рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як прикрасити страви для дитячого дня народження. Прикраса дитячого святкового столу, ідеї сервіровки та оформлення на день народження хлопчику чи дівчинці, красивий декор страв. Оформлення святкового столу: з чого почати

  1. Оформлення святкового столу: з чого почати?
  2. Одноразові або не б'ються?
  3. Прикрашаємо і сервіруємо
  4. День народження - без свічок він не піде!
  5. Скатертина або клейонка?
  6. Відео: Оформлення залу і столу на дитячий День Народження
  7. серветки
  8. Приклади для старту
  9. Столові прибори: які віддати перевагу?
  10. Одноразові або не б'ються?
  11. Соломинки і інші прикраси для приладів
  12. Величезна надихаюча художня галерея
  13. Величезні надихаючі настільні галереї
  14. Всяк великий на своєму місці: оформляємо місця за столом
  15. Що приготувати для юних гурманів: дитяче меню
  16. Уточніть у батьків гостей заздалегідь, что їдять и не їдять їхні діти
  17. Не готуйте занадто багато страв
  18. Виберіть просте і зрозуміле основне блюдо
  19. Оформіть закуски і салати незвичайним чином
  20. Не перестарайтеся при оформленні страв
  21. Правила безпеки на дитячих святах
  22. Свічки дітям не іграшка
  23. Столові ножі можуть стати джерелом небезпеки
  24. Приберіть з місця святкування домашніх тварин
  25. Постарайтеся закріпити скатертину
  26. Занадто солодкі напої не втамовують спрагу
  27. Не залишайте надовго дітей за столом одних
  28. форма застілля
  29. Що приготувати з їжі
  30. основне меню
  31. оформлення столу
  32. Специфіка свята для дітей

День народження дитини - це найважливіше свято в році не тільки для самого іменинника, але і для його батьків. Дуже хочеться, щоб цей день запам'ятався і винуватцю торжества, і його друзям надовго.

Влаштовуючи дитяче свято багато сил вкладається в придумування веселою програми, ігр та розвага. Але дуже важлива і обстановка. Красиво прикрашений стіл і приміщення, в якому будуть святкувати діти, відразу піднімають їм настрій і справляють величезне враження.

Прикрасьте прикраса в відтінки коричневого, зеленого і синього. Ви можете розмістити великі треки динозаврів на землі і повісити повітряні кулі над столом. Паперові страви з монетами динозаврів можна знайти в Інтернеті і в добре збережених магазинах, а також у вигляді динозаврів, морозива, мотивів з мотивами та інших тематичних деталей.

Візьміть іграшкову іграшку з динозаврами всередині іграшки, варіація на цій іграшці - широка пропозиція. Якщо ви не знайдете нічого підходящого, ви також можете використовувати класичне шоколадне яйце з іграшкою всередині. У пісочниці в саду виведіть яйця в пісок і відзначте кожен квадрат відвідувача, зазначений прапором з його ім'ям. Потім покладіть кожен з невеликим клинком і відправте їм «для дослідження».

Самий вдячний глядач - це дитина. Батькам потрібно тільки докласти трохи зусиль, створивши оригінальна прикраса деталей, і за це вони отримають найголовніше - радість свого скарбу.

Оформлення святкового столу: з чого почати?

Приступаючи до декорування столу на дитячий день народження, потрібно визначитися основною тематикою свята. Сама «родзинка» оформлення дитячого свята - в повному дотриманні «антуражу».

Підготуйте чорно-білі зображення динозаврів на суцільний папері, які можуть бути пофарбовані дітьми. Грайте в полювання за скарбами в версії варіації динозаврів наступним чином: кілька днів тому робіть «яйця динозаврів». Купуйте маленькі кульки, водорозчинний клей і багато офісного паперу.

Одноразові або не б'ються?

Видуйте і зігніть повітряні кулі і вставте їх в кілька смуг розрізаної паперу. Зробіть достатню кількість шарів, щоб оболонка була досить міцною. Потім проткніть повітряна куля всередині і розріжте отвір з нерегулярними краями в раковині, як ніби динозавр щойно вийшов. Укоротите яйця будь-яким іншим кольором і заповніть ласощами і маленькими іграшками з мотивами динозаврів. Протріть отвір серветкою і зберігайте яйця в саду. Потім відправте дітей на яйця і дайте кожному колір, який вони шукають.

Останнім часом великої популярності набули тематичні дитячі свята, і це має просте пояснення - діти приходять в гості повеселитися і пограти, і обстановка стразу налаштовує їх на потрібний лад.

Підберіть декор та прилади для святкового столу в потрібному стилі - і успіх вам забезпечений. Один з найбільш оптимальних варіантів для дитячого свята - одноразові предмети сервіровки.

Потім діти знайдуть знахідку в якості подарунка в пам'яті. Ви можете приготувати фруктовий салат-динозавр, який живить овочі, фрукти і сир бутерброди і шинку у формі динозаврів відповідно з довжиною динозавром, який споживає м'ясо. Гарантований успіх створює нетрадиційний торт в археологічному гроно, який дуже простий в приготуванні, але він також змушує дітей любити свій смак. Купіть пластикову пляшку і ретельно промийте. Покладіть губку на дно і налийте на неї шаром дитячого полуничного джему.

Потім додайте ще один поверх банок для губки, сміття з закусок, і кожні два поверхи перекушують солодким білим йогуртом. Коли ви дійдете до краю відра, зробіть кілька бісквітів, таких як пісок, і посипте верхню частину пирога. Використовуйте шоколадні або марципанові статуетки динозаврів, щоб прикрасити кондитерську або пралінку.

Залиште розкішні лляні скатертини до свого дня народження, а для прикраси дитячого столу виберіть яскраву клейонку або паперову або неткану одноразову скатертину.

Прикрашаємо і сервіруємо

У магазинах подаються цілі комплекти для дитячого дня народження - скатертину, серветки, тарілки і святкові ковпачки, виконані в єдиному стилі. Герої з улюблених мультфільмів - краща прикраса свята для дітей.

Ідеї ​​та поради для дитячих свят незліченні. Кожен батько краще знає свою дитину, тому він знає, яка насолода йому найбільше подобається. Коли ваші діти насолоджуються святкуванням, не забудьте сфотографувати їх в їх хороших примхах. Ви можете знайти їх список і повні правила в Інтернеті.

День народження - без свічок він не піде!

Кожна можливість вимагає спеціальної обробки. День народження, весілля, хрещення або випускний іспит - все по-іншому і вважають, що правильно вибрані прикраси можуть створити правильну атмосферу. Декорації дня народження повинні бути відмінними, барвистими, і гості можуть побачити їх на перший погляд. Так що давайте будем радіти - повністю радійте. Центром святкування, ймовірно, буде стіл, який повинен бути належним чином оформлений і має відповідати всім іншим прикрасам в кімнаті.


Ще одна перевага - не потрібно ламати голову, як забезпечити єдність стилю Ще одна перевага - не потрібно ламати голову, як забезпечити єдність стилю.

Скатертина або клейонка?

Яскрава клейонка відмінно впорається з роллю святкової скатертини. На неї можна проливати сік, упускати їжу - а це обов'язково трапиться - без побоювань і наслідків. Плюс такого варіанту - невисока ціна і великий вибір кольорів і малюнків.

Відео: Оформлення залу і столу на дитячий День Народження

Вони підбирають барвисті серветки, кумедні написи або цифри на паличках, занурених у вази або горщики, але також конфетті у вигляді маленьких сердець або зірок. Майте на увазі, що прикраса має бути нанесено на татуювання тортом для знаменитостей, і ні в якому разі свічки не пропадуть. Або один масивний або точний номер за віком. Ці ж свічки можуть бути прикрашені іншою частиною столу або невеликими свічниками, які можна розмістити в будь-якому місці кімнати. Ідеальна атмосфера вечірки гарантована!

Декор для столу своїми руками - поверх тканинної яскравою скатертини постеліть рулонний папір для малювання. Центральна частина столу залишиться білою, на ній красиво і нарядно виглядатимуть серветки і прилади.

Родзинка: якщо постаратися підібрати прилади в тон тканинної скатертини, стіл буде виглядати дуже урочисто.

серветки

Серветки - обов'язковий атрибут святкового столу. Дітям обов'язково знадобиться витерти руки або особа. Умілі мами-умільці зможуть згорнути з серветок красиві фігурки, радуючи дітей.

Для всіх очевидно, що прикраси, крім дитячої, підходять для святкування дня народження їх бабусі. Діти люблять кольору, тому дайте їм вечірку, в якій гратимуть все тони. День народження дітей включає в себе. Дуже красиві повітряні кулі прив'язані до стільців, які служать в якості тегів імен. Якщо учасники партії ще не можуть прочитати, намалюйте обличчя на повітряній кулі замість імені - так що спробуйте хоча б. Капелюхи та бігуни - ці маленькі шматочки паперу додають до святкування кожної дитини гумористичну атмосферу. Конкретний звук ласти дійсно вражає всіх. В ідеалі, як роздавати на вході, так і розміщувати кожен стіл за столом. Веселі паперові тарілки - напевно у вашого співвітчизника є улюблений персонаж мультфільму, спорт або, принаймні, колір. Отримайте ваші паперові тарілки і чашки з вашим улюбленим мотивом, а потім зробіть іншу частину своїх прикрас дня народження. Повітряні кулі - Діти люблять їх, і ті, які видуваються двічі в два рази! . Ви більше не дитина, але ви хочете відсвяткувати свій день народження в веселому дусі - але стильно й елегантно.

Як показує досвід, ошатні серветниці на дитячому столі рідко користуються попитом. Покладіть кожній дитині свою серветку, а решта складіть в доступному місці.

Порада: дорогі серветки виглядають стильно і урочисто. Однак діти більше зрадіють звичайним паперовим - особливо якщо на них знову-таки будуть тематичні зображення.

Немає проблем! Виберіть один з улюблених квітів, який буде домінувати на всій вечірці і додасть ще два кольори. Це зробить ваше святкове оформлення живим, але воно не буде перевантажено. Дами повинні не тільки мати прикраси як такі, але також квіти, скатертини і ідеально торт. Останнім часом велике значення має прикрасу піском, камінням і раковинами, які нагадують всім про прекрасне літній відпочинок, що є гарантією гарного настрою. І ось ми йдемо на день народження!

Приклади для старту

Ви відзначаєте день народження, випускні іспити, народження дитини або іншу віху? Потім оберніть смужки навколо олівця, щоб перевернути в спіраль і вилити його у велику миску. Джентльмен може читати їх вголос - можливо, під час десерту. Можливості нескінченні: ви можете влаштувати їх на скриньці для торта і обернути навколо тонкої гірлянди сезонних квітів, набивати дрібні декоративні фрукти або навіть зав'язати деякі високі стрічки зі стрічкою. У романтичному ретро-ефекту є групи свічок, встановлених окремо в банках з варення.


Столові прибори: які віддати перевагу?

Накриваючи стіл для дітлахів, які не діставайте свій дорогий сервіз на 12 персон, подарований на весілля. І чашки з тонкого фарфору - теж не кращий варіант. І справа навіть не в тому, що все це може розбитися.

В принципі, бити посуд - це на щастя. Але, по-перше, розбита тарілка засмутить і налякає дітей. Крім того, існує ризик, що хтось поранитися осколком, в результаті, метушня і прибирання «зім'ятим» свято.

Ви також можете заповнити його водою і використовувати плаваючі свічки. Тоді вам просто потрібно зв'язати з валуном або кольоровою стрічкою, і декор зроблений. Вази можуть бути кілька, з різними рівнями води. Одержаний ефект здивує вас - він діє незвично і грайливо.

Такими ж привабливими поєднання з травами, ягодами або іншими сезонними рослинами. Якщо ви використовуєте непрозорий контейнер, ви зможете використовувати компоновку компонування. Куб варто флориста або вимагає мистецтва близько 30 крон, і його легко розрізати в будь-якій формі.

Також можливо зробити зовсім іншу угоду. Зберіть їх на металевий піднос, який ви покладете в середину столу. Тепер дошка буде виглядати життєрадісно! Гламурний ефект не тільки зачарує дітей, але і слина зійде тільки разом! Літній повітря світиться, ви стаєте гарячими, і ви віддаєте перевагу провести день в холодильнику замість приготування. В таких умовах важко уявити квіткове прикраса, яке збережеться до вечора. Хто не любив нас, як невеликий тир на паломництво?

А по-друге, значно вище діти оцінять прилади, виставлені спеціально для них. У цьому віці важливіше гра і фантазія, а не стиль і благородство богемського скла.

Одноразові або не б'ються?

Повторимося, але дуже непоганий - бюджетний і абсолютно безпечний - варіант пропонують виробники дитячої одноразового посуду. Легкі розписні тарілочки і пластикові келихи будь-яких забарвлень легко впишуться в тематику вашого свята.

Бракує ваз для квітів? Чи не заперечуйте - використовуйте форму для ляльки, кухоль з трояндами або соусом бабусі. Просто скоротіть стебла. Ви навіть можете використовувати гостру гарбуз або стакан варення, загорнутий в темно-фіолетові листя капусти. Металеві контейнери також влаштовують укладені руки звичайних листів.

Більш святкова можливість прямо закликає до домінуючого центральному прикрасі столу. Найкраще, що ваші гості будуть говорити довго після святкування. Вас може зацікавити трава, така як гербери; найкраще дотримуватися одного колірного тону або використовувати тони одного кольору.

Бонус для мам: цей посуд не треба мити після свята!

Ще варіант - небитка посуд. Це вже практично «дорослий» варіант сервіровки. Краще вибирати однотонну посуд і декорувати її самостійно, якщо ви хочете витримати стиль.

Соломинки і інші прикраси для приладів

Не забудьте різнокольорові (або навпаки все в одному тоні) пластикові соломинки для коктейлів. Практично всі діти люблять через них пити. У продажу існують вже прикрашені святкові трубочки.

З невеликою фантазією ви будете пишатися оригінальним і грайливим прикрасою. З емальованому друшляк з жменькою зелені стійка для свічок може бути такою ж гарною! Є частиною їдальні культури і допоможуть вам створити неповторну атмосферу, коли вся сім'я і друзі зустрічаються за одним столом і грають разом. Отже, як підготувати таблицю до такої події? У наступній статті ви дізнаєтеся кілька порад про те, як це зробити.

Величезна надихаюча художня галерея

Настільна тканину в якості основи добре покладеної тканини лежить в її придатною довжині. Простий спосіб зробити звичайну скатертини - це розшарування. В якості другого шару використовуйте іншу форму, більш коротку довжину або інший колір. Тим не менш, ви можете розмістити тільки на одній скатертини тільки декоративні тканини, такі як м'яка органза, яка підходить для виготовлення простих прикрас, але вона виконує свої декоративні цілі, навіть якщо ви просто розмістіть її як смужку тканини посеред столу.


Але ви можете і самі їх прикрасити дощиком, мішурою або невеликими паперовими квітами Але ви можете і самі їх прикрасити дощиком, мішурою або невеликими паперовими квітами.

Порада: всі саморобні прикраси готуйте разом з іменинником. Діти дуже люблять щось робити своїми руками разом з батьками.

А той факт, що дитина сама готує свято для друзів, які прийдуть до нього на день народження, змусить його пишатися собою і тим, що він став «таким дорослим».

Величезні надихаючі настільні галереї

Використовуйте серветки в тих же кольорах для додавання. Якщо у вас немає занадто багато задоволення, щоб скласти їх, використовуйте декоративні кільця, в які ви просто вставляєте і готуєте свої серветки. Квіткова композиція на святковому столі. Звичайний стіл перетворюється в святковий, добре підібраний квітковий декор. Вибір квітів для обіднього столу залежить в основному від типу заходу. Для більшого сімейного торжества ви можете вибрати чудовий букет тюльпанів або гербер в якості прикраси.

Всяк великий на своєму місці: оформляємо місця за столом

Місце кожного гостя і, звичайно, іменинника теж можна прикрасити. Витримана в єдиному стилі оздоблення приміщення вразить дітей і моментально створить відчуття свята.

Крім того, прикраса місця за столом можна використовувати в якості підказки - де який гість сидить.

Щоб урізати повсякденне їдальню, просто розмістіть три або чотири простих весняних квітів на столі в саду, який можна знайти в саду. Приємна атмосфера за столом також натхненна чашею з сухих квітів. Однак на обідньому столі завжди вибирайте менше ароматичних квітів, що не перебільшують запах їжі або вина.

Свічки для романтики Якщо ви хочете створити приємну затишну атмосферу за столом, розташуйте кілька свічок на обідньому столі. Помістіть головну свічку на кілька сантиметрів нижче рівня очей, щоб не допустити контакту з вашими гостями. Для випадкових обідів, виберіть коротші і ширші свічки, більш вузькі свічки, щоб задовольнити більш плавний і більш формальний характер обіду.

Найпростіший варіант - прив'яжіть до спинок стільців повітряні кульки. На кожному можна великими буквами написати ім'я гостя.

Більш тонка роботи - прикрасити стільці в тому ж стилі, що і святковий стіл або декор кімнати:

  • великі пишні банти або паперові квіти якнайкраще підійдуть для прикраси стільців принцес або фей;
  • чорні паперові прапори з «веселим Роджером» - для піратської вечірки;
  • тканинні накидки на спинки стільця ідеально відтворять атмосферу царського прийому або таємного зборів чарівників і чаклунів.


великі пишні банти або паперові квіти якнайкраще підійдуть для прикраси стільців принцес або фей;   чорні паперові прапори з «веселим Роджером» - для піратської вечірки;   тканинні накидки на спинки стільця ідеально відтворять атмосферу царського прийому або таємного зборів чарівників і чаклунів

Посадочні картки для більш старших дітей можна розкласти на їх тарілках. Це може бути красива картонна картка, оригінально складена серветка з підписом або маленька коробочка зі скромним подарунком для кожного гостя.

прикрашаючи дитячий стіл ик, пам'ятайте, що це - не дорослі. Букети живих квітів діточок навряд чи вразять, а ось «букетик» з чупа-чупс в яскравому стаканчику, безсумнівно, викличуть інтерес.

Що приготувати для юних гурманів: дитяче меню

І знову все не так, як у дорослих. Для своїх друзів і родичем ви спробуєте приготувати щось незвичайне. У моді екзотичні салати і страви національної кухні.

Діти ж, як правило, відмовляються їсти щось незнайоме. Набагато більше їх порадує звичне меню - то, що вони їдять часто і до чого звикли. Ми впевнені, що ви - уважні батьки і самі знаєте, чим можна пригостити і здивувати свою дитину і його друзів, але дозволимо собі дати кілька порад.

Уточніть у батьків гостей заздалегідь, что їдять и не їдять їхні діти

Складаючи меню для дитячого свята, треба запитати у батьків запрошених дітей, що їсть їх дитина. Зовсім не обов'язково готувати для кожного окремо, але з огляду на, що у Васі алергія на горіхи, а Катя нізащо не буде їсти варену брокколі, вам значно простіше буде продумати частування.

Тим більше, що алерген простіше не включати в страви взагалі, ніж стежити, щоб він не потрапив Васі на тарілку.


Тим більше, що алерген простіше не включати в страви взагалі, ніж стежити, щоб він не потрапив Васі на тарілку

Не готуйте занадто багато страв

Чи не придумуйте екзотичних страв, якщо не впевнені, що діти це вже їли. І вам непотрібні клопоти, і діти можуть залишитися голодними.

Не забувайте, що це дорослі люблять спілкуватися за столом, діти ж сідають за нього швиденько поїсти і повернутися до ігор. Кілька змін страв готувати не потрібно.

Виберіть просте і зрозуміле основне блюдо

З огляду на, що на святі обов'язково буде солодке, багато батьків вважали за краще б, щоб їхня дитина спочатку поїв щось більш суттєве. Виберіть таке основне блюдо, яке діти обов'язково поїдять. Наприклад, макарони з нагетсів, картопля-фрі з котлетами - не дуже вишукано, але ситно.

Рознесіть за часом основне блюдо і винос торта зі свічками. Після їжі діти можуть не всидіти на місці і до торта в прямому сенсі слова «не дійдуть руки».

Оформіть закуски і салати незвичайним чином

І звичайно дитячі страви можна зробити незвичайними, збуджуючи апетит і привертаючи увагу.

Фігурні овочеві і фруктові нарізки, маленькі канапе на вигадливих шпажках, грибочки з помідорів і жаби з огірків обов'язково зацікавлять дітлахів. Це ще один спосіб нагодувати-таки невгамовних веселих дітей.

У мережі можна знайти масу варіантів таких майстерно створених кулінарних шедеврів. Однак не захоплюйтеся.


Не перестарайтеся при оформленні страв

По-перше, таких «мишок» і «грибочків» не повинно бути дуже багато. Не забувайте про дітей-консерваторів, які просто не ризикують є щось незвичне.

По-друге, рожева свинка на тарілці - це, звичайно, всього лише картопляне пюре, змішане з буряковим соком і викладене у вигляді милого порося. Для вас.

А для дитини це зовсім не пюре, тому що має трохи не той смак, до якого він звик. Для таких «прівереда» залиште на кухні трохи звичайної їжі. Нічого, що не «гламурно», зате ви будете спокійні, що всі діти ситі і задоволені.

По-третє, вибирайте такі твори фігурного різання, які діти зможуть зручно взяти в руки і в рот. Складні конструкції, з'єднані між собою за допомогою зубочисток, небезпечні, а не закріплені - розвалюються в руках.

У вас вийде чудовий і веселе свято! Діти завжди з чистою радістю і вдячністю відгукуються на всі починання батьків, якщо ті йдуть з любов'ю.

Звичайно, вирізати всю ніч прикраси-квіточки для святкового столу або розвішувати по кімнаті кульки і крила метеликів-фей не просто. Але зажевріли щастям очі дітей стануть вам найголовнішою нагородою.

Правила безпеки на дитячих святах

Наостанок хотілося б нагадати про деякі правила безпеки:

Свічки дітям не іграшка

Запалені свічки на дитячому дні народження повинні бути тільки в іменинному торті. І тільки в присутності батьків. Якщо хочеться свічок, відмінний варіант - світлодіодні - їх замінники.

Столові ножі можуть стати джерелом небезпеки

Також на дитячий стіл не потрібно класти столові ножі. Користуватися ними за правилами діти все одно ще не можуть, а ось ненароком поранитися - дуже навіть.

Приберіть з місця святкування домашніх тварин

З кімнати, де гратимуть діти, краще видалити домашніх тварин. Навіть найрозумніших і улюблених. У суєті і метушні діти і тварини можуть абсолютно випадково нашкодити один одному.

Постарайтеся закріпити скатертину

На жаль, під час бігу діти часто хапаються за кути скатертини, в надії утримати рівновагу, а результат може бути плачевний. Вам допоможе звичайний скотч або інші прості пристосування.

Занадто солодкі напої не втамовують спрагу

В дитяче меню не слід включати багато «шкідливих» продуктів і напоїв. Нерозбавлений сік не тільки занадто солодкий, але і зовсім не втамовує спрагу, а набігає діти дуже захочуть пити.

Розбавте пакетовані соки і розлийте в красиві глечики. Зваріть домашній компот. Якщо дуже хочеться почастувати дітей Кока-колою або чимось схожим - нехай це буде лімітований напій.


Якщо дуже хочеться почастувати дітей Кока-колою або чимось схожим - нехай це буде лімітований напій

До речі, врахуйте, що такі напої збуджують дитячу нервову систему.

Не залишайте надовго дітей за столом одних

Кому-то потрібно буде просто подати серветку, а може бути потрібно і інша допомога.

Можливо, список здався вам занадто великим, але попереджений - значить, озброєний. Краще передбачити всі деталі заздалегідь. Нехай свято дитини буде щасливим і радісним!

Організація дитячого свята вимагає серйозного і вдумливого підходу. Особливо це важливо коли святкується день народження дитини молодшого віку . Як правило, програма цього дня складається з декількох заходів. У числі головних вважається святковий обід.

Для того щоб стіл виглядав привабливо, радував своїм виглядом винуватця торжества і гостей, необхідно дотримуватися певних правил. В першу чергу подаються страви повинні виглядати красиво і акуратно. Сервіровка столу теж грає дуже важливу роль. Меню на цей день треба скласти з розрахунком на те, що сідати за стіл дітлахи будуть кілька разів.

форма застілля

День народження свято особливе і потрібно визначити, де буде стояти стіл. Треба враховувати, що дитину будуть оточувати друзі, і він повинен знаходитися в центрі уваги. В останні роки стало модним не сідати за стіл, а приймати їжу за принципом шведського столу, з вільним доступом до страв. При такому варіанті винуватець торжества знаходиться серед гостей, нічим не виділяючись. Сервіровка столу в даному випадку може бути простою. Допускається обійтися без особливого прикраси блюд. Рекомендується поставити на стіл більше різних фруктів. Для дитячого свята це допустимо, однак день народження вимагає присутності «родзинки».

Традиційна форма проведення дня народження передбачає обов'язкове і традиційне застілля. При такому форматі іменинник сидить на чолі святкового столу. Для дитини важливо відчути себе коханою і любленим. Перед ним на столі можна покласти яскраву серветку і поставити таку ж тарілку. Прикраса головного місця за столом не вимагає великих зусиль або фантазії. Щоб прикрасити стіл в день народження дитини, використовують такі способи:

  • оформлення страв;
  • вибір посуду;
  • столові аксесуари.

При організації свята потрібно так розташувати стіл, щоб до іменинника був вільний доступ. Адже до нього будуть підходити друзі і родичі з поздоровленнями і подарунками.

Що приготувати з їжі

Практика останніх років показує, що для святкового столу потрібно і святкова їжа. Треба чітко усвідомлювати те, що всі гості, що прийшли на день народження, якісно харчуються. В першу чергу це стосується дитячого раціону. Без фруктів не буває свята. У той же час, готуючи дитяче свято своїми руками і керуючись власним досвідом, потрібно пам'ятати, що нині дітлахи без фруктів не живуть. Про це в першу чергу дбають батьки. З цієї реальності випливає очевидний висновок, звичне яблуко або екзотичний фрукт ківі потрібно якимось чином прикрасити, перед тим як подавати на стіл.

основне меню

Оптимальним рішенням для дитячого дня народження буде меню з трьох позицій:

  • салат;
  • основне блюдо;
  • десерт.

Слід дотримуватися кількох правил.

Перша умова, яке має неухильно виконуватися, продукти для приготування святкової їжі беруться свіжі і якісні. Якщо такої можливості немає, то не варто і братися. У таких випадках можна знайти відповідне рішення, обмежившись чаюванням з тортом. Друга умова - порції повинні бути мінімальними. І третє, що не менш важлива обставина, кожне блюдо потрібно прикрасити. Слід дотримуватися і такого правила, що для дитячого частування не треба готувати смажені блюда і використовувати спеції і гострі соуси.

Сьогодні торти, пироги і ватрушки залишаються затребуваною і улюбленою їжею для більшості дітей. У тих випадках, коли стіл на день народження готується і подається своїми руками, цілком доречно спекти пиріжки з солодкою начинкою. Останнім часом склалася традиція готувати з нагоди дня народження дитини велику піцу. Її готують без майонезу і з хорошим сиром. Піцу нарізають шматочками різної форми і виставляють в центрі столу. Дитяче свято завжди супроводжується іграми та різними розважальними заходами. І навколо піци можна провести захоплюючий конкурс, який запам'ятається дітлахам надовго.


Торти, пироги і ватрушки залишаються затребуваною і улюбленою їжею для більшості дітей.

Салати потрібно готувати в невеликих кількостях, при цьому акцентуючи увагу на зовнішньому оформленні страви. Для того щоб на салатниці лежала риба або сидів їжачок з парою грибів на спині, доведеться потрудитися. Але ці зусилля варті того задоволення, яке отримають гості, пробуючи салат. У святкового столу повинен бути відповідний вид. І основна прикраса потрібно формувати з готових страв.

Найпростіше і доступне, що можна зробити, виконати нарізку фруктів у формі різних звіряток, рибок і зірочок. Основна страва бажано готувати з курятини. Улюблений гарнір на всі часи - картопляне пюре, якому надати оригінальну форму за допомогою кулінарного шприца.

Чи не спростовуючи всі міркування, наведені вище, треба сказати, що саме улюблена страва для дітлахів - це десерт. Тут потрібно відвести багато місця для фруктів. У літню пору на стіл треба поставити стиглу і велику полуницю. Ця ягода сама по собі є чудовою прикрасою для столу. Банан в усі сезони «поїдається» із задоволенням. Красиво порізаної груші або яблука діти завжди раді. З різних фруктів і ягід можна оформити солодкий салат. Домашнє морозиво, виготовлене своїми руками, відмінно виглядає в кришталевих розетках. Сервіровка столу повинна служити відповідним оформленням до святкових страв.

оформлення столу

Чи не є секретом, що стіл повинен відповідати подається на нього страв. І сервіровка повинна бути такою ж. Особлива увага цьому приділяється в день народження дитини. Перше, що для цього потрібно зробити, вибрати скатертину. Зовсім необов'язково стелити розкішне покривало з оборками та рюшами. Замість цього цілком доречно обійтися клейонкою з яскравим забарвленням. Тут обов'язково потрібні паперові і тканинні серветки.

Дитяче свято завжди супроводжується дрібними подіями, коли треба щось підтирати, прибирати і усувати. Дуже зручно і практично використовувати разову посуд. Ці аксесуари дозволяють оформити стіл без жодних побоювань. Не бажано виставляти на стіл скляні та порцелянові чашки або тарілки.

Сервіровка столу в день народження дитини виконується з урахуванням віку іменинника. На столі все повинно стояти і виглядати красиво. І не тільки красиво, але і безпечно. Для традиційного торта зі свічками бажано відвести окремий столик, де він буде перебувати до призначеного часу. Вилки, ложки, чашки і тарілки повинні бути разового застосування. Їх все частіше використовують для прикраси столу на дитячих святах. Це стало трендом на багатьох заходах навіть у людей зрілого віку.


Сервіровка може включати не б'ються келихи для соку різнокольорову разову посуд.

Оформити стіл разовими аксесуарами можна швидко і без великих витрат. Найбільш затребуваний ресурс для прикраси столу - це батьківська любов і політ фантазії.

Специфіка свята для дітей

Дитяче свято найчастіше готується своїми руками. Ця традиція стара і вона ще довго буде зберігатися в широких верствах населення. У той же час на ринку розважальних послуг успішно діють агентства по організації і проведенню святкових заходів.

Певну частину турбот можна делегувати фахівцям. Однак закуп фруктів і підготовку страв потрібно залишити в своїх руках. У цьому контексті слід підкреслити, що в меню не повинно бути копченостей, майонезу і гострих приправ. Газовану воду потрібно використовувати для частування в мінімальних обсягах. Найкраще для дитячого свята підходять натуральні соки.

Сервіровка може включати не б'ються келихи для соку, на яких закріплені маленькі м'які іграшки. Гості зможуть забрати їх собі на пам'ять. Збираючи гостей потрібно дізнатися у батьків, чи немає у дитини алергії. При закуп фруктів цю інформацію потрібно використовувати. Найголовніше прикраса свята - це іменинник. Зрозуміло, він повинен виглядати бездоганно. Обов'язково потрібно враховувати його вік. Має сенс приготувати змінний одяг на всякий непередбачений випадок.

Оформлення святкового столу: з чого почати?
Одноразові або не б'ються?
Скатертина або клейонка?
Одноразові або не б'ються?
Оформлення святкового столу: з чого почати?
Одноразові або не б'ються?
Скатертина або клейонка?
Столові прибори: які віддати перевагу?
Хто не любив нас, як невеликий тир на паломництво?
Одноразові або не б'ються?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com