рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Скоринки на голові у немовляти: себорейниє скоринки на бровах, як прибрати лусочки, лущиться голова

  1. Що таке себорейний дерматит?
  2. Причини появи молочної кірочки
  3. лікування
  4. спеціалізовані засоби
  5. Думка доктора Комаровського
  6. профілактика

Багато мам зіштовхуються з таким явищем, як скоринки на голові у немовляти

Багато мам зіштовхуються з таким явищем, як скоринки на голові у немовляти. Новоявлених батьків воно часто лякає, хоча приводи для занепокоєння є рідко. Найчастіше це прояв фізіологічних процесів становлення роботи організму, але бувають і інші причини. Все про себорейному дерматиті, його причини та лікуванні.

Що таке себорейний дерматит?

Для мам таке назва звучить загрозливо, напевно, тому лусочки на голові у немовляти частіше називають «молочної скоринкою». Якщо ви ще не зрозуміли, про яке явище йде мова, то перерахуємо його ознаки:

  • На волосяній частині голови утворюються скориночки жовтого або сірого кольору. Вони можуть мати різну щільність, зазвичай скупчуються в тім'яній області.
  • Іноді дерматит переходить на інші частини тіла, з'являються скориночки на бровах у грудничка, вони можуть зачіпати обличчя, шию, рідше руки і сідниці.
  • На відміну від алергії, лущення не супроводжуються роздратуванням. Відсутня свербіж та почервоніння.

Скоринка може утворитися і на бровах у малюка

У більшості випадків лусочки з'являються до 3 місяців і самостійно проходять до року. Рідше процес їх відмирання затягується до 2 -4 років. У цьому випадку буде потрібно лікування.

Причини появи молочної кірочки

Купуйте речі для дитини тільки з натуральних матеріалів

Точного списку причин досі немає, проте лікарі сходяться на думці, що себорейниє скоринки на голові і бровах у грудничка можуть з'являтися через:

  1. Зміни гормонального фону. Після народження всі системи організму малюка продовжують формуватися, змін зазнає і ендокринна система. У момент її становлення шкіра починає виробляти надмірну кількість сала, яке формується в такі скоринки.
  2. Неправильне носіння головного убору. Немовлям необхідний чепчик або шапочка, однак він не повинен дратувати шкіру. Також важливо стежити, щоб голова не потіла.
  3. Зайва гігієна. У перші місяці життя краще не використовувати спеціальних миючих засобів, таких як шампуні і гелі. Краще віддати перевагу дитячому милу. Але і їм не варто часто мити голову, шкіра пересихає, починає лущитися.
  4. недотримання дієти мамою . Тут працюють два аспекти, по - перше, в їжі не повинно бути того, що впливає на гормональний фон організму. По - друге, себорея може стати відповіддю на високий рівень алергенів в молоці або молочної суміші.
  5. Ослаблений імунітет. Якщо опірність організму значно знижується, починає розмножуватися грибок, постійно присутній в шкірних покривах. Його проявом стають жовті лусочки.

У легких випадках визначити себорейниє скоринки легко. Іноді лікаря необхідно взяти додаткові аналізи, щоб виключити атопічний дерматит , стригучий лишай або псоріаз.

лікування

лікування

Зазвичай медикаментозного лікування не потрібно, часто скоринки проходять самостійно. У завдання батьків входить розм'якшити їх, знизити їх щільність. Для цього добре підходять такі процедури:

  • Використання масел. Їх можна придбати в будь-якій аптеці, добре підходять масла жожоба, оливи, мигдалю або персика. Можна використовувати оливкову олію для готування. Раніше часто використовували просте соняшникова олія, але його складніше вимити.
  • Нанесення очищувальних гелів або кремів. Намастіть або в місцях висипання і залишайте на ніч.
  • Використовуйте дерматологічні крему і шампуні. Приклади таких спеціалізованих засобів назвемо трохи нижче. Це найдорожчий спосіб, але він м'яко і ефективно прибирає скоринки на голові у немовляти.

Після будь-якої з процедур знадобиться вичесати лусочки. Для цього добре підійде дитячий гребінець із закругленими зубчиками. Іноді скоринки відходять так легко, що їх можна зняти руками.

Важливо! Не намагайтеся видалити лусочки на голові у немовляти з сухої шкіри. Ви лише пораните дитини.

спеціалізовані засоби

Використовувати аптечні засоби без рекомендації лікаря не рекомендується, однак мамам варто знати про лідерів відросли. Найпопулярнішими і ефективними засобами від дерматитів і себорейний корочок є товари фірми Мустела. Компанія випускає шампуні та креми, вартість вище середнього 700-900 руб. за одну упаковку.

Також багато мам рекомендують шампунь бренду Себозол. Його ціна становить 350-400 руб. У дитячих магазинах можна зустріти кошти фірм Bubchen, Наша мама, Лапочка. Це більш бюджетні варіанти.

Думка доктора Комаровського

Знаменитий педіатр Е. О. Комаровський каже, що лущитися голова у грудничка може з природних причин. Це не повинно викликати ніяких побоювань. Найчастіше ускладнення виникають через неправильне очищення голови, коли шкірний покрив пошкоджується, заноситься інфекція. Доктор зазначає, що повністю запобігти появі лусочок можна, але можна слідувати заходам профілактики.

профілактика

До профілактичних заходів відноситься правильний догляд за дитиною. А саме мамі необхідно:

  1. стежити, щоб малюк не перегрівався;
  2. не мити йому голову часто, не використовувати гелів і шампунів з шкідливими добавками;
  3. щодня проводити для дитини повітряні ванни (5-7 хвилин необхідно для загального здоров'я крихти);
  4. намагайтеся, щоб в кімнаті була оптимальна вологість і температура.

Тепер ви знаєте, що таке корочка на голові у немовляти і як прибрати її. Будьте обережні, використовуйте поради педіатрів і тоді ваш малюк не відчує ніякого дискомфорту.

Що таке себорейний дерматит?
Що таке себорейний дерматит?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com