- Смажені чаклуни з фаршем
- Чаклуни з курячим фаршем
- Чаклуни з капустою і фаршем
- Чаклуни з картопляного пюре з фаршем
- Ледачі чаклуни з фаршем
- Чаклуни з картоплі з фаршем в духовці
- Чаклуни з картоплі з фаршем в мультиварці
Чаклуни з картоплі з фаршем - блюдо білоруської кухні, за своєю суттю нічим іншим, як деруни з начинкою . Багатьом здасться, що процес створення виробів занадто затейлів, але насправді в ньому немає нічого складного і, приготувавши ласощі раз, ви захочете побалувати їм себе знову і знову.
- Для картопляної основи використовують сирі бульби, які очищають, перетирають, ретельно віджимають за допомогою марлі і дають рідини відстоятися.
- Сік зливають, а осів крохмаль втручаються в вичавки.
- Залежно від рецептури в картопляне «тісто» може додаватися борошно і яйця.
- Для наповнення фарш змішують з цибулею, солять, перчать.
- Оформляючи чаклуни з картоплі з фаршем, з порції основи роблять корж, наповнюють її начинкою, замикають краю. Якщо картопляна маса вийшла рідкуватий, вироби формують на манер оладок, прокладаючи начинку між двома порціями «тесту».
- Заготовки обсмажують з двох сторін на сковороді, запікають в духовці або мультиварці і при необхідності тушкують.
Смажені чаклуни з фаршем
Найчастіше готують чаклуни з картоплі з фаршем на сковороді. У такому виконанні поєднується ніжний смак виробів всередині і рум'яна, хрустка скоринка зовні. Спочатку заготовки смажать на сильному жарі з двох сторін, після чого вогонь збавляють і млоять до готовності, періодично перевертаючи. Через 45 хвилин будуть готові 6-8 порцій.
Складові:
- картопля - 2 кг;
- фарш - 1 кг;
- цибуля - 2 шт .;
- сіль, перець, кмин, рослинне масло.
приготування
- Готують картопляну основу, подрібнивши бульби і позбавивши від вологи.
- Фарш заправляють цибулею, приправами, перемішують.
- Смажать чаклуни картопляні з м'ясним фаршем на прогрітій сковороді з маслом.
Чаклуни з курячим фаршем
Даний рецепт чаклунів з фаршем дозволить отримати більш легке блюдо за рахунок використання для створення начинки курячого філе. Спробуйте оформити вироби таким манером, і ви будете приємно здивовані чудовими смаковими характеристиками страви. Весь процес його створення займе не більше години, а на столі буде готове частування на 6-8 персон.
Складові:
- картопля - 2 кг;
- яйця - 2 шт .;
- борошно - 100 г;
- куряче філе - 1 кг;
- цибуля - 2 шт .;
- сіль, перець, хмелі-сунелі, масло.
приготування
- Перетирають картоплини, підсолюють масу, віджимають від вологи і змішують з яйцями і борошном.
- Подрібнюють філе з цибулею, солять, перчать, присмачують хмелі-сунелі.
- Оформляють вироби на манер оладок, укладаючи в розігріте масло потроху «тесту», на нього начинку і прикриваючи другою порцією картопляної маси.
- Смажать чаклуни з картоплі з курячим фаршем на помірному жарі під кришкою.
Чаклуни з капустою і фаршем
Реалізуючи рецепт чаклунів з фаршем і капустою, ви зможете насолодитися соковитим і оригінальним смаком улюбленої страви. Капустяну нарізку попередньо обсмажують з цибулею і морквою, після чого змішують з рубаним м'ясом, приправивши за смаком. Приділивши годину часу, ви зможете вдосталь нагодувати білоруським стравою шістьох бажаючих.
Складові:
- картопля - 2 кг;
- капуста - 500 г;
- морква - 50 г;
- фарш - 600 г;
- цибуля - 3 шт .;
- сіль, перець, рослинна олія.
приготування
- Картоплю перетирають, поміщають в марлі під прес на 30 хвилин.
- Тим часом готують начинку.
- Оформляють вироби традиційним способом і смажать до готовності на тихому вогні під кришкою.
Чаклуни з картопляного пюре з фаршем
Якщо немає бажання возитися з перетиранням сирих бульб і наступною обробкою отриманої маси, приготуйте чаклуни з пюре з фаршем. У такому варіанті основу роблять з звареного картоплі , Який ще гарячим розтирають товкачем. Використовуючи при цьому для начинки вже обсмажений фарш можна помітно скоротити час смаження виробів, просто підрум'янивши їх на сильному вогні.
Складові:
- картопля - 2 кг;
- фарш - 700 г;
- яйця - 3 шт .;
- борошно - 100 г;
- цибуля - 3 шт .;
- сир - 150 г;
- сіль, перець, олія.
приготування
- Картоплю чистять, варять, перетворюють в пюре, остуджують.
- Додають в масу яйця, борошно.
- Обсмажують м'ясо з цибулею, приправивши сіллю і перцем.
- Оформляють з основи і піджарки заготовки у вигляді пиріжків.
- Подрумянивают чаклуни з картоплі з фаршем з двох сторін і подають, посипавши сиром.
Ледачі чаклуни з фаршем
Приготування чаклунів з фаршем можна помітно спростити, оформивши вироби в ледачому варіанті. В даному випадку всі складові страви змішують разом і з отриманої маси смажать вироби за типом оладок. Всього 20 хвилин на підготовку основи і ще стільки ж на термічну обробку, і на вашому столі буде блюдо на 4 персони.
Складові:
- картопля - 1,5 кг;
- фарш - 800 г;
- борошно - 4 ст. ложки;
- яйця - 3 шт .;
- часник (за бажанням) - 1 зубок;
- сіль перець.
приготування
- Перетирають очищені картоплини на дрібній тертці, підсолюють стружку, хвилин через 10 віджимають сік.
- Додають в вичавки м'ясо, часник, яйця, борошно, сіль, перець.
- Смажать чаклуни ледачі з картоплі з фаршем на сковороді в маслі як оладки.
Чаклуни з картоплі з фаршем в духовці
Далі ви дізнаєтеся, як готувати чаклуни з фаршем в духовці. Оформлені заготовки трохи обсмажують на сильному вогні, а потім доводять до готовності в сметанному соусі в духовці. Ризик того, що вироби залишаться сирими, зводиться до мінімуму, і вони вдаються дивно смачними, соковитими і ароматними.
Складові:
- картопля - 2 кг;
- фарш - 700 г;
- сметана - 7 ст. ложок;
- яйця -2 шт .;
- цибуля - 2 шт .;
- борошно - 3 ст. ложки;
- вода - 250 мл;
- сіль, перець, рослинна олія.
приготування
- Реалізуючи рецепт чаклунів з фаршем в духовці, фарш змішують з цибулиною, приправивши за смаком.
- Картоплини чистять, перетирають, віджимають сік, відстоюють його, а крохмаль втручаються разом із другою цибулиною і ложкою сметани в вичавки.
- Оформляють заготовки, обвалюють їх у борошні, подрумянивают в маслі, викладають у форму.
- Заливають приправленою сумішшю води і сметани і готують при 180 градусах 50 хвилин.
Чаклуни з картоплі з фаршем в мультиварці
Рецепт чаклунів з картоплі і фаршу можна реалізувати за допомогою мультіварочного пристрою. При такому виконанні заготовки і обсмажуються, і тушкують в грибному соусі зі сметаною в чаші приладу. Мінімум брудного посуду, ніяких крапель жиру на плиті і навколо, прекрасні смакові характеристики готового блюда - головні достоїнства рецептури.
Складові:
- картопля - 1,5 кг;
- фарш - 500 г;
- цибуля - 2 шт .;
- яйце - 1 шт .;
- сметана та гриби - по 150 г;
- борошно - 120 г;
- сіль перець.
приготування
- Перетерту і віджату картопляну масу змішують з яйцем і борошном, а фарш з цибулею.
- Оформляють заготовки і подрумянивают на «випічка».
- Додають гриби, сметану, приправи і готують на «тушкована» 30 хвилин.