Про показувала, з квасолі роблять не тільки основні страви, а й десерти.
Цей інгредієнт неймовірно корисний і до того ж містить мінімум калорій. Так що тепер десерти можна їсти в необмежених кількостях, не рахуючи при цьому калорії.
Пропонуємо вам кілька варіантів десерту з квасолі.
Брауні з червоної квасолі
- какао-порошок - 3 ст. л.
- вівсяні пластівці - ½ склянки
- мед - 2 ст. л.
- рослинне масло - 3 ст. л.
- сіль -1 щіпка
- розпушувач -1 ч. л.
- вода - 3 ст. л.
- шоколад чорний гіркий - 50 г
- квасоля червона варена - 1 склянка
Відваріть заздалегідь квасолю. В кухонний блендер помістіть квасоля, масло, какао, сіль, розпушувач, мед і вівсяні пластівці і збийте все до однорідності. Раптом суміш здасться вам занадто густий, додайте пару ложок води.
Шоколад поламайте на дрібні шматочки і введіть в тісто. Підготуйте форму для випікання, змастіть її рослинним маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте Брауні в духовці при температурі 180 ° C близько 20 хвилин.
Дайте охолонути готовому Брауні, а потім наріжте на порції. Для прикраси можна посипати цукровою пудрою.
Морозиво з квасолі
- квасоля - 150 г
- вершки (жирність не менше 20%) - 1 стакан
- молоко - 1 стакан
- жовток яєчний - 4 шт.
- цукор - 1 склянка
- вода - 1,5 стакан
- сік лимонний - 2 ч. л.
- ванілін - на кінчику ножа
- горіхи волоські - для прикраси
Квасоля попередньо замочити на ніч. Після цього залийте квасолю водою з лимонним соком і 1/3 склянки цукру і відварюють протягом 2 годин. Потім розімніть товкучкою і охолодіть до кімнатної температури.
Збийте жовтки з цукром, що залишився. У невеликій каструлі змішайте молоко з вершками і доведіть до кипіння. Після цього зніміть каструлю з вогню і додайте жовткова-цукрову суміш, добре розмішайте і знову поставте на вогонь. Додайте ванілін.
Заважайте суміш, поки вона не загусне, а потім проваріть ще раз, постійно помішуючи, ще 5 хвилин. Потім охолодіть суміш до кімнатної температури. Остигнула молочно-жовткову суміш з'єднайте з остигнула фасолевой пастою, покладіть всі в контейнер і відправте в морозилку. При подачі можна посипати волоським горіхом і прикрасити ягодами.
Трюфелі з чорної квасолі
- чорна квасоля - 1 склянка (200 мл)
- кероб - 5 ст. л.
- кленовий сироп або мед - 5 ст. л.
- вершкове масло -30 г
- стручок ванілі або ваніль на кінчику ножа
- дрібка солі
Для глазурі:
- вершкове масло - 10 г
- молоко - 50 мл
- невелика гірка шоколадка
Попередньо замочіть квасолю на ніч. Потім промийте її, залийте водою і варіть на слабкому вогні 1,5-2 години. Як тільки квасоля приготується, ще раз промийте і висушіть її.
У блендер додайте насіння ванілі / ваніль, кероб, мед, сіль, вершкове масло і збивайте до появи однорідної маси. Потім додайте в блендер квасоля і продовжуйте збивати. Повинна вийти щільна, але повітряна текстура.
З отриманої суміші сформуйте кульки невеликого розміру і помістіть цукерки в холодильник хвилин на 30-40.
Для глазурі необхідно на водяній бані або на повільному вогні розтопити шоколад з молоком і вершковим маслом. Дістаньте з холодильника трюфелі, макайте кожен в глазур (або просто змащуйте зверху) і кладіть на піднос або плоску тарілку. Потім знову приберіть в холодильник до застигання.
Кекси з квасолі
- готова біла квасоля - 75 г
- яйце - 2 шт.
- висівки (бажано гречані) - 2 ст. л.
- цукор - 25 г
- кави - 75 г
- коньяк - для аромату
- мигдальний ароматизатор
- чорнослив - для прикраси
- чорний шоколад - для глазурі
Готову квасолю збийте в блендері до однорідної консистенції. Потім відокремте жовтки від білків. До жовтків додайте цукор і збивайте, поки цукор повністю не розчиниться. Жовтки змішайте з квасолею і висівками. В отриману суміш додайте краплю коньяку і мигдалевого ароматизатора. Розріжте чорнослив. Потім збийте білки до появи білої пінки. Введіть отриману пінку в суміш з жовтків і добре перемішайте знизу вгору.
Духовку попередньо розігрійте до 180 ° C. Суміш залийте в форми для кексів і зверху покладіть половину чорносливу і випікайте близько 20 хвилин. А поки готуються кекси, можна зробити глазур. Для це потрібно довести кави до кипіння і додати в нього шоколад. Варіть, поки маса не стане однорідною. Готові кекси покрийте шоколадно-кавової глазур'ю і подавайте на стіл.
Наш YouTube-канал