М'ясо для гарячого може бути будь-яким, традиційний рецепт розрахований на свинину без жирової кромки. Також можна взяти яловичину, телятину, баранину або ж дієтичний варіант - ескалоп з індички, курки. У нашому меню: ескалоп зі свинини рецепти з фото приготованих страв.
Історія рецепта ескалоп
Як і багато цікавих страви, ескалоп зі свинини з'явився у Франції. Назва виявилося співзвучним з «горіховою шкаралупою» (eschalope - французька мова), що і характеризують тверду рум'яної скоринки. Досвід перейняли в Росії ще за часів Петра I, коли експансія французької кухні повільно завойовувала Схід.
На французький манер ескалоп зі свинини рецепт був досконалий: м'ясо тонко відбивалося, солілось, натирають перцевої сумішшю і в гарячому маслі обсмажити на грилі або сковороді. Ніякої панірування, ніякого перебиває смак і запах цибулі, моркви та іншого. А ось вже готовий свинячий ескалоп доповнювався або томатами, або свіжою зеленню, або складними гарнірами.
Пропонуємо приступити до активного процесу готування - ескалоп рецепт з фото докладно описаний нижче. Господиням на замітку, готується в лічені хвилини!
Інгредієнти для рецепта ескалоп
- свинячий ескалоп (без жирового прошарку) - 280 г;
- сіль морська - 30 г;
- перець чорний (мелений крупно) - 6 г;
- часник - 2 зубчики;
- лавровий лист - 1 шт .;
- оливкова олія - 30 мл;
- базилік - 5 г;
- томати черрі (на гілочці) - на прикрасу;
- стрілки зеленої цибулі - за смаком.
Як приготувати ескалоп?
- У нашому варіанті приготуємо ескалоп з помідорами - це буде чудове апетитне блюдо з ефектною подачею. Перше, на що потрібно звернути увагу: свинина. Шматочки м'яса повинні бути невеликими за вагою, майже без прожилок, без сала або жирового шару.
У наборі продуктів для ескалопа особливу увагу приділяємо якісному свинячого м'яса
- Обробка м'яса теж дуже важлива. Щоб вийшла хрустка скоринка, завдяки якій прославився ескалоп зі свинини на сковороді, м'ясні медальйони необхідно промити і ретельно обсушити паперовим рушником. Інакше страва ризикує бути вареним, а не смаженим.
Промиваємо м'ясо, ретельно сушимо паперовим рушником
- Відбиваємо м'ясо молотком з дрібною насічкою. Для зручності обробну дошку можна покрити харчовою плівкою. У підсумку повинні вийти дуже тонкі скибочки м'яса, максимальною товщиною 0,5 см.
М'ясну вирізку відбиваємо - отримуємо тонкі скибочки
- Гострим ножем робимо надрізи в відбивних, не прорізаючи м'ясо до кінця. На відстані приблизно одного сантиметра.
Надрізаємо підготовлене м'ясо уздовж шматка
- Заздалегідь розігріваємо на сковороді порцію оливкового масла, для аромату додамо часникові часточки із зрізаною верхівкою і лавровий лист. Ці спеції облагородять смак готового блюда.
Розігріваємо на сковороді оливкове масло, кладемо лавровий лист, часникові часточки
- Оскільки ескалоп на сковороді рецепт не передбачає ніякої панірування, - солимо і перчимо шматки свинини з двох сторін. Обов'язково втирайте руками спеції і добавки, розподіляючи їх рівномірно. На сіль м'ясо почне випускати сік, потрібно швидко відправити його на обжарку.
Приправляємо ескалоп сіллю, перцем, втираючи спеції руками
- Обсмажуємо в розжареній олії свинину, перевертаючи шматочки кілька разів. Якщо вибрати ескалоп рецепт в духовці, перевертати м'ясо не вийде. Отже, корочка буде утворюватися тільки зверху. І ескалоп зі свинини в духовці доведеться поливати витопити жиром, щоб не пересушити м'ясо.
Обсмажуємо ескалоп зі свинини, перевертаючи кілька разів
- Чи не зменшуючи вогонь, продовжуємо смажити м'ясо до бажаного результату. Скоринка повинна «схопитися» по всій поверхні відбивною, за часом це займає не більше 15 хвилин. Потім знімаємо м'ясо з вогню, перекладаємо на тарілку.
Смажимо м'ясо до гарної скоринки
- Для подачі - в що залишився в сковороді жирі обсмажити цілком гілочку томатів черрі і свіжий базилік, на великому вогні це займе пару хвилин. Доповнимо готове м'ясо гарніром.
Обсмажити на гарнір до ескалоп томати черрі і базилік
- Такий ескалоп фото якого представлено, повністю готовий. Залишився невеликий штрих: прикраса соковитим зеленою цибулею за смаком.
Готовий ескалоп перекладаємо на тарілку для подачі
- Нашінкуем дрібно стрілки зеленої цибулі, можна розрізати їх кухонними ножицями. Присипаємо блюдо.
Для прикраси готового блюда дрібно шаткуємо стрілки зеленої цибулі
- Тепер ви точно знаєте, як приготувати ескалоп зі свинини. Це не складно і гарантовано вийде навіть у новачків.
Смачного
користь страви
Ескалоп зі свинини на сковороді рецепт корисний з двох причин: по-перше, м'ясо обсмажується в невеликій кількості натурального жиру - хорошого оливкової олії. По-друге, швидка обжарка не руйнує тваринний білок. Простий гарнір з печених томатів не викликає зайвої харчової навантаження або переїдання.