- Курячі стегенця «Лимонні»
- Стегенця курячі в соусі карі з яблуками
- Стегенця курячі з арахісовим соусом
Готувати курячі стегенця - одне задоволення, страви виходять апетитними, соковитими, ароматними, підходять до будь-яких гарнірів. Для дієтичного харчування можна готувати низькокалорійні супи, соуси, запіканки за спеціальними рецептами, що виключає використання панірування, великої кількості жирів.
зміст:
Соус з курячих стегенець приготувати зовсім нескладно
Якщо ви не знаєте, що приготувати з курячих крилець або стегенець, то завжди можна подивитися цікавий рецепт в кулінарних книгах або взяти за основу блюдо, яке ви побачили в інтернеті, додати щось своє. Завжди цікаво відтворити оригінальний рецепт, подивитися, що з цього вийде або винайти власний фірмовий.
Курячі стегенця «Лимонні»
- цибуля ріпчаста - 1 шт .;
- селера - 2 стебла;
- лимон - 1 шт .;
- соєвий соус - 100 мл (цієї кількості повинно вистачити, щоб зовсім не використовувати в рецепті сіль);
- стегенця курячі - 10 шт .;
- солодкий перець - 2 шт .;
- корінь імбиру (свіжий) - 2 см;
- часник - 2 зубчики;
- курячий бульйон або вода - 250 мл;
- яйце - 2 шт .;
- крохмаль - ¼ склянки;
- масло кунжутне - 2 чайні ложки (якщо немає такого, використовуйте гарбузове, льняне, оливкове або звичайну соняшникову);
- цукор - 2 чайні ложки;
- кешью - ¼ склянки;
- кінза - маленький пучок (дрібно порізаної 1 повна столова ложка);
- солимо за смаком.
Як готуємо курячі стегенця:
- Звільняємо стегенця від шкіри, зрізаємо м'якоть, нарізаємо її на довгі смужки, тушкуємо 10 хвилин під кришкою з невеликою кількістю рослинної олії і води (бульйону), я беру 1 ложку масла і 5 столових ложок бульйону.
Курячі стегенця з лимонним соусом
- Додаємо до м'якоті сирі яєчні білки, крохмаль, все перемішуємо.
- Лук ріжемо крупно.
- Селера і солодкий перець нарізаємо невеликими шматочками.
- Подрібнюємо гострим ножем імбир і часник, додаємо цукор, лимонний сік (видавлюємо з 1 лимона), овочі і бульйон (або воду), тушкуємо 5-10 хвилин.
- Вливаємо соєвий соус, загущающих розведеним у холодній воді крохмалем.
- З'єднуємо готовий овочевий соус і тушковане м'ясо з курячих стегенець, тушкуємо все разом 10 хвилин, додаємо кунжутне масло, все перемішуємо, знімаємо з вогню.
Перед подачею на стіл лимонні курячі стегенця посипаємо подрібненими горіхами кешью і зеленню кінзи. На гарнір до цього блюда ідеально підходить рис.
Стегенця курячі в соусі карі з яблуками
- яблучний сік - 300 мл;
- каррі порошок - 1 столова ложка;
- банан - 1 шт .;
- олія соняшникова - 3 столові ложки;
- курячі стегенця - 10 шт .;
- ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- часник - 3 зубчики;
- яблука - 2 шт. (Краще вибирати сорти з кислинкою).
Як готуємо курячі стегенця:
- Нарізаємо цибулю, часник, трохи обсмажуємо в сотейнику з 1 ложкою рослинного масла.
Всього за півгодини блюдо з курячих стегенець з пікантним соусом у вас на столі!
- Додаємо шматочки очищених яблук і очищений, нарізаний на шматочки банан, смажимо ще 5 хвилин.
- Всипаємо каррі, вливаємо яблучний сік, продовжуємо гасіння до повної готовності яблук.
- Знімаємо соус з вогню, змішуємо блендером до однорідної маси, доводимо до кипіння.
- Курячі стегенця позбавляємо від шкіри. Далі в оригінальному рецепті слід їх обсмажити, але я відварюю або тушу до напівготовності (хвилин 5-7), щоб знизити загальну калорійність страви.
- Заливаємо курячі стегенця готовим соусом каррі, тушкуємо на маленькому вогні до повної готовності м'яса.
Стегенця курячі з арахісовим соусом
З чого готуємо:
- арахіс (подрібнений) - 1 склянка;
- часник - 2 зубчики;
- курячий бульйон - 700 мл;
- курячі стегенця - 8 шт .;
- цибуля ріпчаста - 1 маленька цибулина;
- вино кріплене (наприклад, херес) - 1 столова ложка;
- сіль - додаємо до смаку;
- перець гострий - маленька щіпка;
- олія соняшникова - 3-4 столові ложки;
- стружка кокосова - 2 чайні ложки.
Як готуємо:
- З курячих стегенець знімаємо шкірку, обсмажуємо на сковорідці (дуже швидко, з мінімумом масла, якщо хороша сковорода, то можна і взагалі без нього). До повної готовності м'ясо доводимо в духовці на деку або в сотейнику приблизно за приблизно за 20-25 хвилин.
Спробуйте приготувати до обіду курячі стегенця в арахісове соусі
- Готуємо соус: в гарячий бульйон додаємо подрібнений арахіс, кокосову стружку, вино, нашатковану цибулю, часник.
- Отриману масу змішуємо до однорідності в блендері, доводимо до кипіння на слабкому вогні.
- Курячі стегенця заливаємо соусом, посипаємо гострим перцем (я ще і зеленню завжди посипаю).
Як гарнір можна приготувати тушковані овочі, каші.
Читайте також:
Що приготувати з курячих сердечок?
Курячі сердечка - відмінна начинка для млинців, основа салатів. Їх можна гасити і запікати у фользі в духовці.
Що приготувати з гарбуза?
Рецепти корисних, смачних страв: гарбузовий бургер, салат, печеня з гарбуза.
биточки курячі
Кілька рецептів дієтичних низькокалорійних курячих битків з сиром, гарбузом, яйцем.
Що приготувати з гарбуза?