЧЧИНА), спеціально для жіночого журналу "WWWoman" - - newwoman.ru

САЙТ РАЇСИ Краппе, ДЕ ВИ ЗНАЙДЕТЕ ТА ІНШІ ЇЇ ІСТОРІЇ Про НІМЕЧЧИНІ, А ТАКОЖ ЇЇ прозові твори

Опубліковано в журналі "WWWoman" - - newwoman.ru - 16 БЕРЕЗНЯ 2005

Раїса Крапп. Всі публікації:
Втілення Ліліт. цикл оповідань
Один день в Парижі
Життя в Німеччині. Забавні дрібниці (цикл оповідань про Німеччину)
Німецька медицина: погляд зсередини
У будинок приходить Великдень. Оригінальні варіанти оформлення

КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ З РІЗНИХ КРАЇН

* Прикраса пасхальних страв | Прикраси з яєць | Красиві закуски з яєць на Великдень - фото
* Великодній рецепт "Курчата": фаршировані яйця з сирною начинкою
* Пост закінчиться - з чого почати пасхальне застілля?
* Рецепт паски і паски, секрети фарбування яєць на Великдень
* Простий і смачний рецепт заварний паски

СВЯТА:
НОВИЙ РІК ТА РІЗДВО | ВЕЛИКДЕНЬ | 8 БЕРЕЗНЯ | 14 ЛЮТОГО (ДЕНЬ ВСІХ ЗАКОХАНИХ) | 23 ЛЮТОГО

А що можна сказати, виявивши яйце-мартешку?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com