рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Переробка відходів. Список того, що можна і не можна переробляти

  1. Метали і жерсть
  2. Картон і папір
  3. пластик
  4. Скляні пляшки і банки
  5. Масло
  6. електроніка
  7. батареї

Проблема сміття стала однією з найсерйозніших проблем нашого сьогодення і майбутнього. Щодня ми проводимо більше 3,5 млн. тонн твердих відходів . А з ростом населення ми будемо виробляти ще більше відходів. Тому їх переробка стала очевидною необхідністю, але не всі матеріали підлягають переробці. Тут представлений основний список матеріалів, які можна переробляти і які не можна переробляти. Однак конкретне переробне підприємство може мати свій, відмінний від цього список, більш детальний або зменшений. Все залежить від устаткування і технології переробки. Перед переробкою матеріали і речі, перш за все, повинні бути очищені.

Метали і жерсть

метали прекрасно   піддаються переробці   і використовуються для виготовлення продуктів такої ж якості, як і вихідний продукт метали прекрасно піддаються переробці і використовуються для виготовлення продуктів такої ж якості, як і вихідний продукт. Переробка металевих виробів дозволяє зберегти непоправні природні ресурси. По всьому світу дуже великий попит на металевий лом. Переробка жерстяних і алюмінієвих банок зберігає до 95% енергії, необхідної для виготовлення нової банки з руди. Стан брухту не має значення. Метал може бути розчавленим, обгорілим або іржавим. На переробку приймається практично будь-які метали. Виняток становлять радіоактивні метали. Енергії зекономленої на переробці однієї алюмінієвої банки вистачить для роботи телевізора протягом 3 годин. Переробка 1 тонни брухту економить 1,15 тонни залізної руди, 635 кг вугілля і 54 кг вапняку. Переробка брухту економить 75% енергії, необхідної для отримання сталі з руди і достатня для забезпечення енергією 18 мільйонів будинків.

Картон і папір

Картон і папір - це відмінні матеріали для переробки Картон і папір - це відмінні матеріали для переробки. Кожна тонна переробленого паперу зберігає 17 дерев. Для виготовлення паперу з переробленого матеріалу потрібно на 40% менше енергії і на 30% менше води. Дуже часто не підлягає переробці:

  • Мокра або брудна папір (паперові серветки, туалетний папір, харчова упаковка).
  • Папір з восковим або пластиковим покриттям для рідин (упаковки з-під молока).
  • Самоклейка папір (самоклеюча папір для нотаток).
  • Копірка.
  • Хімічно оброблений папір для факсів або фотопапір.
  • Коробки з-під їжі для тварин, вкриті воском коробки.

Більш детальну інформацію про те, які види паперу підлягають переробці, що з себе представляє технологія переробки макулатури і в чому переваги переробки макулатури, можна знайти в цієї статті .

пластик

пластмаса складна в переробці, оскільки вона часто сполучена з іншими матеріалами і може мати різні домішки. Пластмаси виготовляються з різних полімерів. Разом можна переробляти тільки однаковий види пластика. Ознайомтеся з наступними скороченнями:

  1. PET або PETE (ПЕТ) - поліетилентерефталатом. Детальніше про переробку PET можна прочитати в статті «Переробка ПЕТ (PET) - одне з найуспішніших напрямків переробки» .
  2. HDPE (ПНД) - поліетилен високої щільності.
  3. PVС (ПВХ) - полівінілхлорид.
  4. LDPE (ПВД) - поліетилен низької щільності.
  5. PP (ПП) - поліпропілен.
  6. PS (ПС) - полістирол.
  7. OTHER (ІНШЕ) - суміш різних пластиків або полімерів, не зазначених вище.

Цифра, яка стоїть всередині символу, позначає тип пластмаси. Пластмаси з логотипом переробки та ідентифікаційним номером (наприклад PET або No. 1 в трикутнику переробки) в загальному випадку можна переробляти, пластмаси без маркування не підлягають переробці. Також в даний час не підлягають переробці лотки для їжі з полістиролу.

В даний час пластик став дуже поширеним матеріалом, проте переробляється тільки незначна його частина. Чим небезпечний пластик для навколишнього середовища можна дізнатися зі статті «Шкода пластика. Аргумент проти його використання » .

Скляні пляшки і банки

Переробка скляної пляшки економить стільки електрики, скільки необхідно для роботи 100 Вт лампи розжарювання протягом 4 годин. Кришки й пробки з пляшок необхідно прибирати. Деякі скляні вироби можна переробляти. Скло робиться з одних і тих же основних матеріалів (піску, золи, соди і вапна), але скло, яке робиться, наприклад, для вікон або лампочок, має різні добавки і покриття. Тому для переробки годяться тільки пляшки і банки.

Масло

Один літр олії може утворити масляну плівку на воді, яка буде більше, ніж два футбольних поля. Ніколи не виливайте анітфріз, масло або інші хімікати на землю або в каналізацію. масло можна переробити знову в масло , В мастила або в інші матеріали.

електроніка

В електронному обладнанні міститься величезна кількість важких металів, які можуть потрапити в грунт, якщо воно виявиться на звалищі В електронному обладнанні міститься величезна кількість важких металів, які можуть потрапити в грунт, якщо воно виявиться на звалищі. Електроніку можна розібрати на складові і переробити . Можна відокремити пластик, метали, в тому числі дорогоцінні метали і скло.

батареї

Одноразові батареї містять небезпечні компоненти, але ці компоненти можна і потрібно переробляти. Не викидайте одноразові батареї! Акумулятори різних форм і розмірів, що застосовуються в різних областях, містять такі матеріали як свинець, пластик та інші метали, і теж підлягають переробці. Детальніше про це можна прочитати в статті «Переробка акумуляторів і батарей» .

Читайте також статтю:

Переробка відходів в домашніх умовах. 9 речей для повторного використання і переробки

Автор: Анастасія Литвинова

(Просмотрелі65 542 | Подивилися сьогодні 7)

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com