Це індійський суп, рецептом якого поділилося видавництво «Манн, Іванов і Фербер», можна подавати і як гарнір, і як основне блюдо. Суп-пюре з червоної сочевиці і буряка: рецепт пісного страви
Завдяки сильному і в той же час витонченому аромату і приємного смаку свіжого буряка дхал з червоної сочевиці справляє сильне враження. Його можна подавати як гарнір або основне блюдо.
Складові:
- 2 склянки червоної сочевиці
- 2 буряки середніх розмірів
- 3 склянки фільтрованої води
- 2 чайні ложки меленого коріандру
- 1/4 чайної ложки асафетиди
- 1/2 чайної ложки меленої куркуми
- 1/2 чайної ложки сушеного шавлії
- 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
- 1 столова ложка лимонного соку
- Сіль за смаком
приготування:
- Промити сочевицю і залити 4 склянками холодної фільтрованої води на 30 хв, потім процідити.
- Очистити буряк від шкірки і нарізати дрібними шматочками.
- Помістити сочевицю, буряк і воду у велику каструлю.
- Довести до кипіння на великому вогні, періодично помішуючи.
- Засипати коріандр в ківш.
- Поставити на середній вогонь і тушкувати, поки порошок не потемніє і не з'явиться характерний запах (приблизно 1 хв).
- Додати асафетиду, зняти ківш з вогню і додати суміш в сочевицю разом з куркумою, шавлією, перцем і лимонним соком.
- Коли страва закипить, зменшити вогонь, прикрити кришкою і повільно кип'ятити, періодично помішуючи, поки воно не стане дуже густим (приблизно 45-60 хв).
- Додати сіль за смаком.
- Подавати гарячим.
Смачного!
За матеріалами книги «Аюрведа» видавництва «Манн, Іванов і Фербер».