рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Яловичина в горщечках

Невблаганна поступ прогресу призвела до того, що більшість бачила російську піч тільки на картинках та в мультику про Вовку в тридев'ятому царстві, але традиція готувати їжу в горщиках жива й здорова. Причини зрозумілі: це просто, корисно, зручно зберігати і розігрівати, і так далі. На моїй кухні такі теж є, але зазвичай я волію один великий горщик - в ньому і кашу зі щами приготувати можна, і спекотне, тільки не порційно, а на на всю сім'ю. Слово «спекотне», правда, в даному випадку невірно, жарким на Русі завжди називали смажене м'ясо, причому смажене, як правило, великим шматком, в горщиках же м'ясо не смажать, а гасять, і не цілком, а шматочками. Але термін прижився, так що нічого не поробиш.

інгредієнти

6 порцій

1 кг. яловичої м'якоті

4 зубчики часнику

2 цибулини

1 морквина

8-12 печериць

2 ч.л. кмину

1/2 ст. борошна

кілька гілочок чебрецю

3 лаврові листки

500 мл. вина

Для повільного гасіння кращого за все підходить м'ясо з тих частин тіла тварини, яким довелося потрудитися: в ньому міститься багато колагену, який перетворюється в желатин, забезпечуючи ніжну, що тане консистенцію. Доглянете такий частина на ринку, обріжте кістки, плівки і жир, і розріжте на кубики стороною 2-3 см. Приправте м'ясо сіллю і перцем з усіх боків і поки що відкладіть в сторону.

Розігрійте в сотейнику трохи рослинного масла, додайте часник, перемішайте і додайте нарізані четвертинками печериці. Чому ми додали гриби раніше, ніж овочі? Тому що овочі при обсмажуванні почнуть виділяти сік, і гриби будуть гаситися, а не смажитися, а так ми можемо без праці обсмажити їх до золотистої скоринки. Ось тепер можна додавати крупно нарізані овочі - за обсягом їх повинно бути приблизно стільки ж, скільки м'яса. При бажанні можна не обмежуватися цибулею і морквою, а додати, наприклад, кореневої селера, пастернак або навіть звичайна картопля (я ось додав жменю каштанів, власноруч зібраних в Португалії). Обсмажуйте овочі, періодично помішуючи, протягом 3-4 хвилин, і перекладіть в окрему ємність.

Невблаганна поступ прогресу призвела до того, що більшість бачила російську піч тільки на картинках та в мультику про Вовку в тридев'ятому царстві, але традиція готувати їжу в горщиках жива й здорова

Збільште вогонь і влийте на сковороду ще трохи олії. Саме час повернутися до яловичини: запаніруйте м'ясо в борошні, струсіть її надлишки і обсмажте з усіх боків до рум'яної скоринки - по частинах, щоб шматочки яловичини не товпилися на сковороді, заважаючи випаровуванню вологи, що виділяється. Зніміть яловичину з вогню, влийте на сковороду вино, доведіть до кипіння і гарненько потріть дно сковороди дерев'яною або пластиковою лопаткою, щоб не пропала золотистої піджарка, в якій ще залишилася сила-силенна смаку і аромату. Зачекайте ще хвилину, і знімайте сковороду з вогню.

Вино, до речі, можна брати і червоне, і біле - вийде в будь-якому випадку смачно. Зрозуміло, при цьому не варто забувати про нехитре правило - не варто лити в їжу таке вино, яке ви не стали б пити.

Покладіть м'ясо упереміш з овочами в порційні горщики або один великий горщик. На півдорозі додайте половинки лаврового листа, гілочки чебрецю і кмин, потім наповніть горщики майже до верху і акуратно залийте вином. Добре б запечатати горщики тестом, але можна обійтися складеним удвічі листом фольги, який ляже між горщиком і кришкою. Поставте горщики в духовку, розігріту до 200 градусів, через п'ять хвилин зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте протягом 3 годин. Подавайте з гарніром, щедро полив ароматним і густим соусом.

PS: Так, ви абсолютно праві, це ні що інше, як версія яловичини по-бургундські , Пристосована для приготування в горщиках.

Чому ми додали гриби раніше, ніж овочі?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com