Моя бабуся готувала дивовижний відвареної яловичий язик: свого часу вона повідала і мені секрети цієї страви. Виходить м'який, дуже ніжний, шалено смачний відварний язик, приготований в ароматному наваристому бульйоні, з овочами і спеціями. Подавати його можна з різними соусами: в вигляді закуски, а також він грає головну роль в апетитному, дуже ситний салаті. У будь-якому випадку, цей делікатес виходить безпрограшним в кожній варіації страв.
- вода - 1,5-2 літра;
- сіль за смаком;
- язик яловичий - 1штука;
- лавровий лист - 3 штуки;
- запашний перець - 7-8 горошин;
- морква - 4 штуки;
- корінь петрушки - 1штука;
- цибуля ріпчаста - 80 грам;
- цибуля порей -1 штука.
Дивовижний відвареної яловичий язик. покроковий рецепт
- У глибоку каструлю наливаємо півтора літра холодної води і доводимо її до кипіння.
- У киплячу воду закладаємо яловичий язик і лаврове листя, перець духмяний у вигляді горошку. Додаємо овочі: очищену від лушпиння цибулину, кілька промитих і очищених морквин, корінь петрушки, добре промитий і також очищений, стебло цибулі порею.
- Порада. Для приготування страв можна використовувати будь-яку мову: свинячий, яловичий, але мені більше подобається саме яловичий - він м'якше і смачніше.
- Коли всі компоненти поклали в каструлю, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо близько чотирьох годин.
- У процесі варіння бульйон добре солимо. А коли мова стане зовсім м'яким, швидко перекладаємо його в дуже холодну воду. Завдяки перепаду температур, його можна буде легко очистити від слизової оболонки.
- Відвареної яловичий язик можна подавати нарізаним тонкими скибочками з різними соусами: наприклад, з хрону або часниковим.
- Для соусу з хрону, потрібно помити і почистити хрін, натерти на тертці з дрібними отворами. Окремо помити і відварити до готовності червоний буряк. Натерти і видавити з неї кілька ложок соку. Соком з буряка заправити тертий хрін, посолити, додати половину чайної ложки соку лимона і одну столову ложку сметани. Все перемішати і подавати в соуснику.
- Для часникового соусу, потрібно часник вичавити через прес і додати три ложки майонезу. Кілька стебел молодого кропу дрібно порубати і перемішати з майонезно-часниковим соусом. Таким ароматним соусом змастити кожну скибочку нарізаного, відвареного в домашніх умовах мови. Блюдо прикрасити гілочками зелені і подавати на стіл, як холодну закуску.
З відвареного яловичого мови можна приготувати чудовий і дуже смачний салат.
- Для цього потрібно мову нарізати тонкою соломкою.
- Салатний цибулю (червоний або білий) очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями, маринуємо.
- Маринад для лука: додаємо чайну ложку оцту 9%, ложку цукру, трохи солі і заливаємо гарячою водою, щоб покрити поверхню лука. Ми залишаємо на десять хвилин, потім проціджують цибулю і викладаємо в салатницю до мови.
- Консервований зелений горошок, мозкових сортів, зціджувати від рідини і додаємо кілька ложок в салат з мови.
- Відварені круто три яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібною соломкою.
- Все перемішуємо, солимо до смаку, заправляємо чорним меленим перцем і заправляємо салат жирним майонезом.
- Зверху посипаємо салат з вареного мови зеленню.
Яловичий язик можна приготувати у вигляді гарячого страви з овочами.
- Для цього потрібно відварний язик нарізати невеликими смужками.
- На розігріту сковороду налити рослинне масло. Коли воно добре розігріється, відправити до нього попередньо очищений і нарізаний чверть кільцями цибулю (приблизно дві штуки).
- Коли цибуля стане прозорою, до нього викласти нарізану тонкою, але не довгою соломкою, дві моркви.
- Трохи прожарити і додати очищений від плодоніжок і насіння солодкий болгарський перець, нарізану кільцями.
- Коли овочі трохи зазолотиться, викласти мову, посолити, приправити меленим перцем і додати одну столову ложку томатного пюре.
- Все перемішати і згасити ще п'ять хвилин.
- Готову страву подавати гарячим. Як гарнір можна приготувати відварений рис або картоплю.
Прекрасний делікатес із субпродуктів: таких, як яловичий язик - можна легко приготувати вдома, знаючи секрети приготування. Заходьте на наш сайт «Люблю готувати: черпайте безліч різноманітних рецептів та ідей приготування смачних страв.
Завантаження ...